Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED 

Eurosped - Sneek   3 - 2  (20-25, 25-23, 22-25, 25-21, 15-10)

VROOMSHOOP – Met grote moeite wisten de volleybalvrouwen van Eurosped vandaag in eigen huis te winnen van Sneek, maar ze hadden wel een tiebreak nodig. De eerste en derde set moesten de Vroomshoopse vrouwen aan de Friezinnen laten.

De verloren sets kunnen aan de finish van invloed zijn in de strijd om het landskampioenschap, waarin Sliedrecht Sport de beste papieren heeft sinds dit team van Eurosped won en tegen andere opponenten minder sets verspeelt. Ook vandaag won de ploeg uit Zuid-Holland zonder tiebreak, want met 3-1.

Eurosped had het vanmiddag knap moeilijk tegen de vrouwen van Sneek, die na een moeizaam begin van het seizoen op toeren komen. Ze wonnen in Het Punt de eerste set met 20-25, waarna Eurosped alle moeite had om de tweede met 25-23 naar zich toe te trekken. In de derde set sloeg Sneek met 22-25 weer toe. En dus lag er grote druk op de Vroomshoopse equipe, die er wel stond toen het alles of niets was. Makkelijk ging het niet, want de vierde set werd met 25-21 gewonnen en de noodzakelijke tiebreak na een nerveus begin met 15-10.

bron: twentesport.com

 

VRIVO

FORZA - VRIVO H1   1 - 3      (17 - 25, 25 - 18, 17 - 25, 21 - 25)     

WEVO - VRIVO D1    1 - 3       (25 - 23,  6 -  25, 20 - 25, 21 -25)

LAREN - De Vrivo-mannen speelde in Laren een leuke en sportieve wedstrijd tegen Forza. Met Reinout Smelt  als aanjager ging de eerste set heel voortvarend. Alles klopte en de set werd met ruime cijfers binnen gehaald. Maar Forza herpakte zich in de 2e set en misschien had Vrivo last van wat onderschatting en zakte behoorlijk ver terug. Slordigheden alom en natuurlijk maakte de tegenstander daar dankbaar gebruik van. Maar met Nick Ekkel in de basis van set 3 kwam Vrivo weer terug in de wedstrijd. Beide mid-aanvallers speelden goed en ondanks rugproblemen droeg ook Jonathan Wolterink zijn steentje bij. Het niveauverschil werd weer groter en dat kwam ook tot uitdrukking in de setstanden. In de vierde set mocht ook Job Abbink van het 2e team zijn debuut maken. Vrij eenvoudig werd de wedstrijd vervolgens uitgespeeld.

 

WEERSELO - De Vrivo-vrouwen speelden tegen Wevo zonder trainer-coach Sjaak de Koning, die vanwege privé omstandigheden moest afzeggen. Maar er was wel een vervanger. Sjaaks zoon Sander, trainer-coach van het MA1-team stond in Weerselo aan de lijn. Wevo begon sterk en nam een flinke voorsprong. Bij 15 - 8 had Vrivo de time-outs op. Maar de verdediging was inmiddels aangepast, waardoor Wevo vanaf dat moment minder gemakkelijk tot scoren kwam. Maar voor setwinst kwam de omzetting achterin net te laat. Het grote verschil kon net niet meer worden goedgemaakt (25 – 23).

 

Foto-onderschrift: Aanval uitblinkster Marjolein ten Brinke

Maar Vrivo had in de 2e set niet alleen de verdediging op orde, ook de opslag was geweldig. Met name Jill Berkhof en Minou Elzinga scoorden een fantastische serie. Niet eens alle speelsters van DS1 hadden geserveerd, toen de set al afgelopen was (6 – 25!). Het verzet van Wevo was meteen gebroken. Af en toe slopen er nog wel wat slordigheden in het spel van Vrivo, maar dan waren spelverdeelster Josien Waterink en uitblinkster Marjolein ten Brinke er wel weer om te scoren met 2e ballen of harde aanvallen op buiten. Vrivo gaf de wedstrijd niet meer uit handen en behield in de laatste sets de controle. 

 

VZ&PZ

VZ&PC H1 - SWOL 1894 H1    8-13

Losser - VZ&PC D1                   9-4

Verlies voor zowel de mannen als de vrouwen

 

VRIEZENVEEN - Vanaf het beginsignaal zwommen de heren van  VZ&PC achter de feiten aan tegen de nummer 3 van de ranglijst. In de heenwedstrijd kreeg het team met 14 tegen vijf al een flinke afstraffing en ook in de thuiswedstrijd was het krachtsverschil te groot, hoewel de verschillen wel wat kleiner bleven. In het laatste kwart, kon men zelfs gelijke tred houden met de tegenstander, maar toen was het verschil al gemaakt. 

LOSSER - Na vijf overwinningen op een rij waren de vrouwen van VZ&PC vol goede moed naar Losser gekomen, maar kregen daar het spreekwoordelijke deksel op de neus. Ook de vrouwen moesten vanaf het begin in de achtervolging, maar in de rust keek men tegen een kansloze 5-1 achterstand aan. Daarna werd het verschil zelfs nog groter en het liep zelfs op tot 9 tegen 2. Losser was de betere ploeg en benutte bijna alle overtalsituaties. 

 

TOP

TOP - Harkema   20-14  (12-4)

TOP pakt in degradatieduel simpel de eerste punten

VROOMSHOOP - Voorafgaand aan de wedstrijd keek menig TOP supporter met een schuin oog naar de ranglijst. TOP stond voorafgaand aan deze wedstrijd teleurstellend puntloos onderaan. De thuiswedstrijd tegen Harkema (de nummer voorlaatst) is halverwege het seizoen al van groot belang. Coach Alan Burchartzt moest voorafgaand aan de wedstrijd het nodige improviseren aan zijn basis acht. Wegens blessures en afwezigheden speelden Jeffrey Bakker en Mark Ekkel. De wedstrijd stond onder leiding van de heer H. Burchartzt.

TOP begon goed aan de wedstrijd en promoveerde haar eerste schot tot doelpunt. TOP was beduidend sterker in de beginfase en wist doormiddel van haar sterke rebound gemakkelijk uit te lopen. Harkema kwam niet verder dan één schots en wist sporadisch de korf te vinden. TOP liep via 3-1 en 8-3 uit naar een ruime 12-4 ruststand.

In de 2de helft liet TOP de touwtjes een beetje vieren, maar spannend werd het niet meer. TOP liet enkele junioren nog meespelen. Ruim 5 minuten voor tijd scoorde TOP voor het eerst dit seizoen haar 20ste doelpunt, in het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord door de ploeg uit Vroomshoop. De scheidsrechter floot af bij een simpele 20-14 overwinning voor TOP.

De opluchting na de wedstrijd was voelbaar. TOP verlaat door de overwinning de laatste plaats, deze draagt het over aan Harkema. Aankomende zaterdag wacht er voor TOP wederom een degradatiekraker, EKC uit Emmen is dan de tegenstander. Aanvang van deze wedstrijd bedraagt 16:50 uur.

 

SDO

Geen verslag ontvangen

 

Amicitia

Wit-Blauw Kampen - Amicitia   27-28  (12-8)   

Amicitia pakt in thriller eerste overwinning 

KAMPEN - Vooraf was het duidelijk dat Amicitia een belangrijke wedstrijd ging spelen in de strijd om degradatie. Directe concurrent Wit-Blauw in Kampen was de tegenstander. De Toyota Drent formatie had zich goed voorbereid en kende de belangen van een noodzakelijk resultaat maar al te goed. Het was dan ook teleurstellend en frustrerend dat het vooropgezette plan in de eerste helft er onvoldoende uit kwam. Amicitia kon in de beginfase nog wel aanhaken (5-4), maar Wit-Blauw toonde zich de sterkere ploeg op basis van inzet en het afronden van kansen. De oranjekragen gingen met een 12-8 achterstand rusten.

De meningen in de kleedkamer waren eensgezind. Wilde men een overwinning uit het vuur slepen dan moest er nog meer gestreden worden en kansen worden benut. Bovendien kwamen te veel tegendoelpunten tot stand uit overtredingen, hoe gemakkelijk wil je het de tegenstander maken.

        Foto Tennekes van Kelly Landkroon

Bij aanvang van de tweede helft leek het in eerste instantie niet veel beter te gaan voor Amicitia (14-8) maar de ploeg toonde karakter. Na elf minuten viel eindelijk de aansluitingstreffer (17-16) en dat gaf de trouwe Vriezenveense supporters nieuwe moed. Er ontspon zich een heerlijke tweestrijd waarbij Amicitia steeds meer grip kreeg op het spel. Wit-Blauw gaf niet op en toonde zich een taaie opponent (19-17 en 20-18), maar na ruim een kwartier spelen kwam Amicitia terug tot 20-20. Om daarna ook direct de eerste voorsprong te nemen (20-21). Wat volgde was een scoreverloop in de laatste vijf minuten van de wedstrijd met in totaal dertien doelpunten. Een minuut voor tijd scoorde Amicitia opnieuw de gelijkmaker (27-27). En het was invaller Kelly Landkroon die met haar derde doelpunt na een mooie aanval in de slotminuut voor de winnende treffer zorgde. Eindstand 27-28.

Na afloop was er de enorme ontlading bij Amicitia en haar supporters. De door velen als bloedstollend ervaren slotfase zorgde voor veel vreugde en tevredenheid. Coach Patrick Hage gaf zijn spelers een groot compliment voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Met deze overwinning heeft Amicitia de laatste plaats gewisseld met ASVD. Samen met de ploeg uit Dronten en Wit-Blauw Kampen staat het op nu vier wedstrijdpunten na een halve competitie.

                    KEV Vriezenveen

                     Finale 3e divisie voor turnsters                  

VRIEZENVEEN - Afgelopen zaterdag 25 januari werd in Hellendoorn voor de turnsters uit de 3e divisie de finalewedstrijd gehouden. Vanuit deze finale konden de beste turnsters zich plaatsen voor de districtsfinale richting het landelijke circuit. Voor KEV kwamen deze dag 4 turnsters in actie. In ronde 1 mochten Meis Perik en Lian Dasselaar beginnen aan hun wedstrijd. Deze meiden deden mee in de categorie instap dit zijn de jongste deelnemers. In deze categorie deden er in totaal 26 meiden mee. Ze begonnen aan het onderdeel vloer. Beiden lieten ze een keurige strakke oefening zien, dit werd ook beloond met mooie scores.

Het volgend onderdeel was sprong. Dit is het favoriete onderdeel van Lian. Ze liet ook bijna een foutloze overslag zien met een strakke landing en dat werd ook beloond met de hoogste score.
Het 3e onderdeel was rekstok. Hierop hebben beide dames ook weer een mooie oefening laten zien aan de jury. Deze oefening vergt veel kracht en dat vinden ze beiden niet altijd leuk om te doen, maar desondanks kregen ze een mooi cijfer.
Als laatste onderdeel, het zenuwslopende onderdeel balk. Meis mocht het spits afbijten en dat deed ze ook erg goed. Voor het eerst heeft ze de radslag geturnd op balk, dit was een risico omdat ze dit nog niet heel instant turnt in de les. Maar heel erg knap dat ze deze risico durfde te nemen. Lian was als laatste aan de beurt van het groepje. Dit deed ze uitstekend! Een hele stabiele en strakke oefening. Dit werd ook beloond met de hoogste score op balk. Wegens een goede wedstrijd mocht Lian de zilveren medaille in ontvangst nemen en is ze als 2e geplaats voor de districtsfinale, heel erg knap gedaan! Meis is deze wedstrijd als 12e geëindigd, maar omdat ze de vorige wedstrijd hoog heeft gescoord is ze als 3e door naar de districtsfinale.

In ronde 3 kwam junior turnster Eline van Losser in actie. Helaas konden Madelief Dijkstra en Noël Siemerink niet deelnemen aan deze wedstrijd vanwege blessures. Madelief was wel gezellig mee om Eline aan te moedigen. Eline mocht starten op de evenwichtsbalk en de zenuwen waren tijdens het inturnen zichtbaar aanwezig. Een wedstrijd starten op het onderdeel balk is best pittig. Helaas lukte het Eline niet om op de balk te blijven staan en moest ze twee vallen incasseren. Maar de knop ging om bij Eline en ze liet een prachtige vloeroefening zien met pit! Ook sprong ging fantastisch, een half in half uit over de pegasus met een ‘stick it’ landing! Ze behaalde hier zelfs het 3e hoogste cijfer! Ze mocht haar wedstrijd afsluiten op de brug waar ze een prima oefening liet zien. Eline is op een goede 20e plek geëindigd. Helaas was dit net niet genoeg om zich te plaatsen voor de districtsfinale. Eline gaat zich focussen op nieuwe elementen voor volgend turnseizoen. Op basis van de vorige twee wedstrijden heeft Madelief zich wel als 13e weten te plaatsen, erg knap!

In de laatste wedstrijdronde mocht Noa Exel in de categorie jeugd 1 starten met haar wedstrijd. Tijdens de afgelopen plaatsingswedstrijden wist Noa al twee keer het podium te betreden, dus de plaatsing voor de districtsfinale was voor haar al zo goed als zeker. Dit maakte dat ze wat vrijer de wedstrijd in kon en meer risico kon nemen. Ze begon haar wedstrijd op vloer, waar ze met een glimlach mooi turnen liet zien. Door naar sprong, haar eerste sprong was iets uit de richting, maar ze corrigeerde zich bij haar tweede sprong goed. Brug ging fantastisch met een hoge moeilijkheid vanwege de mooie, hoge opzwaaien!

Ten slotte balk, toch even spannend, maar Noa liet zien dat ze met deze zenuwen om kan gaan en turnde een strakke oefening inclusief een boogje! Vanwege haar constante turnen mocht Noa tijdens de prijsuitreiking de gouden medaille in ontvangst nemen! Ze heeft zich hiermee ook geplaatst voor de districtsfinale.

 

Denk en Zet/Witte van Moort

Gerbrand Hessing winnaar Gerrit Slot Memorial 2020

WESTERHAAR - Vrijdagavond 24 januari werd voor de 18e keer het Gerrit Slot memorial gehouden in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort. Dit toernooi is genoemd naar één van haar oprichters. Het toernooi werd ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door Jennita’s Hairline uit Aadorp. Na het openingswoord door voorzitter Niek Kloppenburg werd de openingszet verricht door familieleden van (wijlen) Gerrit Slot.

Het toernooi heeft een bijzondere opzet. De deelnemers uit verschillende klassen worden gedurende drie poules gemixt. Bij elke poule verandert het te behalen punten. Zo levert een overwinning in de eerste poule 3 punten op, in de tweede poule 6 en in de derde pouleronde 9. Na elke ronde worden poules opnieuw ingedeeld op basis van de totaal behaalde punten tot zover. Na de drie poules volgt een finaleronde (binnen de eigen klasse) tussen de nummers 1 en 2, 3 en 4 etc.

In de hoofdklasse bleek Gerbrand Hessing de sterkste nadat hij de finale won van Peter Hoopman. Hij eindigde met 61 punten. Peter had er in totaal 44. Gerwin Mollink en Bertwin Letteboer waren ook aan elkaar gekoppeld. Bij een overwinning van één van hen zou de desbetreffende speler nog op de tweede plaats zijn geëindigd. De partij eindigde in remise, waarna ze broederlijk hun derde prijs deelden met 43 punten.
In de eerste klasse kon het in de finaleronde nog alle kanten op, daar het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 5 slechts 5 punten bedroeg. Uiteindelijk werd Nico Verhoef de winnaar met 48 punten. Hij werd op de voet gevolgd door Harry Hoonhorst met 46 punten. Derde werd hier Mark Paters met 43 punten.

In de tweede klasse was er een grote deelname van huisdammers, waarvan er uiteindelijk ook één won. Co Schreurs werd hier eerste met 42 punten. Pamela Zomer werd tweede met 35 punten, voor Willem Fokkert die 34 punten behaalde.
Het was weer een geslaagde damavond met 27 deelnemers. Zoals altijd keerde iedere speler met een prijs huiswaarts.

 

Peatminers

Peatminers MSE 1 - Amical MSE 2   80 - 56

Peatminers VSE 1 - Twente Buzzards VSE 2   84 - 42

 

Geen verslagen ontvangen


«   »