Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

DETO - Buitenpost    2 - 4  (2 - 0)

Wanprestatie DETO tegen Buitenpost door Arjan Goosselink 

VRIEZENVEEN - DETO speelde zaterdag thuis tegen hekkensluiter Buitenpost uit Friesland. De statistieken waren in het voordeel van de Friezen want nog nooit won DETO van deze ploeg. DETO kon na de verrassende zege vorige week tegen Volendam goede zaken doen. Bij winst zou de voorsprong op de nummer laatst oplopen tot 10 punten en was de aansluiting bij de middenmoot een feit. Na een 2-0 ruststand  in het voordeel van DETO waarbij iedereen dacht dat de zege al binnen was , waren het de Friese gasten, die zich knap terugvochten in de wedstrijd en na een knotsgekke tweede helft, op sommige momenten geholpen door DETO, als winnaars van het veld stapten.

DETO begon goed deze middag. Al na vijf minuten had Kai Wesselink de ultieme mogelijkheid om de 1-0 op het bord te zetten maar zijn inzet ging naast het lege doel.  DETO was in de eerst helft de bovenliggende partij wat zich na 25 minuten dan ook terecht uitbetaalde in een voorsprong.  Over rechts zette Maarten Jansen Ferdi ter Avest vrij voor het doel die beheerst afrondde : 1-0.  Ook in de fase na de 1-0 kreeg DETO volop kansen. Eerst was het Koen Fleer die vrij kon uithalen maar die zijn inzet gestopt zag door doelman Kevin van der Meulen. Even later was Louis Vijfhuizen dichtbij de 2-0 echter ook zijn te zwakke inzet werd net voor de lijn gekeerd. Net voor rust leek de wedstrijd  beslist toen Ferdi ter Avest een mooie aanval over links doeltreffend af kon ronden in de verre hoek: 2-0.  Dit was tevens de ruststand waar het gezien de kansenverhouding 4-0 had moeten staan.

Na de  thee, waar Buitenpost een keer had gewisseld,  een heel ander spelbeeld. Waar  de Friezen er in de eerste helft niet aan te pas kwamen, ging men in de tweede helft met de wind in de rug alles of niets spelen om nog in de race te blijven onderin de ranglijst. Dit resulteerde in de 53e minuut in de aansluitingstreffer van Rolf Dijk: 2-1.  Na deze aansluiting bleef Buitenpost geloven in een goed resultaat en begon DETO steeds slechter te voetballen. Twintig minuten voor tijd kreeg Buitenpost een penalty wegens een handsbal, hoewel heel DETO met aanvoerder Wybe Kram voorop een andere mening was toegedaan. Het resultaat: Buitenpost kreeg een penalty en DETO stond met 10 man nadat de discussie tussen Kram en de scheidsrechter in het voordeel van de arbitrage was afgerond en Kram met twee gele kaarten kon inrukken. Robin Huisman de Jong wist wel raad met het cadeautje: 2-2. Daarna kon de wedstrijd alle kanten op en kreeg DETO middels Maarten Jansen de ultieme kans op 3-1 toen hij een voorzet van Ter Avest  vrij voor het inschieten had. Echter in plaats van de rust te bewaren knalde Jansen de bal hoog over het doel van Van der Meulen.

DETO kreeg vervolgens het spreekwoordelijke deksel op de neus toen Buitenpost in de overtal situatie nog twee maal het net wist te vinden omdat DETO alles of niets speelde. DETO verloor derhalve totaal onnodig van een  tegenstander die in de tweede helft ondanks de achterstand niet op gaf. Waar het na de driepunter in Volendam hele goede zaken had kunnen doen, droop de ploeg na 90 minuten teleurgesteld af.

 

DOS'37

WHC - DOS'37   0 - 1  (0 - 0) 

Collectief sterk DOS’37 pakt drie punten tegen WHC door Herman Kottier

WEZEP - DOS’37 herstelde zich van de slechte prestatie een week eerder tegen KHC uit Kampen. Door een prima teaminstelling met werklust en de wil om te winnen werd WHC, de nummer drie van de eerste klasse D, met 0-1 verslagen door het doelpunt van Lars Kikkert. Trainer Durmuşoğlu moest het in dit uitduel zonder de geschorste Jaap Mulderij en de geblesseerde Douwe Koebrugge stellen.Met de terugkeer van verdediger Maik Poelakker en het opstellen van aanvaller Lars Kikkert kwam zijn team tot een prima collectief, waarmee de gastheren de nodige problemen kenden. Doordat Martijn Olde Olthof de inzet van Maxim van der Meer na het uitspelen van doelman Patrick Nitert in de tiende minuut van de lijn haalde, groeide het zelfvertrouwen.

De Vriezenveners waren daarna gelijkwaardig aan de Wezepenaren. Sargon Gouriye, Thijs Dekker en Maxim van der Meer lieten voor de thuisploeg hun kansen liggen. Dat deden namens de gasten ook Ronald te Morsche en Menno Kamphuis. Zij waren samen even later dicht bij een treffer. Ronald te Morsche kopte de bal uit de voorzet van Menno Kamphuis tegen de binnenkant van de paal, maar scoorde niet. De rust werd doelpuntloos bereikt.

DOS’37 was het beter spelend team aan het begin van de tweede helft. Lars Kikkert, Sten Middelkamp en Menno Kamphuis konden hun mogelijkheden niet verzilveren. Het overwicht leidde toch tot de voorsprong. Op bijna een uur spelen werd de voorzet van Melvin Kemp door Kamphuis langs doelman Jasper Kuiper getikt en stelde daarmee Lars Kikkert, die attent reageerde, in staat om te scoren: 0-1. Kort daarop kon met een mooie draaibeweging Kamphuis de stand niet verdubbelen. De thuisploeg werd tegen het eind van het duel aanvallend sterker. maar zonder enig resultaat. Mogelijkheden waren niet besteed aan Sargon Gouriye, Mitchel Dijkhof en Thijs Dekker. Trainer Durmuşoğlu zag zijn ploeg in die fase verdedigend sterk spelen. Als tot slot Dennis Boshoeve een prima schot met zijn hoofd over het eigen doel werkte, was de terechte zege een feit: 0-1.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

Vroomshoopse Boys - WVF   0 - 0  (0 - 0) 

Vroomshoopse Boys verzuimt te winnen van koploper WVF door Hans Nieboer   

VROOMSHOOP - Na het beginsignaal op sportpark de Bosrand van scheidsrechter Lars Meijer uit Hoogland was het WVF dat zo´n tien minuten de toon aangaf. De bal ging vlot van voet naar voet en er kwamen kleine kansen voor Lucas Velner en Jabir Mazouz. Goed verdedigend werk van de thuisclub, waarbij Robert Veld als centrale verdediger de geschorste Andjin van Veen verving, voorkwam een snelle Zwolse treffer. Vroomshoopse Boys nam daarna de regie in handen met goede combinaties en snelle aanvallen. In de 13e minuut leek het offensieve spel beloond te worden. Ramon de Jong en Jos Hutten waren betrokken bij een vlot lopende aanval over rechts, die de mee opgekomen Robert Veld in stelling bracht. Oog in oog met keeper Mike te Wiele werd de bal echter verkeerd geraakt, waardoor deze doelrijpe kans verloren ging.

                                          foto Arriën Kuilder

Er kwamen meer kansen voor de Boys via Ramon de Jong en Jordy Harms, maar de juiste richting ontbrak. WVF moest zich als afgetekende koploper van de tweede klasse H. tot countervoetbal beperken tegen de fanatiek strijdende thuisploeg. In de 34ste minuut kwam er een gevaarlijke uitbraak van de gasten met uitblinker Ruben Meijer in de hoofdrol. Het vliegende schot werd met een safe stijlvol verwerkt  door Boys-doelman René Kok. Net voor rust leek de verdiende openingstreffer er te komen voor Vroomshoopse Boys. Robin Drenthen vond met een verre paas Jos Hutten, die de bal met een spectaculaire omhaal achterwaarts net niet de juiste richting kon geven.

Met 0-0 werd gerust en al snel bleek in de tweede helft dat het WVF in het restant van deze wedstrijd vooral te doen was om de gelijke stand te consolideren. Dat gebeurde met meer verdedigende accenten bij de  gasten, waardoor de Boys minder ruimte kreeg dan in de eerste helft. De meeste duels werden op het druk bezette middenveld uitgevochten en er kwamen weinig doelrijpe kansen. WVF bleef op snelle en op zich gevaarlijke tegenstoten loeren. In de 65ste minuut was de ingevallen Daniël Holsappel namens WVF dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant verzuimde Jordy Harms namens de Boys op het laatste moment de trekker over te halen.

De spelers van Vroomshoopse Boys bleven in een overwinning geloven en toonden een bewonderingswaardige strijdlust, waarbij voor elke meter werd gevochten.  In de 80ste minuut leek die instelling beloond te worden. Juliën Derks dreigde door te breken richting het doel van WVF en een doelpunt leek in de maak. Rechter verdediger Jeffrey Nijs stopte hem op onreglementaire  wijze af op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Lars Meijer aarzelde geen moment en gaf de verdediger van WVF de rode kaart. Leon Dogger wist de toegekende vrije trap niet te verzilveren door de bal over het doel te schieten.

In de 82ste minuut brachten hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens Sil Derks voor Ramon de Jong. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde geen doelpunten op, ondanks enkele goede acties van Jordy Harms, die door attent  verdedigen van de gasten teniet werden gedaan.  Zo eindigde deze meer spannend dan fraaie wedstrijd zoals die was begonnen: 0-0. WVF was zichtbaar opgelucht met dit gelijke spel, waarbij er voor de thuisploeg beslist meer in had ingezeten.

   

DEN HAM

Den Ham - Sparta Enschede   1 - 2  (1 - 0)  

Sparta te sterk voor Den Ham door Jan Bosch

DEN HAM - In de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede lukte het Den Ham niet om de punten op “De Rohorst” te houden.        De wedstrijd begon gelijk met kansen aan beide zijden, waarbij voor Den Ham de inzet van Luuk Kuiper net voor het doel langs ging. Sparta had een licht overwicht en wist combinerend de bal prima in de ploeg te houden. Den Ham probeerde vanuit een gesloten verdediging de ploeg uit Enschede met snelle counters te verrassen.

Dat had in de 31e minuut zowaar effect toen Rane Kootstra de bal uit een voorzet van Randall van Haarst achter doelman Berends wist te werken. 

Daarna kantelde de wedstrijd enigszins en kon Den Ham de voorsprong relatief makkelijk tot aan de rust in stand houden.

In de rust noodgedwongen een wissel bij Den Ham toen Tom Hallink met een spierblessure in de kleedkamer achterbleef. Dat had enkele omzettingen in het Hammer team tot gevolg. Joost Veurink zakte een linie en Leon Harmsen kwam op het middenveld te spelen.  Het was even een omschakeling voor de Hammer ploeg waarbij Daan Akkerman in de 46e minuut prima wist te profiteren van  onzekerheden in de verdediging en beheerst de gelijkmaker binnenschoot.

Gedurende de gehele tweede helft was Sparta de beter voetballende ploeg.  Den Ham hield moedig stand, maar moest toch in de 73e minuut een tweede doelpunt toestaan toen verdediger Kevin Krommendijk een aangesneden vrije bal vanaf de linker kant, gedragen door de straffe wind, achter doelman Ekkel wist te werken.

Den Ham probeerde het daarna met volle kracht, echte doelrijpe kansen werden er niet gecreëerd, zodat oud Den Ham trainer Jeroen Niks met zijn ploeg na 90 minuten met de volle buit richting Enschede gingen. 

 

                                  VOORWAARTS

                                  Voorwaarts - OZC   1 - 0  (1 - 0)

                                  Voorwaarts trekt goede reeks na winterstop door Verslag van Ron Legebeke                         

WESTERHAAR - Een aantal feiten op een rijtje. Positief: Er werd gewonnen met 1-0, Mauro Slatius en Tim Harms zijn beide hersteld en begonnen op de bank, Het sterke spel van de 3 centraal achterin: B Wessels, Lars Bove en Boertje. 

Negatief: Mede door de harde wind en een zwaar veld werd het een wedstrijd zonder veel kansen.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Bernd Bove (ziek) haakte een paar uur voor de wedstrijd af. Trainer Nijzink verving hem door Kilian Ekkel, die dus voor de eerste keer in de basis begon. In het 1e half uur moest Dinand Stuifzandt 1 keer handelend optreden. In 2e instantie klaarde hij de situatie. In de 34e minuut kreeg Voorwaarts de 1e kans, maar was het wel meteen raak. Nick Wessels kreeg de bal min of meer per ongeluk voor zijn voeten. Hij aarzelde niet en prikte de bal van een meter of 10 in het hoekje: 1-0. Hierbij zag de verdediging van OZC er niet best uit. Net voor rust leek OZC op gelijke hoogte te komen. Van dichtbij werd de bal binnen getikt. Volgens de assistent en de scheidsrechter in buitenspel positie. Zoals zo vaak waren de meningen verdeeld.

Na rust gebeurde er voor zover mogelijk nog minder. OZC probeerde het wel, maar bij Voorwaarts stond het als een huis. Als een echte aanvoerder ging Lars Bove voorop in de strijd en speelde een geweldige wedstrijd. Pas in de uiterste slotminuten kwam OZC in de buurt van Stuifzandt.  Dit leverde nog 2 vervelende botsingen op. Dinand kwam dusdanig dizzy van het veld dat hij met de ambulance ter observatie werd meegenomen.  

 

SPORTLUST VROOMSHOOP

Sportlust - Delden   3 - 3  (1 - 1)

Wedstrijdverslag nog niet ontvangen.Verslag volgt

Vroomshoop - Sportlust heeft op zondagmiddag slechts één punt overgehouden aan de ontmoeting met Delden.  In een doelpuntrijk duel stokte de teller na 90 minuten spelen op 3-3. 

 


«   »