Eerste hele triatlon in Overijssel komt in Vroomshoop

VROOMSHOOP – Op 5 september 2020 zal voor het eerst een HELE triatlon worden gehouden in Overijssel en wel in Vroomshoop: de Twenterand Triatlon Challenge. De organisatie van de stichting Triatlon Vroomshoop – die al meer dan 10 jaar een triatlon organiseert over diverse afstanden – heeft de uitdaging opgepakt om de eerste hele triatlon in Overijssel te organiseren. De afstanden: 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km hardlopen.

De organisatie is achter de schermen al maanden druk met de voorbereidingen van deze extra serie. Het parcours wijkt af van de andere series waar het sporten zich in Vroomshoop en in het buitengebied tussen Vroomshoop en Den Ham afspeelt. Bij de lange afstand worden andere locaties en routes gebruikt, dat vraagt om diverse aanpassingen en uitbreidingen t.o.v. de huidige draaiboeken. Denk aan extra vrijwilligers (verkeersregelaars), vergunningen en communicatie.

De triatleten van de hele én de halve triatlon zullen gebruikmaken van het nieuw opgezette parcours: zwemmen in open water (het kanaal), fietsen door verkeersarm buitengebied (Vroomshoop, Bergentheim, Hardenberg, Sibculo, Kloosterhaar), loopparcours start in buitengebied Vroomshoop en eindigend op de looprondes in het dorp.

Uit het aantal huidige inschrijvingen blijkt dat vele atleten de uitdaging aan gaan in Vroomshoop. Niet alleen bij deze lange afstanden maar ook bij de andere series zoals de halve, kwart, achtste, zestiende en jeugd. Inschrijven kan nog steeds: online via https://mijn.triathlonbond.nl/registreren of via de website van de triatlon www.triatlonvroomshoop.nl

Mocht je als vrijwilliger mee willen werken aan dit fantastische evenement, meld je dan aan via deze mail vrijwilliger@triatlonvroomshoop.nl

 

Bron: vechtdalbreed.nl