Geen punten voor VZ&PZ dit weekend

VRIEZENVEEN - De streekderby leverde een verrassende zege op voor De Mors dat daardoor weer zicht heeft op handhaving. De mannen van VZ&PC hebben nog een paar puntjes nodig om zich definitief veilig te spelen. Die had coach Bertus Aman graag tegen de Rijssense rivaal gesprokkeld, maar na een redelijk begin zakte de Vriezenveense formatie steeds verder weg. "Het was een rommelige derby, waarin wij keihard moesten werken voor de doelpunten. Bij De Mors ging dat veel gemakkelijker", zei Aman. Met dat laatste was Peter de Jeu, trainer van de gasten het niet helemaal eens. "Ook wij moesten knokken om te kunnen scoren. Alleen hebben wij meer de ruimte gezocht én gevonden. Wanneer je dicht op elkaar speelt, zoals VZ&PC, moet je veel meer doen om openingen te vinden."

De Jeu heeft met Maarten Baan en Harmen Poortman en Mark Langenhof enkele routiniers weer bij de selectie gehaald om de dreigende degradatie af te kunnen wenden. "Maar die jongens willen zelf ook graag, trainen nog elke week en het begon weer bij ze weer te kriebelen." De punten bij de VZ&PV teleurstellend verlopen derby gingen met  een score van 11-13 verloren

NIJVERDAL - De vrouwen van VZ&PC snakkken naar het einde van het seizoen, aangezien enkele bepalende speelsters niet meer in actie zullen komen. Marian Smelt is nog altijd geblesseerd, Karin Smelt en Vera Peddemors zijn zwanger. "Verdedigend zit het nog wel goed in elkaar, maar aanvallend missen we de creativiteit en schotkracht" aldus keepster Britt Boogerd.

De wedstrijd tegen Ravijn 3 werd met 6-4 verloren.

 

Bron: Regiosport Tubantia