Beloftevolle regionale speelsters voor Team Eurosped

VROOMSHOOP –  Het huidige seizoen is inmiddels abrupt afgesloten. De Nevobo beraadt zich over hoe in september de Supercup gespeeld moet worden en hoe de afvaardiging vanuit de eredivisie richting Europa eruit zal komen te zien. Zolang het Corona-virus Nederland en de rest van de wereld nog in zijn greep heeft, is elke datum van een toekomstige gebeurtenis op zijn minst twijfelachtig geworden. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de competitie op tijd zal kunnen starten maar dit is nog alleszins onzeker.

Het doet ons dan ook veel plezier om in deze trieste tijd te kunnen melden dat Team Eurosped voor het komende seizoen een aantal beloftevolle regionale speelsters aan zich heeft weten te binden, geeft Diane Rademaker namens Team Eurosped aan. 

              Diane Rademaker

Voor de spelverdelers positie heeft Wies Bekhuis (18 jaar) besloten Set Up ’65 in te ruilen voor Team Eurosped en heeft ze inmiddels een meerjarig contract getekend. Volgens technisch manager van Team Eurosped Diane Rademaker is Wies “een talentvolle jonge speelster met bravoure en flair. Eigenschappen van wezenlijk belang voor een spelverdeelster. Door haar beach-achtergrond wil ze zelf ook punten scoren.
Altijd iets voor een tegenstander om goed rekening mee te houden. Met Wies heeft Team Eurosped de spelverdeling goed bezet”. Wies is erg tevreden met deze stap. Ze verwacht dat “de topsportcultuur haar zal helpen bij het verwezenlijken van haar ambities”.

Voor de libero positie komt Lieke Hilgenberg (21 jaar) over van streekgenoot Apollo 8. “Lieke wordt al een tijdje gevolgd door Team Eurosped” aldus Diane Rademaker. “Ze heeft lange tijd getraind bij de Volleybal Academie Twente onder Jan Berendsen. Lieke is een slimme speelster die de service pass en de verdediging op een natuurlijke wijze zal gaan aansturen. Lieke heeft 2 kenmerken die voor een libero van groot belang zijn: ze is een vechter en geeft nooit op, anderzijds heeft ze de rust, controle en kan het overzicht bewaren.”
Lieke kijkt met veel plezier terug op de jaren bij Apollo. ”Ik heb daar met veel plezier gespeeld maar kijk er naar uit om mij bij Team Eurosped verder te kunnen ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Ik wil het maximale uit mijn volleybal carrière maar ook uit mijn studie te halen. Ik ben blij dat Team Eurosped mij deze kans biedt”.

Anneclaire ter Brugge (18 jaar) uit Ootmarsum heeft zich als midspeelster voor meerdere jaren aan Team Eurosped verbonden. Volgens Diane is Anneclaire “een super-atletische speelster. Ze springt hoog, verplaatst zich makkelijk en heeft een snelle slag. We hadden haar al langer op het oog. We zijn van mening dat ze zich nog verder kan ontwikkelen na de stappen die ze bij het Talentteam heeft gemaakt op Papendal. Ze is een echte Tukker; nuchter en ze laat zich de kop niet gek maken”. Anneclaire is erg in haar nopjes met haar keuze.
“Team Eurosped speelt al jaren in de top van de eredivisie en naast het spelen/trainen op dit niveau wordt er veel tijd gestoken in persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk er erg naar uit om het het spelen van topvolleybal in Vroomshoop te combineren met Jong Oranje en mijn studie.”

Uit Deventer komt Evie van Kerkvoorde (18 jaar) Team Eurosped de komende jaren op de passer loper positie versterken. “Evie heeft bij Set Up ’65 een geweldige ontwikkeling doorgemaakt” volgens Diane. “Ze heeft zich in de luwte rustig op de p/l positie kunnen ontwikkelen en het afgelopen jaar was er voor haar een bepalende rol weggelegd. Evie is een vechter en gaat voorop in de strijd. Een speelster zoals we die in Vroomshoop graag zien”.
Evie is blij dat ze de kans krijgt om bij Team Eurosped zichzelf te verbeteren en het beste uit zichzelf te halen. ”Ik kijk uit naar volgend seizoen en kan niet wachten totdat ik aan de slag kan.”

 

Bron: vechtdalbreed.nl