Koersbal één van de populairste spelactiviteiten

TWENTERAND - Eén van de populairste spelactiviteiten bij senioren en ouderen is koersbal. Naast het spelelement, speelt samen zijn en gezellig meedoen net zo’n belangrijke rol. Dus wat let u: aanmelden dus!

Koersbal is een activiteit die wordt georganiseerd door ZorgSaam Twenterand in alle vier kernen van de gemeente Twenterand. Deze activiteit lijkt veel op jeu de boules, maar koersbal vindt binnen plaats op een vilten mat van 8 x 2 m.

Er spelen twee koppels van twee personen roulerend tegen elkaar; je hebt geen vaste partner. Iedere bijeenkomst worden de koppels opnieuw voor deze activiteit samengesteld. Het rollen van de bal levert ‘problemen’ op, omdat de bal aan één kant verzwaard is; ze rollen als het ware met een bocht (een koers).

Bij ongeveer 16 personen is een groep compleet en kan een ieder naar tevredenheid actief spelen. Naast het spel is de gezelligheid onder elkaar ook erg belangrijk. De groepen bestaan uit volwassen mannen en vrouwen. Twee groepen zoeken nog enkele nieuwe leden; ook echtparen zijn welkom. Het gaat om  koersbalgroep ‘De Tye’, die speelt op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur aan de Tye 2 in Den Ham. Ook de koersbalgroep ‘Vriezenveen’ zoekt nog nieuwe leden. Zij spelen op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur in De Weemelanden, Koningsweg 24 in Vriezenveen.

Bent u geïnteresseerd? Kom gerust op dinsdagmiddag in Vriezenveen of op woensdagmiddag in Den Ham. U kunt het spel bekijken en mag ook direct meespelen als u dat wenst. Heeft u nog vragen of wilt u eerst meer informatie? Bel ’s ochtends met ZorgSaam Twenterand, tel. (0546) 481 456 en vraag naar Loes Leemrijse.


«   »