Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED 

Apollo 8 - Eurosped   3 - 2   (15-25, 25-23, 12-25, 25-18, 15-13) 

Eurosped laat punten liggen in derby 

BORNE - De volleybalsters van Apollo 8 hebben met een spectaculaire 3-2 overwinning op Eurosped de koppositie verstevigd. Het kan niet op voor de Bornse eredivisionist. Na een eerdere zege op regerend landskampioen Sliedrecht Sport was Apollo 8 zaterdagavond in de eigen sporthal ook de sterkste ploeg in de derby tegen Eurosped. De bezoekers uit Vroomshoop openden in sneltreinvaart en met overtuiging de eerste set, die eindigde in een eenvoudige overwinning voor de ploeg van trainer Jan Berendsen en coach Diane Rademaker: 25-15. 

De koploper van de kampioenspoule, waarin zes teams strijden voor een plek in de finale om de landstitel, wist zich in de tweede set te herstellen (25-23 winst), maar was weer vrijwel kansloos in de derde set. Daarin liep Eurosped heel snel uit naar een zeer comfortabele voorsprong, waarna Apollo 8 zich eigenlijk al snel richtte op de vierde set. De derde set eindigde in een 25-12 voor Eurosped.

In de vierde set waren de rollen weer omgedraaid en waren het de gastvrouwen die het voortouw namen. Dankzij de 25-18 winst voor Apollo 8 was een beslissende vijfde set nodig in een spectaculaire wedstrijd in een volgeladen sporthal. Voor de eerste maal deze avond pakte Apollo 8 het eerste punt, om die voorsprong snel weer uit handen te geven. Een 5-7 achterstand werd omgebogen in 10-10. Daarna ging het lange tijd gelijk op, totdat Apollo 8 op een 14-13 voorsprong kwam. Ook het laatste en beslissende punt ging naar de Bornse formatie, die daardoor de derby in haar voordeel besliste: 3-2.

Een fikse teleurstelling voor de vrouwen uit Vroomshoop, maar met nog 6 wedstrijden te spelen is er nog van alles mogelijk. Om de finale te halen moeten er echter minimaal drie punten goed gemaakt worden, maar moet vooral het spel veel constanter worden.

Bron: RTV Oost

 

VRIVO

Vrivo D1 - Twente-Sparta   2-3   (25-20, 19-25, 24-26, 27-25, 9-15)

Twee verliespunten Vrivo-vrouwen

Twente-Sparta - Vrivo H1   3-1  (26-28, 25-17, 25-16, 25-16)

Verlies voor gehavend Vrivo

VRIEZENVEEN - Iedere ploeg wil van de koploper winnen en ook Twente-Sparta stapte zeer gemotiveerd het veld in voor de wedstrijd tegen koploper Vrivo. De eerste punten waren voor Vrivo, maar Twente-Sparta nam al snel het initiatief over. Elk handje onder de bal bij de Glanerbrugse vrouwen was de basis voor een nieuwe aanval, terwijl de verdedigende acties van Vrivo steeds net mislukten. Na winst van Twente-Sparta in de 1e set herpakte Vrivo zich. De 2e set werd met ruim verschil gewonnen, maar in de volgende sets was het constant stuivertje wisselen. Vrivo haalde de 3e set met het kleinste verschil binnen en moest vervolgens in de 4e set zonder Minou Elzinga aan de bak. Zij was niet 100% fit aan de wedstrijd begonnen en had even rust nodig. Eigenlijk ging het in de 4e set voorspoediger dan in de voorgaande set, maar het stokte bij Vrivo boven de twintig. Twente-Sparta kon nu wel de beste aanvalsters opzoeken en die bleken in staat om het pleit in hun voordeel te beslissen. Er moest een 5e set komen om de einduitslag te bepalen. De felheid, waarmee die 5e set werd begonnen, was een gevolg van de grote teleurstelling na die verloren 4e set. In no-time stond er 1–10 op het scorebord na opslagbeurten van Josien Waterink en Marjolein ten Brinke. Maar weer herstelde de thuisploeg zich en weer waren het de lange mids, die het Vrivo heel erg moeilijk maakten. Maar de marge was nu wel groot genoeg voor de 2–3 winst. Vrivo blijft koploper, maar de voorsprong is geslonken, omdat de concurrentie dit weekeinde de volle winst binnenhaalde.

 

GLANERBRUG - De mannen van Vrivo hebben het dit seizoen qua bezetting niet gemakkelijk. In iedere wedstrijd ontbreekt er wel een speler en dit weekeinde was het nog erger. Als Job Abbink van het 2e team niet mee had gekund, had Vrivo zelfs niet aan de wedstrijd tegen Twente-Sparta, de nummer 2 van de ranglijst, kunnen beginnen. Maar er waren zo net 6 beschikbare spelers, dus kon de wedstrijd in ieder geval worden gestart. En ondanks de magere bezetting hield Vrivo de thuisclub in de 1e set van setwinst af. Misschien had Twente-Sparta nog last van de zware nederlaag tegen koploper DeVoKo, eerder deze week. Met 26 – 28 ging het eerste wedstrijdpunt naar de Vriezenveners. Een stunt hing in de lucht.  

Maar gaandeweg de 2e set slopen er steeds meer foutjes in het spel van Vrivo en Twente-Sparta liep langzaam maar zeker uit. En door een goede serie werd het gat zelfs groot en pakte Twente-Sparta de 2e set met 25 – 17. Het verzet van Vrivo was gebroken en in de laatste sets kwam Vrivo door slordig spel niet verder dan 2 keer 25 – 16. Af en toe was er nog een goed punt van Vrivo om voor te juichen, maar de Glanerbruggers lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en stoomden gewoon door naar de 3 – 1 winst.  

   

VZ&PC

Orca - VZ&PC H1   8-5

Gehavend herenteam speelde acceptabel

VZ&PC - Schuurman BZC   7-8

Vrouwen VZ&PC laten koploper ontsnappen

LEEUWARDEN - De heren van VZ&PC begonnen gehavend aan het duel, maar speelde desondanks zeer acceptabel. Halverwege ging de Vriezenveense formatie zelfs met 4-2 aan de leiding.

Daarna vloeiden de krachten langzaam weg, miste VZ&PC te veel kansen en kon het de fysiek grote en sterke tegenstander niet meer van zich afhouden.

VRIEZENVEEN - Met veel speelsters uit het tweede en de jeugd maakten de vrouwen van VZ&PC zich voor het duel tegen de koploper niet veel illusies. Maar de thuisploeg weerde zich kranig, speelde uitstekend en ging steeds meer geloven in een goed resultaat. Dat was ook mogelijk geweest. Bij 7-8 misten beide ploegen nog een strafworp.

Bron: dagblad Tubantia

 

TOP

TOP - Invicta   12-17   (5-10)

TOP verliest van koploper Invicta

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd tegen koploper Invicta op het programma. TOP staat op een 6e plek met 5 punten en heeft nog wel de nodige punten nodig om zich te handhaven. Mogelijke bonus punten tegen Invicta zouden goed van pas komen. Om 15:40 begonnen beide ploegen aan de wedstrijd.

TOP begon sterk en wist via o.a. enkele afstandsschoten op een 4-2 voorsprong komen. Doormiddel van een time-out aan de kant van Invicta kantelde de wedstrijd. TOP verloor de controle, en wist zich niet meer onder de druk van Invicta uit te spelen. Er werd in de eerste helft nog maar één keer gescoord door TOP. Ruststand bedroeg 5-10.

In de uitwedstrijd kwam TOP na een forse achterstand nog redelijk goed terug in de wedstrijd, afgelopen zaterdag leek het hier ook op. TOP kwam nog terug tot 10-13 maar daar hield het ook op voor de toppers. Invicta scoorde tweemaal oprij en besliste daarmee de wedstrijd. De scheidsrechter floot af bij een 12-17 eindstand.

 

SDO

Ons clubje - SDO   17-27   (8-17)

Makkelijke overwinning van SDO

GLANERBRUG - Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO uit tegen Ons Clubje 1 in Glanerbrug. Deze bekende tegenstander stond bij aanvang van de wedstrijd op de zesde plek. Desondanks mocht er niet makkelijk over deze tegenstander gedacht worden, aangezien de thuiswedstrijd geen makkelijke partij was (14-13).

Nadat de arbiter om 12:15 uur het startsignaal voor de wedstrijd gaf, begon de thuisploeg overtuigend aan de wedstrijd door in de eerste minuut te scoren. Echter werd dit doelpunt snel gevolgd door een treffer aan de kant van de bezoekers uit Westerhaar.

Tot en met de 4-4 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna werden er door de gasten veel kansen gecreëerd en ook afgemaakt. De Oranjehemden pakten een ruime voorsprong door maar liefst zes keer achtereenvolgend te scoren. Ons Clubje wist nog een aantal keer te scoren in de eerste helft, maar hadden meer moeite om de bal door het mandje te krijgen dan hun tegenstanders. Na een doelpuntrijke eerste helft gingen beide teams met een ruststand van 8-17 de kleedkamers in. In de rust kregen de spelers van SDO de complimenten van coach Vincent Weghs. Tevreden wees hij de spelers nog op enkele verbeterpunten voordat de ploeg aan tweede helft zou beginnen.

In de tweede helft van de wedstrijd wist de ploeg al snel te scoren door een strafworp af te ronden. Daarna stagneerde de in de eerste helft zo soepel lopende doelpuntenmachine. De schoten die in de eerste helft makkelijk door de korf vielen, stuiterden nu vaak weer uit de korf. Hierdoor ontstonden een aantal één-schots aanvallen. De coach van SDO besloot dat er iets moest veranderen en liet een aantal wissels warmlopen om die vervolgens in het veld te zetten. Met behulp van de wissels bleef de uitploeg mee scoren, waardoor Ons Clubje niet terug kon komen. Met nog een paar minuten te spelen en een 16-25 voorsprong werden er nog drie wissels ingezet bij de Oranjehemden. Twee van deze wissels, Bente Sportel en Marél Wessels uit de B1, maakten op dat moment hun debuut in het eerste. Met nog minder dan één minuut te gaan zette Bente door middel van een fraai afstandsschot de eindstand op het scorebord door het 27ste doelpunt van deze wedstrijd voor SDO te scoren. Eindstand: 17-27.

 

Amicitia

Amicitia - De Meeuwen   17-28   (9-15)

AMICITIA ONDERMAATS TEGEN DE MEEUWEN

VRIEZENVEEN - Na de overtuigende winstpartij van Amicitia vorige week tegen OWK stond afgelopen zaterdag de ontmoeting tegen De Meeuwen op het programma. Vorig jaar december werd in Putten na een pittige wedstrijd een kostbaar punt uit het vuur gesleept. In de voorbereiding deze week viel topschutter Quinten Landkroon uit vanwege een blessure. Voorafgaand was duidelijk dat het geen eenvoudige wedstrijd zou gaan worden. De Meeuwen stond afgetekend op een tweede positie, vijf punten achter koploper Unitas. De Toyota Drent formatie begon voortvarend aan de eerste helft (6-3) maar moest al snel toezien hoe De Meeuwen het initiatief geheel naar zich toe trok (7-14).

De ploeg uit Putten speelde dynamisch en verzilverde de ene kans na de andere. Amicitia ploeterde voort, kwam voor rust nog enigszins terug waarbij het bovendien een strafworp vergat te scoren (9-15).

Na rust was het wedstrijdbeeld vergelijkbaar met dat van de eerste helft. Met enkele wissels probeerde coach Patrick Hage het tij bij de Vriezenveners nog te keren, maar te veel spelers zaten niet in de wedstrijd (14-24). En De Meeuwen toonde zich uiteindelijk een maatje te groot voor de oranjekragen. Al met al voor Amicitia een eindresultaat (17-28) om snel te vergeten en de focus te verleggen naar de komende weken waarin het punten zal moeten verzamelen.

De pijn van verliezen werd nog eens vergroot doordat concurrent Wit-Blauw thuis zeer verrassend koploper Unitas de eerste nederlaag toebracht en OWK te sterk bleek bij Dos (W). Door dit resultaat staat Amicitia vooralsnog op een zevende plaats in de poule, vier punten boven ASVD dat verloor van AVO. Een spannende eindfase dus in de Overgangsklasse B en Amicitia zal alle zeilen bij moeten zetten in de strijd om handhaving. Komende zaterdag reist het naar Assen voor de wedstrijd tegen AVO.

 

                    KEV 

                     Geen wedstrijdinformatie ontvangen

                                        

Denk en Zet/Witte van Moort

Geen wedstrijdinformatie ontvangen

 

Peatminers

Geen wedstrijdinformatie ontvangen