Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

DETO - NSC   1-0   (1-0)

Nipte overwinning voor DETO tegen NSC Nijkerk door Arjan Goosselink

VRIEZENVEEN - DETO speelde zaterdagmiddag in Vriezenveen tegen middenmoter NSC uit Nijkerk. Waar DETO in de uitwedstrijd tegen NSC niets te vertellen had en de grootste nederlaag leed van dit seizoen, speelde het deze middag een prima wedstrijd en werd Maarten Jansen met de enige treffer van de wedstrijd de matchwinner.

Met zelfs af en toe een zonnetje erbij werd om 14.45 uur onder prima weersomstandigheden afgetrapt op Sportpark “Het Midden”.  Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof had zijn ploeg op één plaats gewijzigd ten opzichte van een week ervoor. Muhammed Kaya, hersteld van de griep, stond weer op het middenveld ten koste van Hoeseb Yakob.

                                                             Foto: John van Mil

Er ontspon zich een wedstrijd zonder hoogstaand voetbal waarbij beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. De eerste grote mogelijkheid was voor de gasten maar gelukkig voor DETO werd de bal vlak voor het doel verkeerd geraakt waardoor Van Zaltbommel simpel kon ingrijpen. Uit de tegenstoot was DETO direct gevaarlijk toen Ter Avest hard kon uithalen maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt door doelman Jan van Willige. In de 34e minuut was het raak toen DETO uit een snelle ingooi een aanval opzette en Ferdi ter Avest de bal vanaf links voor het doel kon brengen. Zijn voorzet werd onhoudbaar  binnengekopt door Maarten Jansen: 1-0. Ook richting de thee waren er nog een aantal mogelijkheden voor beide ploegen, maar door goed keeperswerk bleef de 1-0 op het bord staan tot de rust. Opnieuw was de vraag: kan DETO de voorsprong bij rust nu wel over de streep trekken? Even leek het daar niet op toen NSC in de 54e minuut weer vrij opdook voor Van Zaltbommel, echter de harde schuiver verdween naast het doel . Met de verse Hoeseb Yakob voor Muhammed Kaya op het middenveld probeerde In ’t Hof rond het uur meer grip te krijgen op het middenveld. Beide ploegen bleven in het laatste kwartier de nodige kansen creëren waarbij DETO verzuimde om de 2-0 te maken en de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Zo bleef het spannend tot de laatste seconden maar uiteindelijk werd Maarten Jansen met zijn enige treffer van de wedstrijd gekroond tot matchwinner en “Man of the Match”. DETO deed door deze overwinning prima zaken op de ranglijst want de veilige plaatsen zijn inmiddels genaderd tot drie punten terwijl er nog negen wedstrijden moeten worden gespeeld waaronder een aantal tegen directe concurrenten. Kortom: alles is nog mogelijk in deze competitie. DETO gaat komende zaterdag op bezoek in Drenthe bij de verrassende subtopper en nummer 5 op de ranglijst HZVV. 

 

DOS'37

DOS'37 - Go Ahead Kampen   1-2   (0-1)

DOS’37 stelt zwaar teleur door onnodige fouten door Herman Kottier

VRIEZENVEEN - In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen verloor DOS’37 door het eigen matige tot slechte spel. ‘Kowet’, zoals de gasten in hun eigen woonplaats worden genoemd, speelde niet veel beter, maar won wel terecht door de fouten van de gastheren af te straffen: 1-2.

De Vriezenveners startten in de eerste klasse D na de winterstop ijzersterk met een gelijkspel en drie overwinningen. De laatste zege was overigens in en tegen Nunspeet op 15 februari…..! 

                        Foto: Jeroen Tempert

Daarna moesten er drie weken zonder competitieverplichtingen overbrugd worden. In deze periode speelde het team van trainer Durmuşoğlu maar één oefenduel, tegen Hulzense Boys met een 1-2 nederlaag als gevolg. Het gebrek aan speelritme werkte in het nadeel van zijn team tijdens het belangrijke duel tegen de Kampenaren.In het eerste half uur viel er erg weinig te beleven op het veld. Beide teams maakten vele fouten en creëerden geen kansen. Het bleef bij enkele matige pogingen. De veel gebruikte dieptepasses vanuit de verdediging van DOS’37 waren slordig en onnauwkeurig. Go Ahead Kampen probeerde nog enigszins te combineren zonder noemenswaardig resultaat. En als dan de lange pass van Martijn Olde Olthof toch Menno Kamphuis bereikte, werd zijn treffer geannuleerd wegens buitenspel. Acht minuten later was het dan toch raak, maar niet voor de thuisploeg. Wilbert Wessels strafte een fout in de Vriezenveense verdediging genadeloos af en bracht de ruststand op 0-1.

DOS’37 leek zich in de tweede helft te herstellen. Na zeven minuten plaatste Ronald te Morsche met een kopbal de bal tegen de paal uit een voorzet van Wout Kikkert. Vervolgens reageerde Menno Kamphuis doeltreffend door doelman Joar Terpstra te passeren: 1-1. Helaas werd de spelvoortzetting aan beide kanten slechter. DOS’37 wilde wel graag, maar kwam niet tot scoringsmogelijkheden, de Kampenaren maakten gebruik van snelle counters. Ruim een kwartier voor tijd waren zij succesvol via Adi Draganovic, die weer een fout in de Vriezenveense defensie afstrafte: 1-2.

Trainer Durmuşoğlu probeerde het tij alsnog te keren door de nodige wissels. Verder versterkte hij de voorhoede met de snelle verdediger Sten Middelkamp en ging in de verdediging één op één spelen. Zijn team ontsnapte aan een grotere achterstand, doordat Arjan Wiegers en Wilbert Wessels niet scoorden. In de extra speeltijd leek Jaap Mulderij zijn kans te verzilveren, maar zijn inzet ging rakelings over. Het zou een gestolen punt zijn geweest. Het bleef dus bij een verlies van 1-2.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

PH - Vroomshoopse Boys   1-3   (0-2)

Vroomshoopse Boys na winst op PH Almelo periodekampioen door Hans Nieboer

ALMELO - Bij PH Almelo begon een gedreven spelend Vroomshoopse Boys uiterst voortvarend aan dit voor de periodetitel cruciale duel. Aanval na aanval rolde op het doel van de thuisploeg af. Na 4 minuten was het al raak. Een crosspass van Robin Drenthen vanaf links bereikte Jos Hutten op rechts, die de bal met een volley direct voor het doel bracht. Daar was intussen rechter verdediger Jesper Derks opgedoken, die de bal van dichtbij onberispelijk langs keeper Lars Kroezen tikte:  0-1. Vroomshoopse Boys bleef de fase erna domineren en bepaalde met verzorgd combinatiespel het spelbeeld. In de 20ste minuut leek dat beloond te worden. Juliën Derks omspelde de PH-keeper bij de achterlijn en gaf Jordy Harms een unieke gelegenheid om de 0-2 aan te tekenen. De Boys-spits stuitte echter op een op de doellijn staande verdediger van PH Almelo, die de inzet knap tot corner verwerkte.

                                        Foto: Erwin Heuver

PH Almelo trachtte onder impulsen van de technisch vaardige middenvelder Guy van Straaten de bakens te verzetten. De Boys-verdediging speelde echter uiterst geconcentreerd en gaf zo goed als niets weg. Enig smetje was de gele kaart van doelman René Kok, die buiten z’n stafschopgebied een aanvaller van PH onreglementair neerhaalde. Het fris en fruitig opererende Vroomshoopse Boys verzuimde om verder uit te lopen door meerdere doelrijpe kansen niet te verzilveren. Toch was het in de 25ste minuut weer raak voor de gasten. Centrale verdediger Robert Veld speelde met een mooie dieptepass Ramon de Jong op links aan. Die ontdeed zich op bekwame wijze van zijn directe tegenstander Jurre van de Hof en bood Jordy Harms een niet te missen kans: 0-2. Het spelbeeld bleef tot de rust ongewijzigd. Wegens buitenspel werd een doelpunt van Jordy Harms afgekeurd door scheidrechter Bas Steinhauser. Op slag van rust had de solerende Ramon de Jong de 0-3 op zijn schoen, maar keeper Lars Kroezen lag in de baan van het schot.

Na de thee tapte een feller PH Almelo duidelijk uit een ander vaatje en werd de wedstrijd wat meer gelijkwaardig. Waar mogelijk bleef de Boys aanvallen en in de 51ste minuut kopte Jos Hutten uit een aangesneden vrije trap van Leon Dogger net over. In de 57ste minuut brachten hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Hutten middenvelder Jelle Drees voor Tom Pierik. In de 69ste minuut verrichte Boys-keeper René Kok een fraaie safe op een vliegend schot van invaller Rick Olde Olthof. In  de 75ste minuut trok de Boys weer eens ten aanval en verhinderde de onderkant van de lat dat een daverend schot van linkerspits Ramon de Jong de wedstrijd definitief in het slot gooide. De gasten controleerden de tweede helft d wedstrijd zonder groots te spelen en het leek uit te lopen op een regelmatige overwinning. 

In de 76ste minuut werd dat scenario onverwacht niet langer bewaarheid. Boys-verdediger Robin Drenthen maakte volgens scheidrechter Bas Steinhauser opzettelijk hands in het strafschopgebied en dat betekende een penalty voor PH Almelo.  Het in de rechter hoek geplaatste schot van PH-spits Sem Hesselink werd op fabelachtige wijze uit het doel geranseld door Boys-keeper René Kok. Volgens arbiter Steinhauser kwam de Boys-doelman daarbij te snel van de doellijn af. Dat betekende volgens de leidsman een tweede gele, dus rode kaart voor de verbijsterde Boys-goalie en het overnemen van  een penalty. Keeper Chiel Sickman kwam onder de lat en Ramon de Jong moest het veld ruimen. Sem Hesselink wist de tweede penalty wel beheerst te benutten en bracht daarmee de stand op 1-2.

Direct daarna werd Boys-aanvaller Juliën Derks gewisseld voor Ruben Smedema, die daarmee z’n debuut in de hoofdmacht maakte in competitieverband. PH Almelo, dat ook nog in de race was voor de periodetitel, ontwikkelde een verwoed slotoffensief, maar de voorbeeldig strijdende gasten waren met tien man minstens zo gevaarlijk met snelle counters. In de ultieme slotfase maakte Jordy Harms met een knappe individuele actie aan alle onzekerheid een einde. Met fraaie kapbewegingen wist de centrumspits van de Boys na een verre pass van Rutger Schrijver enkele verdedigers en de keeper van PH Almelo te verschalken. De bal belandde uiteindelijk in het lege doel: 1-3.

Door deze verdiende overwinning werd de titel van de tweede periode van de tweede klasse H. veroverd. De Boys is daarmee verzekerd van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Op de ranglijst wordt nu achter koploper WVF uit Zwolle samen met Hulzense Boys de tweede plaats bezet.

    

DEN HAM

Den Ham - ZAC   3-0   (1-0)

Overtuigende zege voor energiek Den Ham door Jan Bosch 

DEN HAM - Den Ham heeft de thuiswedstrijd tegen ZAC met 3-0 gewonnen en staat weer in de top zes. De met passie voetballende gastheer had een prima start en het zag Dewy Drost na 7 minuten de 1-0 maken. Hij kon de bal simpel binnenschuiven, nadat de opbouw van de Zwolse formatie door de vroeg storende Hammer spelers was onderschept. Een reactie van ZAC op de achterstand bleef uit en ook het team van Jurgen Kok kon in het eerste bedrijf weinig gevaar meer stichten, zodat met de minimale voorsprong werd gerust.

Na de thee kwam er meer leven in de brouwerij.

Hartstochtelijk gingen de Zwollenaren op jacht naar de gelijkmaker, maar hun enthousiasme werd na een uur spelen keihard afgestraft door wederom Dewy Drost. Hij was het eindstation van een vlijmscherpe counter en schoot de bal van buiten de zestien weergaloos tegen de touwen: 2-0. Ongekende weelde voor de thuisploeg en het sportpark ontplofte vijf minuten voor tijd nogmaals toen een scherp aangesneden vrije trap van ‘Man of the Match’, Dewy Drost, door invaller Thomas Remmink keurig werd binnen getikt. Een eretreffer werd ZAC niet gegund, daar doelman Simon Kuiper ruim 90 minuten als een ervaren goalie stond te keepen en zo een prima stand in was voor Jeffrey Ekkel.

                                  VOORWAARTS

                                  Voorwaarts - ON   4-0   (1-0)

                                  Voorwaarts  wint ruim en dik verdiend van ON Almelo door Ron Legebeke                 

WESTERHAAR - Voorwaarts stond op de 12de plaats en ON op de 6de, een moeilijke wedstrijd mag je dan. Voorwaarts had een mooie reeks na de winterstop maar die werd door de Esch en Kloosterhaar verbroken , tijd voor de ommekeer.

Voorwaarts begon goed fel aan de wedstrijd waar ON vanaf het begin moeite mee had. Felle duels overal op het veld en vaak kwam er een voorwaarts speler als winnaar uit de strijd. Vanaf de 8ste minuut kreeg Voorwaarts in 3 minuten 3 kansen.

Eerst tikte Mauro Slatius een goede corner van Gert Doggernet over, nog geen minuut later waren beide opnieuw betrokken bij een kans, dit keer stuitte Mauro op de keeper.  Weer een minuut later kopte Kevin Klos een corner van Gert Dogger snoeihard op de lat. Het bleef echter 0-0.

Vanaf de 22ste minuut kreeg ON wat meer vat op de wedstrijd en moest Voorwaarts ook achteruit , echter Keeper Sander Berghuis hield zijn doel schoon. In de slot minuut van de 1ste helft opende Voorwaarts verdiend de score. Bernd Bove bracht zijn broer Lars in stelling die de bal onhoudbaar in de rechterhoek schoot. Met deze stand gingen we aan de spreekwoordelijke thee.

Na de rust werd duidelijk met welke opdracht de Almelo’ers het veld waren ingestuurd. Ze begonnen  fel en goed voetballend aan de 2e helft en Voorwaarts moest achteruit. Voorwaarts hield in deze fase stand en knokte zich terug in de wedstrijd. Tot de 67ste minuut gebeurde er niet veel maar toen zagen de supporters een van Gert Doggers mooiste doelpunten in zijn lange carrière. Een geweldige crosspass van Yarnick Boertje vanaf de middenlijn viel achter de verdedigers voor de voeten van Gert Dogger die de bal snoeihard ineens op zijn pantoffel nam. De bal verdween achter de keeper in het net die de bal alleen gehoord moet hebben, 2-0. Een geweldige opsteker voor de thuisploeg die een veilige marge leek te hebben. De ploeg van trainer Nijzink groeide in de wedstrijd en gaf ON weinig ruimte en kansen. In de 70ste minuut werd Kevin Klos gewisseld voor Wout Roelofs, De wedstrijd leek dood te bloeden maar er kwam voor Voorwaarts nog een mooi slotakkoord. Na een mooie aanval schoot Lars Bove zijn 2e van vanmiddag binnen en direct daarna deed Gert Dogger hetzelfde als Lars en bepaalde de eindstand op een dik en dik verdiende 4-0.

Een geweldige opsteker voor de thuisploeg dat na 2 verliespartijen weer weet te winnen tegen een goede tegenstander. 

 

SPORTLUST VROOMSHOOP

Oldenzaal - Sportlust

Wedstrijd wordt 8 maart gespeeld