Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

DETO - Urk  3 - 1  (2-0) 

DETO boekt driepunter tegen sv Urk door Arjan Goosselink

VRIEZENVEEN - DETO pakte afgelopen zaterdag eindelijk weer eens de volle winst. Nadat het in laatste wedstrijden een aantal keren een voorsprong verspeelde, trok het team van Hennie in ’t Hof deze keer wel aan het langste eind en won volkomen verdiend met 3-1 van sv Urk.

DETO begon vanaf het eerste fluitsignaal door de 21-jarige (!) scheidsrechter Boel uit Vlissingen,  gedreven aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten kreeg de ploeg een aantal zeer goede mogelijkheden om de score te openen. In de 3e minuut werd een schot van Ter Avest tot hoekschop  verwerkt door de Urkers en een minuut later draaide Maarten Jansen zich fraai vrij in de zestien waarna zijn schot op de lat belandde. Ook de gasten kwamen in de beginfase een paar keer voor het doel van Van Zaltbommel, echter ook hier stond het vizier nog niet op scherp.

In de 31e minuut was het dan wel raak voor DETO. Een hoekschop van Kai Wesselink werd hard en strak binnengekopt door Koen Fleer : 1-0. Tien minuten later werd de marge verdubbeld toen Maarten Jansen met het hoofd een aanval verlengde richting Louis Vijfhuizen die van dichtbij doelman Richard Strijker kansloos liet: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee een ongewijzigd DETO binnen de lijnen en iedereen vroeg zich af of de ploeg deze keer wel de voorsprong zou kunnen vasthouden. Dat lukte deze keer uitstekend, hoewel Urk met nog een kwartier op de klok een aantal keren gevaarlijk voor het DETO doel kwam. In de 76e minuut werd een kans hoog over het DETO doel geschoten  en vijf minuten later kwam  DETO goed weg toen een Urker aanvaller de bal volledig verkeerd raakte waardoor de 2-0 op het bord bleef staan. Zes minuten voor het einde, maakte Maarten Jansen aan alle onzekerheid een einde, toen hij van de scheidsrechter door mocht na een forse schouderduw en verwoestend uithaalde: 3-0. De eretreffer van Urk door Jelle de Boer in de 90e minuut kwam te laat om er nog een wedstrijd van te maken: 3-1. Zo had DETO eindelijk de eerste driepunter van 2020 te pakken nadat het er al een aantal keren dichtbij was en heeft het door de zege de voorlaatste plaats op de ranglijst overgedaan aan Purmersteijn.  Komend weekend ligt het programma stil vanwege carnaval. 

 

DOS'37

Nunspeet - DOS'37   1 - 2  (0-0)

DOS’37 opnieuw naar winst in matig duel door Herman Kottier

NUNSPEET - In en tegen Nunspeet noteerde DOS’37 de derde zege op rij en bleef dus in 2020 nog ongeslagen. Lars Kikkert was, net als tegen WHC, de matchwinner door de beslissende treffer binnen te koppen: 1-2.

In een zeer matige wedstrijd waren goede kansen in de eerste helft schaars. Beide teams speelden voorzichtig om maar geen doelpunt te moeten incasseren. Daarom was het des te opvallender, dat het eerste moment in dit duel voor arbiter Tyler was. Na zes minuten raakte hij geblesseerd aan zijn enkel, maar kon gelukkig toch het duel afmaken. Acht minuten later kregen de gasten eindelijk een mogelijkheid.

 

                                                  Foto Jeroen Tempert

Menno Kamphuis legde de bal terug op Ronald te Morsche, die zijn inzet geblokt zag worden door de Nunspeter verdediging. De thuisploeg creëerde enkele kansjes via Peter Huijgen, die onbenut bleven. De beste kans was toch voor Kamphuis. Hij werd de diepte ingestuurd door Nick Wennink, maar was net iets te laat om doelman Sean Post te verschalken. Marco Post verzuimde namens de gastheren zijn mogelijkheid te verzilveren. Daarmee werd het bij rust 0-0.

Nunspeet kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. Lars van Wetering, Job Hoogedoorn en opnieuw Peter Huijgen wisten geen gebruik te maken van hun pogingen. Vervolgens was het de beurt aan DOS’37. Nadat Menno Kamphuis nog eerst de lat raakte, viel kort daarop de voorsprong voor zijn team. Sten Middelkamp draaide met een fantastisch afstandsschot de bal in de kruising: 0-1. De Vriezenveners konden er maar vier minuten van genieten. De gelijkmaker kwam uit een schitterend genomen vrije trap van Lars van Wetering, waardoor doelman Patrick Nitert kansloos bleef.

Het spel van beide ploegen werd daarna minder. Maar een hoekschop in de slotfase leidde de winst voor DOS’37 in. Nick Wennink bereikte Menno Kamphuis, die de bal precies op het hoofd van Lars Kikkert bezorgde. De laatste maakt daar dankbaar gebruik van en besliste het matige duel in het voordeel van het team van trainer Durmuşoğlu: 1-2. Het was zijn derde treffer in drie duels op rij.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

Vroomshoopse Boys - Den Ham   2 - 0  (1-0)

Overtuigend Vroomshoopse Boys laat Den Ham kansloos door Hans Nieboer

VROOMSHOOP - Op sportpark De Bosrand waren zo’n 750 toeschouwers getuige van de rasechte derby Vroomshoopse Boys tegen vv Den Ham. Vanaf het beginsignaal van de bekwam leidende scheidsrechter Peter Hulsmeijers uit Oldenzaal was het de thuisploeg die de toon aangaf. Er werd hoog druk gezet en veel initiatief getoond door de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens. Al in de 9e minuut kreeg Juliën Derks na goed voorbereidend werk van Tom Pierik een goede kans, maar de bal werd over geschoten. De gasten probeerden met een defensieve speelwijze tot snelle omschakelmomenten te komen, maar daar kwam niets van terecht. Dat had ook alles te maken met de  ijzersterkte Boys-defensie, die niets weggaf. Het was Vroomshoopse Boys, dat vrijwel altijd de tweede bal veroverde en waar dat kon de aanval koos.

                                                      Foto Erwin Heuver

In de 23e minuut had die speelwijze succes. Ramon de Jong werd vrijgespeeld aan de linkerkant en met zijn panklare voorzet wist Juliën Derks wel raad. Keeper Jeffrey Ekkel had geen schijn van kans op de geplaatste inzet van dichtbij: 1-0. Na die openingstreffer bleef de Boys domineren  en er kwamen meer kansen. Jos Hutten en Jordy Harms wisten die evenwel niet te verzilveren, zodat met 1-0 werd gerust.

Na de thee was het de Boys, die direct weer ten aanval trok. In de 52ste minuut kwam Ramon de Jong goed door op rechts, maar de vrijstaande Jos Hutten liet de bal van zijn voeten springen, zodat keeper Jeffrey Ekkel kon redden. vv Den Ham trachtte de bakens te verzetten, maar stuitte steeds op de onverzettelijkheid van de thuisploeg.  Den Ham/aanvaller Kevin Ruiterkamp stichtte nog het meeste gevaar, maar tot doelrijpe kansen kwam het niet voor de gasten. Hoe anders was dit bij de thuisploeg, die via Jos Hutten. Ton Pierik en Jordy Harms dichtbij de bevrijdende 2-0 was. In alle gevallen bleek doelman Jeffrey Ekkel een betrouwbare sluitpost, die niet van wijken wist.  In de 73ste minuut viel de op dat moment volkomen verdiende tweede treffer voor de thuisploeg. Middenvelder Tom Pierik bediende centrumspits Jordy Harms en tegen diens geplaatste inzet was keeper Jeffrey Ekkel kansloos: 2-0. vv Den Ham probeerde met de moed der wanhoop en met enkele aanvallende wissels het tij te keren, maar creëerde geen enkele doelrijpe kans.  Boys-keeper René Kok greep ook steeds weer overtuigend in, als er gevaar dreigde. De gedreven spelende thuisploeg won praktisch elk persoonlijk duel en was nog dichtbij de 3-0 door kansen van Ramon de Jong, Jordy Harms en Jos Hutten.

Zo won de Boys zeer overtuigend met 2-0 van voetbalbuur vv Den Ham en nam daarmee revanche voor twee achtereenvolgende thuisnederlagen gedurende de laatste seizoenen. In feite was deze derby een soort kopie van het eerdere treffen in Den Ham, toen een scherper Vroomshoopse Boys ook verdiend met 2-0 won. Door deze overwinning is Vroomshoopse Boys nu opgeklommen naar de derde plaats in de tweede klasse H. In de strijd om de tweede periodetitel is de Boys kansrijk en bezet samen met WVF, dat al een periodetitel in bezit heeft, de eerste plaats, Op zaterdag 7 maart wordt de competitie door Vroomshoopse Boys hervat met een uitwedstrijd tegen PH Almelo, tevens de laatste wedstrijd in de tweede periode.

 

DEN HAM

Vroomshoopse Boys - Den Ham   2 - 0  (1-0)

Verslag Jan Bosch volgt

 

                                  VOORWAARTS

                                  Kloosterhaar - Voorwaarts   1 - 0  (0-0) 

                                  Verslag Ron Legebeke volgt               

KLOOSTERHAAR - Zoals altijd werden we hartelijk ontvangen in de gezellige bestuurskamer van Kloosterhaar. Nog net op tijd voor storm Dennis.  Daarna de wedstrijd, een teleurstellende mag ik wel zeggen. Een mat duel , de vele thuisblijvers kregen gelijk. De ervaren scheids Jan Everlo had er geen kind aan. Bij Voorwaarts ontbrak naast de geblesseerden ook Mauro Slatius (wintersport).

In de 1e minuut moest Nick Wessels de bal van de lijn koppen na een inzet van de sterke spits Boshove. Voorwaarts was gewaarschuwd. Maar de kansen waren schaars. Dogger kreeg 2 mogelijkheden. Bij de 1e stond doelman Op de Haar in de weg. De 2e wou hij breed geven, maar dit mislukte jammerlijk. Aan de andere kant kopte Boshove achterwaarts op de paal.

In de rust was het eigenlijk al duidelijk, 1 doelpunt zou zomaar beslissend kunnen zijn. En hoe wrang, in de 47e minuut lag de bal al achter Sander Berghuis. Aan de linkerkant werd er slecht verdedigd. De bal kon ongehinderd voorgezet worden en al even ongehinderd binnen gewerkt worden door Reemer Benjamins: 1-0.

Voorwaarts probeerde daarna de bakens te verzetten. Het duel speelde zich ook grotendeels af op de helft van Kloosterhaar. Maar de kansen waren schaars. Bernd Bove met een doorkopbal en invaller Kilian Ekkel, die te haastig was in de afronding, waren er nog het dichtste bij. Kloosterhaar vond het wel prima zo en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. 

 

SPORTLUST VROOMSHOOP

Sportlust - Juventa'12   4-1  (2-1)

Storm Dennis slaat viermaal toe namens Sportlust door Han Uitzetter

VROOMSHOOP - Vanwege de weersomstandigheden van afgelopen zondag werden bijna alle wedstrijden in klasse 4A afgelopen zondag afgelast. Op een wedstrijd in Almelo en de wedstrijd Sportlust - Juventa'12 na, want in Vroomshoop lag een prima bespeelbaar veld. De wind had zijn effect op het spel maar Sportlust liet zien dat er nog altijd prima combinatievoetbal gespeeld kon worden. Bovendien had men een eigen storm Dennis binnen de gelederen in de persoon van Dennis Jozic. Dennis speelde namelijk een perfecte wedstrijd en wist alle Vroomshoopse doelpunten te maken. Evenals vorig seizoen werd Juventa'12 met een 4-1 nederlaag terug naar Wierden gestuurd.

Op basis van de vorige ontmoetingen mag Sportlust zich een ware angstgegner noemen voor Juventa en dat was ook deze wedstrijd het geval. Sportlust had de touwtjes in handen en liet enkele mooie aanvallen zien. De eerste aanval van Juventa na 25 minuten spelen leidde echter tot de openingstreffer.  Sportlust zette ietwat te geforceerd druk op de linkerflank waarbij de rechtsbuiten van Juventa kon opstomen.  Zijn voorzet bereikte de linksvoor die keurig controleerde en met rechts afrondde. Sportlust was hierdoor gelukkig niet van slag en reageerde perfect. Een minuut later zette Tim Spoor een solo in en hij bood Dennis Jozic een niet te missen kans, 1-1. Sportlust had de eerste helft de wind in de rug en men wilde dit voordeel nog voor rust omzetten in een voorsprong. Eerst wist Dinand Hankamp een vloeiende aanval net niet af te ronden maar kort voor rust was het Dennis Jozic met een prima stift die wel wist te scoren. Wederom kwam de assist van Tim Spoor.

Trainer Job Lamberink bracht Sem Kosse en Bart Dogger tijdens de rust binnen de lijnen om de wedstrijd onder controle te houden.  Slechts enkele minuten na de hervatting wist Sportlust de voorsprong uit te breiden. We vallen in herhaling want evenals bij de voorgaande doelpunten was het Tim Spoor die na een mooie solo Dennis Jozic een scoringskans bood en wederom stelde Dennis niet teleur. Dennis zijn eerste hattrick in competitieverband was een feit maar nog altijd was hij niet klaar. Invallend doelman Daan Spoor, die een rustige middag had, schoot de bal hard naar voren en bereikte Tim Spoor. Tim liep op de doelman af en laatstgenoemde wist zijn inzet te keren. Dennis Jozic was echter messcherp vandaag en hij wist de rebound binnen te werken. Daarmee eindigde hij op maar liefst 4 doelpunten, een prachtige prestatie voor de jonge spits.

Sportlust pakte dus 3 belangrijke punten en doordat er bijna geen andere teams speelden wist Sportlust enkele plaatsen te klimmen op de ranglijst. Weliswaar met één of meerdere wedstrijden meer gespeeld dan enkele concurrenten, maar voorlopig is Sportlust verwijderd van de plaatsen die leiden tot nacompetitie. 


«   »