FAST niet opgewassen tegen Team Eurosped

GENNEP - De volleybalsters van Eurosped zijn voortvarend van start gegaan in de kampioenspoule. Op bezoek bij het Limburgse FAST zegevierde de ploeg uit Vroomshoop met 3-0 (20-25, 14-25 en 20-25)  

De eerste rally in de sfeervolle sporthal in Gennep was veelbelovend. De rally gaf aan dat beide teams elkaar niets cadeau wilden doen. De eerste set was een spannend gevecht waarin Team Eurosped halverwege een gat van vijf punten opbouwde, en niet meer prijsgaf.

                 Foto Fast 

Na de 20-25 in de eerste was de tweede set minder spannend. Het publiek hield de adem even in toen Eurosped-speelster Charlotte Haar een aanval geblesseerd afsloot. Haar aangeslagen teamgenoten recupereerden snel en wonnen de set afgetekend met 14-25.
Tijdens de competitiewedstrijd in Sint Anthonis leidde Team Eurosped ook met 0-2. FAST dwong toen nog een vijfde set af. De Vroomshoopse volleybalsters waren vastberaden om zich dat niet nog eens te laten gebeuren. Hoezeer FAST ook streed om de spanning terug te brengen, de nummer twee uit de Eredivisie was niet geïmponeerd door de bliksemstart van de thuisploeg. Toch slaagde FAST erin Team Eurosped het vuur aan de schenen te leggen. Met opnieuw 20-25 werd echter de eindstand op 0-3 bepaald.

Eurosped klimt daardoor naar de koppositie in de play-offs om het kampioenschap, maar daarbij moet aangetekend worden dat Sliedrecht Sport zondagmiddag nog in actie komt tegen Regio Zwolle Volleybal en die plek weer kan heroveren. 


«   »