Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

ASV De Dijk - DETO   3 - 1  (0-1) 

DETO laat voorsprong glippen in Amsterdam door Arjan Goosselink 

SCHELLINGWOUDE -  - Oud Twente trainer Steve McClaren zei het ooit heel mooi: “If you don’t kill the beast, the beast will come back and bite you”. Wijze woorden die al twee weken van toepassing zijn op DETO. Ook in Amsterdam speelde DETO een prima eerste helft waarin het terecht op voorsprong kwam, maar verzuimde door te drukken en meerdere kansen te verzilveren waardoor ASV De Dijk in de tweede helft kon profiteren en de volle buit kon binnenhalen.

In het mooie Schellingwoude, voormalig dorp aan Het IJ en nu opgeslokt door groot Amsterdam, speelde DETO voor het eerst in haar bestaan tegen ASV De Dijk. Roemruchte club waar o.a. Ruud Krol en Justin Kluivert hun eerste voetbalstappen hebben gezet.  Speelde de club twee seizoenen geleden nog tweede divisie, thans is men aanbeland in de hoofdklasse waar het met name na de winterstop erg goed gaat en de afgelopen vier wedstrijden allemaal werden gewonnen. DETO was dus gewaarschuwd. DETO trainer Hennie in ’t Hof moest improviseren deze middag want door de gele kaarten van een week eerder kon hij niet beschikken over zijn vaste centrum achterin met  Kram en Fleer. Het centrum bestond deze middag uit Muhammed Kaya samen met de in de basis teruggekeerde Tim Bongers. 

DETO begon goed aan de wedstrijd en kreeg al in de 5e minuut de eerste mogelijkheid toen Kai Wesselink kon uithalen in de zestien. Zijn schot werd ternauwernood geblokt en tot hoekschop verwerkt. In de 19e minuut bracht een mooie crosspass van Soumaoro de bal bij de opgekomen Stan Nijhuis. Hij stuurde zijn tegenstander het bos in en leverde de bal op maat af op het hoofd van Maarten Jansen die hard raak kopte: 0-1.  Na deze fase golfde het spel wat op en neer en was het bij vlagen meer spannend dan goed. Kort voor de thee appelleerde De Dijk voor een handsbal in de DETO zestien maar de uitstekend leidende scheidsrechter Paarhuis wilde er niets van weten. 

In de tweede helft een wat dreigender De Dijk dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Hier was men rond het uur een aantal keren dichtbij, maar eerst stond Van Zaltbommel in de weg bij een vrije trap en even later ontsnapte DETO toen een van de voorwaartsen van De Dijk de bal voor open doel over de lat schoot. In de 64e minuut had DETO dé kans om de wedstrijd te beslissen: een mooie aanval over vele schijven bracht de bal uiteindelijk voor het doel bij Ter Avest die kon intikken, maar de bal vloog tegen de lat in plaats van in het doel.  Met nog ruim tien minuten te spelen kwam dan toch de gelijkmaker op het bord toen Mylan Polman heel even ontsnapte aan de aandacht achterin bij DETO en in de verre hoek kon raak schieten: 1-1. Daarna kon het alle kanten op in de wedstrijd en waren er mogelijkheden voor beide doelen. De Dijk profiteerde hier het beste van door van dichtbij in de 86e minuut de 2-1 te maken ondanks dat DETO protesteerde voor vermeend buitenspel. Uiteraard ging DETO vervolgens “alles of niets” op jacht naar de gelijkmaker in de nog resterende schaarse minuten. Dat dit nog een treffer opleverde voor De Dijk  was voor de statistieken.

Ondanks hard werken en bij vlagen goed voetbal, stond DETO weer eens met lege handen. De verschillen onderin zijn nog steeds klein dus alles is nog mogelijk. 

 

DOS'37

DOS'37 - DOS Kampen   2 - 1  (1-1)

DOS'37 de gelukkige winnaar tegen Dos Kampen door Harold Schreur

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de wedstrijd tegen DOS Kampen met 2-1 gewonnen. DOS’37 begon goed aan de wedstrijd en na acht minuten was het Lars Kikkert die voor de tweede keer op rij wist te scoren voor DOS’37. Vanaf dat moment nam DOS Kampen het spel over en hadden zij een duidelijk veldoverwicht en kwam DOS’37 niet onder de druk uit en in de 38e minuut maakten zij de gelijkmaker. Na rust was er meer druk van DOS’37 en was de wedstrijd meer in evenwicht. In de 76e minuut wist Ronald te Morsche de 2-1 te scoren en in de slotfase was Patrick Nitert de matchwinner door met een aantal goede reddingen de gelijkmaker te voorkomen.

                                   Foto Jeroen Tempert

De wedstrijd begon met een direct goed startend DOS’37 en na al enkele keren op doel te hebben geschoten, was het Lars Kikkert die een moeilijke voorzet knap binnen wist te koppen. DOS’37 bleef doorgaan en na een moeizame uittrap van de keeper van DOS Kampen, was het Hidde Boers die Menno Kamphuis wist te bereiken en uit een mooie draaibeweging schoot Menno helaas niet raak.

Vanaf dat moment zette DOS Kampen goed druk en wist DOS’37 er niet echt goed uit te komen. DOS Kampen hield druk en kreeg vanuit de tweede lijn een aantal goede mogelijkheden voor de gelijkmaker. Dit lukte niet, maar in de 38e minuut was het toch raak en scoorde Twan Knul de verdiende gelijkmaker. Wel ging Menno Kamphuis in de 44e minuut alleen op de keeper af en wist de keeper te passeren maar die wist uiteindelijk toch het schot vanuit de moeilijke hoek tegen te houden en met een 1-1 stand gingen beide teams de rust in.

Na rust toch wel een ander spelbeeld als in de eerste helft, DOS’37 zocht wat meer de aanval en kwam daarmee ook vaker voor het doel van DOS Kampen. Dennis Boshoeve had een mooie kopbal vanuit een hoekschop en een schot van Jaap Mulderij belandde via de voet van een verdediger van DOS Kampen naast het doel. Ook DOS Kampen kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en het was te danken aan Patrick Nitert dat er geen doelpunt werd gemaakt.

De wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel af te stevenen. In de 76e minuut was het echter Hidde Boers die vanaf de linkerkant een strakke voorzet afgaf, die van dichtbij door Ronald te Morsche werd binnengekopt. Even leek het nog dat de keeper de bal wist tegen te houden maar de bal was te hard en belandde via de handen van de keeper achter de lijn. Het laatste kwartier zette DOS Kampen logischerwijs meer druk en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel. Maar opnieuw was het Patrick Nitert die met een aantal goede reddingen ervoor wist te zorgen dat de punten in Vriezenveen bleven.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

Quick'20 - Vroomshoopse Boys   0 - 1  (0-0)

Vroomshoopse Boys neemt op energiek wijze lastige horde Quick’20 door Hans Nieboer

OLDENZAAL - Vanaf het beginsignaal van arbiter Wieger Braaksma uit Borne was te zien dat de vorm en het spelritme momenteel volop aanwezig zijn bij de blauw-gele formatie. Er was in feite maar één ploeg, die echt voetbalde en dat was de Boys. Met prima combinatiespel werd Quick’20 met name het eerste half uur van het kastje naar het muurtje gestuurd. Het wachten was in feite op de openingstreffer van de gasten, maar die kwam er niet. Ramon de Jong had enkele mooie mogelijkheden om vanaf rechts uit te halen, maar de bal miste steeds net het doel van Quick’20. In de 27ste minuut werd Ramon de Jong  op de grens van of in het strafschopgebied met een onreglementaire tackle gestuit, maar de lankmoedig leidende arbiter Braaksma wuifde de felle Vroomshoopse protesten om een penalty weg. 

                         Foto Robert Molnar 

In de 38ste minuut leek het veldoverwicht van de Boys beloond te worden. De vaak ongrijpbare vleugelspits Juliën Derks gaf een panklare voorzet op de geheel vrijstaande Jos Hutten. Deze wist de bal van korte afstand net niet onder het lichaam van de Quick’20-keeper Sander Vis door te schuiven. De thuisploeg stelde zo goed als niets tegenover de dadendrang van de gasten en de Oldenzalers mochten hun handen dichtknijpen met de 0-0 ruststand.

Na de thee tapte Quick’20 uit een ander vaatje en kwam er meer evenwicht. Boys-keeper René Kok moest met een fraaie safe bij een daverend afstandsschot al direct handelend optreden, waarbij de bal over de lat werd getikt. Het antwoord van de Boys kwam al snel en hoe. Uit een razendsnelle spelhervatting van keeper René Kok kwam centrumspits Jordy Harms in de 52ste minuut tegenover twee verdedigers van Quick’20 te staan. De Boys-speler schudde dit tweetal met enkele technisch fraaie bewegingen van zich af en schoot vanuit een haast onmogelijke hoek vanaf rechts via de binnenkant van de paal diagonaal raak: 0-1. Deze prachtige treffer werkte als een bevrijding voor de Boys. De thuisploeg leek even aangeslagen, maar Juliën Derks en Leon Dogger verruimden daarna de wedstrijd in het slot te gooien door vanuit kansrijke posities naast te schieten.

Dat gaf de thuisploeg nieuwe moed en langzamerhand werd het initiatief door Quick’20 overgenomen.  De Boys-defensie gaf echter vrijwel geen krimp. Als de voorwaartsen van de thuisploeg al eens in vrije schietpositie kwamen, zoals via Florian Boitelle en Engin Demir, was daar steeds de excellerende keeper René Kok, die stijlvol en ook overtuigend redde. De moedeloosheid sloop langzamerhand in de moegestreden thuisploeg, die alles had gegeven om de wedstrijd alsnog te laten kantelen. Aan Boys-zijde werden Jordy Harms en Ramon de Jong in de 84ste minuut vervangen door Sil Derks en Simon Kempers. 

In de 89ste minuut werd Boys-speler Juliën Derks werd weer eens onderuit gehaald. Dat leverde een gele kaart op en gevoegd bij aanmerkingen op de leiding werd door scheidsrechter Braaksma twee keer geel, dus rood gegeven aan Quick’20-speler Milan Braam. In feite was toen het verzet van Quick’20 gebroken en zo eindigde dit enerverende duel in een al met al verdiende 0-1 overwinning  voor Vroomshoopse Boys. Een lastige horde was zo genomen en momenteel wordt een met Enter Vooruit gedeelde derde plaats in de tweede klasse H. bezet.

 

DEN HAM

Den Ham - Be Quick'28   1 - 0  (0-0)

Het is Den Ham gelukt remisekoning Be Quick'28 te verslaan door Jan Bosch

DEN HAM - Het is Den Ham gelukt om de remisekoning van de tweede klasse H te verslaan. Op sportpark de Rohorst was 1 doelpunt voldoende voor de zege. De opening van het duel was spectaculair. In de 5e minuut schoot Luuk Kuiper in vrije positie net voorlangs en twee minuten later aan de andere kant moest doelman Jeffrey Ekkel helemaal gestrekt om een van richting veranderde vrije trap uit de doelmond te tikken. Binnen het eerste kwartier kreeg de thuisploeg nog mogelijkheden via Luuk Kuiper en Rane Kootstra. In het verdere vervolg waren de kansen schaars ondanks dat Den Ham de bovenliggende partij was en gevarieerd aanvalsspel liet zien.

Op slag van rust een venijnig schot van Cas Duiker namens BQ28 dat net over de lat zeilde. In het tweede bedrijf werden de Zwollenaren dreigender echter de eerste kans was voor de gastheer. Dewy Drost kon na een uur spelen de 1-0 net niet op het scorebord krijgen. Een minuut daarna een dot van een kans voor de gasten die echter zagen dat de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in rolde. Een kwartier voor tijd viel dan toch de bevrijdende en wat later bleek het winnende doelpunt van Den Ham. Bij een prima actie van Luuk Kuiper in de zestien, behield hij het overzicht en zijn pass op Michiel Schurink werd op vorstelijke wijze tot doelpunt gepromoveerd. Met links liet Schurink het net achter Eser Elmali fantastisch bollen. Een juweel van een doelpunt. Luuk Kuiper had binnen 100 seconden de score zelfs kunnen verdubbelen, maar hij schoot van dichtbij over. In het laatste kwartier ging BQ28 op jacht naar de gelijkmaker. Tweemaal kon de Hammer goalie Jeffrey Ekkel redding brengen en zo kon de formatie van Jurgen Kok wederom een zuinige en zwaarbevochten driepunter bijschrijven.

 

                                  VOORWAARTS

                                  Voorwaarts - De Esch   1 - 3 

                                  Koploper De Esch beëindigt sterke reeks van Voorwaarts door Ron Legebeke                   

WESTERHAAR - Zonder Dinand Stuifzandt, Tim Harms en Stein van Nuil begon Voorwaarts om even over half 3 aan het pittige karwei. Het begin was een beetje aftastend van beide kanten. In de 12e minuut vond Stef Kosters echter een opening in de Voorwaarts defensie. Vanaf links komend vond hij met de rechter de verste bovenhoek: 0-1. Een prachtig doelpunt. Een minuut later kreeg Nick Wessels de 1e kans voor Voorwaarts. Zijn schot werd prima gekeerd. De rest van de 1e helft werd er niet meer gescoord. Wel was De Esch gevaarlijker mede door meer kwaliteit voorin.

Na rust een ander spelbeeld. Voorwaarts nam veel meer initiatief. In de 51e minuut kopte Bernd Bove net over. Nick Wessels kopte van dichtbij in de handen van de keeper. In de 58e minuut wisselde trainer Nijzink 2 keer: René Eggink en Nick Wessels eruit, Sander Scherphof en Mauro Slatius erin. Na drie minuten leverde dit al de gelijkmaker op. Bernd Bove stoorde vroegtijdig, trok de bal terug naar rand 16 meter. Mauro Slatius schepte de bal over de doelman, via onderkant lat sprong het leder van achter de doellijn weer het veld in : 1-1.

Na deze dominante periode kwam er daarna weer meer evenwicht in de wedstrijd.  Het kon beide kanten op. De Esch werd de gelukkige. In de 79e min gaf scheidsrechter Sabine Wissink een wel erg gemakkelijke vrije trap aan De Esch. Ze was nogal gevoelig voor appelleren. De vrije trap van Stef Kosters (ruim 25 meter) was niet geheel onhoudbaar 1-2. Met Kilian Ekkel in plaats van Kevin Klos speelde Voorwaarts daarna vanzelfsprekend alles of niets. Het werd niets. In de 89e profiteerde Thomas Elbersen van de geboden ruimte: 1-3. Volgende week maar eens kijken in Kloosterhaar of Voorwaarts de sterke reeks weer op kan pikken. 

 

SPORTLUST VROOMSHOOP

EMOS - Sportlust

Wedstrijd van 9 februari afgelast wegens stormdreiging


«   »