Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED 

Eurosped - Apollo 8  3-0 (25-17, 25-16, 26-24)

Eurosped verslaat de concurrent uit Borne redelijk eenvoudig

VROOMSHOOP - Eurosped lijkt klaar voor de strijd om het kampioenschap van Nederland, dat valt op te maken  uit de eenvoudige winst tegen de nummer drie van de reguliere competitie Apollo 8 uit Borne. In de derde set werd het nog wel even spannend, maar dat was meer te wijten aan het gebrek aan de juiste instelling bij de ploeg uit Vroomshoop in deze set dan aan de kwaliteiten van de ploeg uit Borne. In de kampioenspoule strijden zes teams om het kampioenschap van Nederland: Sliedrecht Sport, Eurosped, Apollo 8, Sneek, Fast en Regio Zwolle. Sliedrecht Sport begint de poulewedstrijden met 5 punten, Eurosped met 4 punten, en zo aftellend start Regio Zwolle met 0 punten. 

Met het volleyballen zit het wel goed bij Eurosped, maar om een wedstrijd tot het einde toe geconcentreerd uit te kunnen spelen, zijn nog wel stappen te maken. Volgens verwachting gaat de strijd tussen Sliedrecht Sport en Eurosped en Sliedrecht start dus met een punt voorsprong. Op 4 maart a.s. treffen de beide ploegen elkaar voor de eerste keer in de strijd om het landskampioenschap. Om de zaken in eigen hand te houden moet Eurosped dan punten pakken van Sliedrecht. 

 

VRIVO

VRIVO D1 - Twente'05    4 - 0  (25-13, 25-20, 25-14, 26-24)

Net geen setverlies voor VRIVO vrouwen

VRIVO H1 - Twente'05   4 - 0  (25-13, 25-16, 25-5, 25-16)

Walk-over voor VRIVO mannen

Het kon opnieuw een weekend worden, waarin Vrivo op een aantal concurrenten kon uitlopen. Maar dan mocht er geen set worden verloren van het laag geplaatste Twente’05. Gezien de stand mocht dat geen probleem zijn, al was de prognose van de NeVoBo (3 – 2) een verkapte waarschuwing. Ondanks het feit, dat Vrivo niet echt geweldig speelde leek de prognose een lachertje, want in de 1e set werd meteen goed uitgepakt. Vrivo won die met 25 – 13. In de 2e set ging het moeilijker en het verschil werd pas halverwege de set gemaakt door een lange opslagbeurt van Minou Elzinga (25 – 20). In de 3e set was het verschil weer groter en dat was mede te danken aan het goede spel van Helen Bolhuis. Ze had een lange speelster tegenover zich, maar ze blokte goed en viel nog veel beter aan. De set ging met 25 – 14 naar de thuisclub. 

Net als in de 2e set nam Twente’05 aan het begin van de laatste set een voorsprong en deze werd behoorlijk groot. Bij 15 – 20 leken de kansen voor Vrivo om de set nog te winnen verkeken. Maar opnieuw was het Minou Elzinga, die met haar opslag het tij keerde. Pas bij 21 – 20 ging haar service net uit. Maar Vrivo was terug in de race om setwinst. Het werd nog even heel spannend, toen Twente’05 op setpoint kwam, maar dat werd met een miraculeuze verdedigingsactie weggewerkt. Daarna klaarde Vrivo het karwei en dwong de tegenstander tot het maken van fouten (24 – 26). Er komen nog zes moeilijke wedstrijden aan, maar de positie van Vrivo wordt elke week beter ten opzichte van de concurrentie.

 

De mannen van Vrivo moesten het zaterdag stellen zonder hun zieke aanvoerder Sander de Koning, normaal één van de dragende spelers van het team. Maar tegenstander Twente’05 staat op de één na onderste plek en moest ondanks Sanders afwezigheid een gemakkelijke prooi voor Vrivo worden. Met Berthil Jansen op mid en Nick Ekkel (2e team) als passer-loper werd de wedstrijd goed begonnen. Al snel stond er 25 – 13 op het scorebord. Pas na 11 – 11 in een slordig begonnen 2e set was Vrivo weer bij de les. Twente’05 kon daarna nog slechts 5 punten scoren: 25 – 16. In de 3e set kwam Wout Smelt terug op mid en verhuisde Berthil Jansen naar de passer-loper-positie. In deze set waren de bezoekers niet bij machte het Vrivo lastig te maken. Van tegenstand was nu echt geen sprake meer. Na slechts een handvol rotaties was de set ten einde: 25 – 5! Coach Bertus de Jong wisselde door en in de laatste set mocht Job Abbink (ook uit het 2e)  de plaats van Hugo Hessing innemen. Dat vergde wat aanpassingen en daardoor kon Twente’05 in deze set weer wat langer in het spoor van Vrivo blijven. Maar ook in deze set kwamen de Enschedeërs maar net boven de 15 punten (25 – 16). In de hele wedstrijd namen Jonathan Wolterink en Leon de Jong samen meer dan de helft van de aanvalsscore voor hun rekening. Vrivo blijft door deze 4 – 0 overwinning op de 3e plaats, op ruime afstand van de twee koplopers.

     

VZ&PZ

VZ&PZ H1 - NDD   10 - 9

Mannen geven zege bijna nog uit handen

COZ&PC - VZ&PC D1   5 - 4

Een wedstrijd om snel te vergeten

VRIEZENVEEN - Het mannen team van de waterpoloërs uit Vriezenveen gaven de zege bijna nog uit handen en het is dat NDD bij 10-9 een strafschop miste, anders was dit het geval geweest. De mannen bouwden een flinke voorsprong op, maar naar het eind van de wedstrijd slonk deze flink en was het billen knijpen. Er is nu wel wat ruimte ontstaan, maar veilig is de ploeg zeker nog niet. 

DOETINCHEM - Mede omdat er drie basisspeelsters ontbraken werd het een teleurstellende ontmoeting voor het damesteam van VZ&PC. Er werd slordig gespeeld met als absoluut dieptepunt de gemiste strafworp bij 5-4. Een wedstrijd om snel te vergeten.

 

TOP

Emmeloord - TOP   20 - 20  (13-12)

Top pakt belangrijk punt bij Emmeloord

Emmeloord - Afgelopen weekend stond er voor TOP een uitwedstrijd tegen Emmeloord op het programma. Deze ploeg draait mee in de middenmoot en versloeg TOP in de heenwedstrijd met 12-24.  TOP hoopt de goede flow van de afgelopen wedstrijden door te kunnen zetten en zal ondanks de ruime nederlaag eerder dit seizoen hopen op een stunt Emmeloord.

De wedstrijd begon in een hoog tempo. TOP scoorde snel twee keer, direct gevolgd door twee scores aan de kant van Emmeloord. Gedurende het begin van de wedstrijd herhaalde dit beeld zich opnieuw, TOP kwam op 2-4, 4-4, 4-6 en bij 8-6 wist Emmeloord de rollen even om te draaien. Emmeloord wist het verschil zelfs even op 3 te zetten, dit duurde echter niet lang en TOP wist het verschil weer naar één doelpunt te brengen. Beide ploegen scoorde nog een aantal keer en de ruststand in een vermakelijke en doelpuntrijke eerste helft bedroeg 13-12.

In de 2de helft zakte het tempo behoorlijk, daarnaast verdedigden beide ploegen aanzienlijk beter dan in de 1ste  helft. Wel bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Emmeloord wist de voorsprong te behouden tot 16-15, daarna scoorde TOP  2 scores op rij om weer op voorsprong te komen. Een strafworp op 16-18 werd gemist en hierna wist Emmeloord weer op voorsprong te komen 18-17. Emmeloord wist deze voorsprong vast te houden tot 20-19, maar miste in de slotminuten enkele grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, dit gebeurde niet en TOP ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker viel een paar secondes voor tijd uit een discutabel gegeven strafworp. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 20-20 eindstand.

Voor TOP een belangrijk punt in de strijd tegen handhaving. Het verlaat hierdoor de gevarenzone en is terug te vinden op plek 6. Aankomende twee weken staat er geen korfbal op het programma. 

 

SDO

SDO - DLKV   17 - 11  (7-8)

SDO steekt de koppen bij elkaar en wint belangrijke punten

WESTERHAAR - Na een gelijkspel van vorige week tegen WIKO, waren de spelers van SDO er op gebrand om deze wedstrijd de punten thuis te houden. Belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap, omdat het vlaggenschip van SDO moest optreden tegen de nummer twee van de competitie, DLKV uit Didam. Iets na 16.15 uur floot de scheidsrechter, de heer Frans Vermeulen, voor het eerst.

Na ongeveer twee minuten viel het eerste doelpunt aan de kant van SDO, na een goed benutte strafworp, stand 1-0. Het was echter de ploeg uit Didam dat vervolgens de leiding nam en uitliep naar een stand van 1-3. Door overhaaste aanvallen, lukte het de REAS/O&O-formatie niet om op voorsprong te komen wat resulteerde in het feit dat DLKV telkens voor bleef met 1 à 2 doelpunten, ruststand 7-8 in het voordeel van DLKV.

Na een effectieve bespreking in de rust met het motto rustig blijven dan erop vervolgens erover, verliet SDO de kleedkamer om te beginnen aan de tweede helft. Klaarblijkelijk was de mindset binnen de ploeg veranderd, aangezien in de tweede helft na vijf minuten spelen de ploeg eindelijk op gelijke hoogte was gekomen. Nu was het zaak om de stand uit te breiden. Dit lukte SDO ook, maar liefst 6 keer achtereenvolgens werd er gescoord, stand 15-9. Dit bleek de genadeslag te zijn. Er werd nog wel gescoord maar dit veranderde weinig aan de stand, uitslag 17-11.

Door rust en samenspel is het SDO gelukt om de twee punten in Westerhaar te houden. Nu heeft de ploeg twee weken rust waarna het de competitie vervolgt op zaterdag 29 februari. Dan speelt SDO thuis tegen Blauw-Zwart uit Wierden

 

Amicitia

ASVD - Amicitia   20 - 28  (10-11)

Amicitia scoort dubbele punten in Dronten

DRONTEN - Spektakel en degradatiekraker, dat waren voorafgaand de kwalificaties die ASVD gebruikte om de wedstrijd tegen Amicitia aan te kondigen. De winnaar zou goede zaken doen in de strijd om handhaving in de Overgangsklasse. Voor de Toyota Drent formatie verloopt het zaalseizoen niet bepaald florissant. Veel uitvallers, blessures en ziektegevallen komen voorbij en teisteren elke week opnieuw de technische staf om een passende oplossing te bedenken voor een volwaardige selectie. Deze keer zelfs met de dankbare inzet van voormalige (selectie)spelers. Alles voor het gezamenlijke en ultieme doel: handhaving bereiken.

Het was ASVD dat het initiatief nam. De Drontenaren schoten met scherp en halverwege de eerste helft keek Amicitia tegen een terechte 8-4 achterstand aan. De Vriezenveners moesten het onderste uit de spreekwoordelijke kan halen om de achterstand goed te maken. Hard werken leidde niet alleen naar de gelijkmaker (10-10) maar brachten ook nog het vermogen om alvast een mentaal tikje voor de tweede helft uit te delen. Ruststand 10-11.

Amicitia speelde in de slotfase van het eerste bedrijf beter. Het verzuimde alleen dat in meer doelpunten uit te drukken. Volgens een kritische trainer/coach Patrick Hage moest dat slimmer en effectiever worden uitgespeeld. Nog meer vertrouwen hebben in jezelf en een resultaat afdwingen dat niet alleen gewenst maar vooral ook hoognodig bleek.

Na rust stond de druk er voor beide ploegen vol op. In de eerste vijf minuten was het verschil beperkt (12-13) maar Amicitia nam het initiatief over en liep uit naar 12-17. Door het sterkere veldspel van de oranjekragen werden rebounds vaker gewonnen en verzilverden ook de uitblinkende dames vaker hun scoringskansen (15-20). ASVD verspeelde steeds meer doelpogingen en probeerde met enkele wisselspelers het tij nog te keren. Dat lukte gedeeltelijk (18-21) maar Amicitia liet niet meer los. Het kwam in een flow terecht en liep uit naar een comfortabele 18-26. In de slotminuten scoorden beide teams elk nog twee keer. Eindstand 20-28.

Het korfballeven ziet er weer geheel anders uit na een overwinning getuige de vele positieve reacties na afloop. De oranjekragen klimmen met dit resultaat naar een zesde plaats in de poule, weliswaar nog in punten gelijk met Wit-Blauw dat in Kampen een knappe overwinning behaalde op DOS Westbroek. De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt Amicitia vanwege de voorjaarsvakantie pas op zaterdag 29 februari (14:50 uur) tegen OWK in Leek (Gr).

 

                    KEV 

                     Turnsters Lian Dasselaar en Noa Exel van KEV naar landelijke turnwedstrijd                    

Op zaterdag 8 februari 2020 werd in Hengelo de districtsfinale gehouden voor de turnsters die uitkomen in de 3e divisie. Voor KEV hadden zich voor deze wedstrijd de volgende turnsters geplaatst: instappers Meis Perik en Lian Dasselaar, jeugd 1 turnster Noa Exel en junior turnster Madelief Dijkstra. Helaas moest Meis deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, omdat ze de nacht voor de wedstrijd ziek werd. Heel spijtig.. omdat daarmee het turnseizoen er voor haar op zit.

In de vroege ochtend mocht Lian starten met haar wedstrijd. Ze turnde een mooie overslag op sprong, liet een goede oefening zien op rekstok en turnde ondanks een val erg strak op balk. Op vloer was ze even de weg kwijt en de jury was streng waardoor de score hier tegen viel. Het was tot op het eind nog spannend voor Lian, van de 20 turnsters zouden er maar 10 turnsters doorstromen. Maar ze heeft het gehaald! Met een keurige 8e plaats heeft Lian zich geplaatst!

In de tweede ronde mocht Madelief laten zien wat ze in huis heeft. De zenuwen waren aanwezig, maar na een mooie vloeroefening met keurige landingen zat ze lekker in de wedstrijd. Sprong ging fantastisch en op brug wist ze haar oefening door te turnen zonder eens top. Balk was erg stabiel! Madelief mist in haar programma nog de moeilijkheid op sommige toestellen, maar heeft een super uitvoering! Dit maakt dat ze in totaal nog wat punten te kort komt. Ze heeft een mooie 21e plaats behaald en mag zeker trots zijn op zichzelf! Helaas heeft ze zich niet weten te plaatsen.

In de vierde ronde mocht Noa starten op balk. Een paar wiebels en helaas een val. Ze herpakte zich goed want vloer ging fantastisch. Ook sprong ging goed en ze sloot haar wedstrijd mooi af met een keurige brugoefening! Het was voor Noa wel even nagelbijten tijdens de prijsuitreiking, maar ook zij heeft zich weten te plaatsen! In totaal mochten 17 turnsters door en met een keurige 12e plaats heeft ze het gehaald! Wat een opluchting blijdschap bij familie, trainsters en natuurlijk bij Noa zelf!

 

Denk en Zet/Witte van Moort

Geen wedstrijden

Peatminers

Mede vanwege de storm geen verslagen ontvangen

 


«   »