Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED 

Alterno - Eurosped   0 - 3  (15-25, 17-25, 22-2).
Eurosped te sterk voor Alterno

APELDOORN -  Eurosped was veel te sterk voor Alterno. De eerste twee sets werden overtuigend en met goed volleybal gewonnen. "Het was sprankelend wat we lieten zien", vond coach Diane Rademaker. "Daar zijn we heel blij mee, want dit is het niveau waar we naartoe willen. Iedereen heeft daar tegen Alterno een steentje aan bijgedragen." Deze citaten waren te lezen in dagblad Tubantia. In de derde set werd het nog even spannend, maar dat was meer omdat Eurosped  het iets te gemakkelijk op nam. Eurosped was op tijd weer bij de les en won ook deze set. 

De kampioenspoule is dan wel bereikt, maar de vrouwen moeten nog wel een stapje maken om het Sliedrecht Sport in de poulewedstrijden echt lastig te kunnen maken. De payoffs om het kampioenschap beginnen op 4 maart 2020 en dan staat zeer waarschijnlijk voor Eurosped direct de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport op het programma. Die wedstrijd kan weleens cruciaal worden voor het kampioenschap. De mindere periode van team Eurosped lijkt op tijd achter de rug, dus de kansen op een mooi slot van deze competitie zijn nog volop aanwezig. 

 

VRIVO

Ootmarsum - VRIVO D1   1 - 3   (25 - 21, 21 - 25, 16 - 25, 22 - 25)

Vrivo verslaat concurrent

RIVO - VRIVO H1   0 - 4  (25 - 27, 16 - 25, 24 - 26, 20 - 25)

OOTMARSUM - Ootmarsum is een volleybalvesting. Een vesting, die vrijdag door Vrivo bestormd moest worden. De wedstrijd tussen de vrouwen van Set Up ’65 5 en Vrivo is eigenlijk geen echte derby, maar vrijdag had het er wel alles van. Er was een hoog adrenalinegehalte bij spelers, coaches, publiek en zelfs bij scheidsrechter Jan Eertman. Een gewone scheids had het heel moeilijk gehad, maar Jan is een hele goede en hij bleef fantastisch overeind in de hectische wedstrijd. Ook Vrivo was mentaal opgewassen tegen de druk. En dat, terwijl het team opnieuw met een andere diagonaal moest spelen. Na Eline Mulderij (zwanger), Marike Bisschop (vakantie) en Jill Berkhof (schouderblessure) was nu Janneke Egbertsen de aangewezen dia. Dat was even wennen, maar al snel was ze geacclimatiseerd.

                                           Vrivo klaar voor side-out

In de 1e set hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht. Nadat Vrivo eerst een paar punten voor had gestaan, nekten foute opslagen de ploeg. Set Up profiteerde ervan, drukte aanvallend ook door en haalde de 1e set binnen (25 – 21). In de 2e set had Set Up problemen met de spanning. Er werden bijna tien opslagen gemist en dat speelde Vrivo in de kaart. De 2e set ging met 21 – 25 naar Vrivo, dat steeds beter begon te draaien. Mentaal was Vrivo sterk en daardoor ging er vooral passend weinig mis. Er was veel rust in de side-out, ook al omdat Jill Berkhof in het achterveld werd benut als “vliegende keep”. Alleen bleef het zoeken naar de juiste posities achterin bij de over en door het blok geslagen aanvallen van Set Up. Maar als er wel verdedigd werd, dan was de aanval van Vrivo vaak gewoon raak. Met Monique Slaat in de hoofdrol, die niet te stoppen was en na veel keiharde aanvallen de verdediging van Set Up keer op keer verraste met slim geplaatste ballen. De 3e set was voor Vrivo (16 – 25) en ook in de 4e set was er al gauw een gaatje van 4 punten. Alleen aan het eind van de wedstrijd kwam Set Up nog gevaarlijk dichtbij. Maar een opslagfout bracht het verlossende punt voor Vrivo (22 – 25).

Vrivo blijft koploper. Omdat de concurrentie elkaar puntverlies bezorgde, deden de Vriezenveense vrouwen goede zaken. 

 

RIJSSEN - Het mannenteam van Vrivo had het in Rijssen tegen hekkensluiter Rivo 2 knap lastig. In de 1e set kwam Rivo, dat in de hele competitie tot nu toe nog maar 3 sets had gewonnen, met 24 – 19 op een hele serie setpoints. Vrivo werkte ze allemaal weg en won de set uiteindelijk met 25 – 27. Rivo had in de 2e set duidelijk een terugslag na de gemiste kans en Vrivo zat inmiddels beter in de wedstrijd. Hoewel er af en toe te weinig nuchterheid in de aanval zat, werd Rivo nu wel de hele set onder druk gehouden (16 – 25). Maar de Rijssenaren bleven geloven in setwinst en boden in de 3e set weer veel meer tegenstand. Opnieuw moest Vrivo alle zeilen bijzetten om aan de positieve kant van de score te blijven en mede dankzij goed aanvalsspel van Wout Smelt won Vrivo ook de 3e set, maar weer pas “in de verlenging” (24 – 26). Rivo bleef tegengas geven en steeg opnieuw boven zichzelf uit. Voor een zo laag geplaatst team maakten de Rijssense mannen het de Vriezenveners wel heel moeilijk. Ook de laatste set bleven ze lang bij, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven (20 – 25).  

  

VZ&PZ

Esta - VZ&PC HS 1   11-10

Heren VZ&PC na nieuw verlies in problemen

VZ&PC - Neptunia'24   12-3

Goed herstel dames selectie

EMMEN - VZ&PC won voor de vierde achtereenvolgende keer niet en zakt steeds verder weg op de ranglijst. De degradatiezone komt zelfs angstvallig dichtbij. Toch was, ook zonder de zieke topscorer Niek Sportel, de nederlaag niet nodig geweest. VZ&PC miste in het laatste kwart namelijk twee strafworpen.

VRIEZENVEEN - VZ&PC had geen kind aan de hekkensluiter en spoelde daarmee de wrange smaak van het verlies van vorige week bij Losser weg. "Het zag er al weer veel beter uit", meende keepster Britt Boogerd. De drie tegentreffers waren cadeautjes, aanvallend waren er kansen op meer treffers.

bron: dagblad Tubantia

 

TOP

TOP - EKC 2000   20-19  (15-7)

Dramatische 2de helft wordt TOP niet fataal

VROOMSHOOP - Met het oog op handhaving speelde TOP afgelopen zaterdag een cruciaal thuisduel tegen EKC 2000 uit Emmen. Met 4 punten uit 8 wedstrijden staat deze ploeg 2 punten boven TOP, waardoor dit voor TOP een wedstrijd is die gewonnen moest worden. Dat dit geen gemakkelijke opgave wordt bleek eerder dit seizoen uit bij EKC wel, toen verloor TOP met minimale cijfers 19-17.

 De wedstrijd begon rommelig doordat beide ploegen moeite hadden met het uitspelen van de goede kansen. Bij een tussenstand van 3-3 nam TOP een time-out, de vooraf besproken tactiek werd nogmaals doorgesproken. TOP kwam herboren uit de time-out en door middel van lopende rebounds en het afschieten van ballen rondom de paal werd het achter verdedigen van EKC simpel teniet gedaan. TOP liep snel uit naar een verschil van 4 en scoorde met name via de zuiver schietende heren erg makkelijk. EKC zette hier bar weinig tegenover en begon vooral tegen zichzelf te korfballen. Een goede eerste helft van TOP eindigde met een 15-7 ruststand.

EKC startte de 2de helft goed door snel 3 keer op rij te scoren 15-10. Waar TOP in de eerste helft een groot overwicht had was daar in de 2de helft weinig van terug te zien. EKC kwam steeds dichterbij en bracht de stand 5 minuten voor het einde weer gelijk 18-18. De ervaren krachten van het 2de team van TOP kwamen het veld in, dit resulteerde direct in de 19-18. In een hectische slotfase incasseerde een heer van TOP nog een gele kaart, uit de hierop volgende vrije bal bracht EKC de stand weer gelijk. TOP wist vlak voor tijd de wedstrijd toch nog naar haar toe te trekken, uit een slim versierde strafworp kwam TOP weer op voorsprong 20-19. EKC kwam hierna niet meer tot score waardoor TOP een welkome maar benauwde overwinning boekt.

 

SDO

WKO - SDO   17 - 17  (12 - 12)

SDO moet genoegen nemen met 1 punt

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van SDO uit Westerhaar af naar Winterswijk om laat in de avond een duel aan te gaan tegen WIKO 1.

De tegenstander stond bij aanvang van de wedstrijd onderaan de ranglijst. Met volle moed begonnen de SDO’ers aan de wedstrijd om de koppositie te behouden. De wedstrijd werd geleid door de heer J.M. Puhl. De Oranjehemden wisten al snel de korf te vinden en hadden een voorsprong van 0-2. Daarna wist WIKO ook voor het eerst de korf te vinden , 1-2. Beide ploegen waren doeltreffend. SDO wist WIKO telkens een stapje voor te zijn. Met een ruststand van 11-12 ging de O&O/REAS formatie de kleedkamer in.

Na rust was het WIKO dat de korf als eerste wist te vinden en bracht daarmee de stand voor het eerst op een gelijke hoogte, 12-12. Maar de Oranjehemden gaven niet op en wisten wederom een lichte voorsprong te creëren van 13-15. Toch wist WIKO terug te komen, 15-15. Na een wedstrijd van veel strafworpen en vrije ballen moest SDO genoegen nemen met een punt en keerden ze met een gelijke stand van 17-17 terug naar Westerhaar.

 

Amicitia

Amicitia - Unitas   12-34  (4-16)   

AMICITIA KRACHTELOOS TEGEN KOPLOPER UNITAS

VRIEZENVEEN - De tweede helft van de zaalcompetitie ging voor Amicitia van start tegen koploper Unitas. De ploeg uit Harderwijk wil zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse. Hun ongeslagen status vooraf bewijst dat zij met een succesvolle missie bezig zijn. De Toyota Drent formatie daarentegen zit in de fase van overleven in de Overgangsklasse, een pad met de nodige hobbels tot nu toe.

Vanaf minuut één was duidelijk dat Unitas gekomen was om ook uit Vriezenveen de winstpunten mee naar huis te nemen (0-7) voordat Amicitia ook maar iets terug kon doen (3-9). De oranjekragen waren onmachtig, kwamen bijna niet tot kansen en maakten onnodige overtredingen. Dat alles leidde tot een kansloze 4-16 ruststand.

Na de hervatting gingen de gasten uit Harderwijk gewoon door met scoren en had Amicitia opnieuw het nakijken. Lijdzaam moesten de Vriezenveners toezien dat het kwaliteit te kort komt in de krachtmeting met de koploper die zich heer en meester toonde. Weliswaar scoorde Amicitia vaker dan in de eerste helft, maar het kon niet voorkomen dat Unitas een ruime eindoverwinning kon bijschrijven. Eindstand 

 

                    KEV Vriezenveen

                      GOUD voor heren turners Daan en Leon 

RIJSSEN - Zaterdag 1 februari 2020 werden in Rijssen de tweede plaatsingswedstrijden gehouden voor de heren turners van KEV. Met deze wedstrijd kunnen ze zich plaatsen voor de district finale.

Hieraan deden mee namens KEV: Bram Doortmont, Hidde Roelofs en Thijmen Smelt (instap niveau 19); Teun Bekke en Bob Dekker (instap niveau 18); Rick Schoemaker en Boaz Lemans (pupil niveau 17); Floris ter Steeg (junior 1 niveau 9); Daan Scherphof, Mees Bekke en Bram Mullink (junior 1 niveau 9) Leon Bos (senior 7 niveau 7). Er is goed getraind in de voorbereiding voor deze wedstrijd. De jongens en heren van KEV hebben netjes geturnd en goed hun best gedaan. Rick Schoemaker en Bram Mullink mochten het BRONS in ontvangst nemen en Daan Scherphof en Leon Bos mochten het hoogste podium betreden voor het GOUD! Prachtige prestaties! Iedereen mag zeer tevreden zijn. De trainsters Els Nijland en Sabrina Slettenhaar hebben genoten van de dag. Er is met veel plezier geturnd en er zijn mooie resultaten behaald!

 

Denk en Zet/Witte van Moort

van Stigt Thans - Witte van Moort   11 - 9

Dammers uit Westerhaar zonder punten weg uit Schiedam

SCHIEDAM – De negende ronde van de clubcompetitie verloor het eerste team van de damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar met 11-9 damclub van Stigt Thans in Schiedam. 

Het lag met veel remises allemaal dicht bij elkaar, maar het dubbeltje viel uiteindelijk de verkeerde kant op. Wel verloor invaller Van der Voet snel van Slump, maar verder bleef het aardig in evenwicht. Wong en Hilberink boekten knappe remises tegen Gantvarg en Wirny.

Toen de andere partijen ook in remise eindigden moest Salomé winnen voor een wedstrijdpunt. Helaas kon Van Berkel nog net de dreigende vleugelaanval het hoofd bieden, waardoor het ook hier remise werd.

bron: twentesport.com

 

Peatminers

DBV Ariba - Peatminers MSE 1   65 - 66

Peatminers VSE 1 geen wedstrijd

Geen verslag ontvangen


«   »