Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

Volendam - DETO   1-3  (1-2)

DETO heeft weer aansluiting na zege op RKAV Volendam door Arjan Goosselink

VOLENDAM - Voor DETO stond zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Volendam op het programma. Na de prima tweede helft van vorige week tegen huidige koploper Staphorst een mooie test of DETO de goede lijn kon doortrekken. Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof had zijn elftal op twee posities gewijzigd deze middag. Lesley Nahrwold begon op de bank deze middag omdat Maarten Jansen de voorkeur had gekregen in de spits en Hoeseb Yakob verving de geblesseerde Mark Koetsier.

Maarten Jansen pakte deze middag zijn basisplaats met beide handen aan want al in de 8e minuut zette hij DETO op een 0-1 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, waar in de thuiswedstrijd in september (1-4 overwinning Volendam) nog sprake was van groot kwaliteitsverschil. Op het half uur kwam Volendam terug in de wedstrijd toen er door de arbitrage een handsbal werd geconstateerd nadat de bal terugsprong van de paal. De penalty werd dankbaar benut door John Tol: 1-1. Kort daarna kwam DETO goed weg toen Volendam opnieuw de paal raakte. Op slag van rust bracht opnieuw Maarten Jansen DETO op voorsprong door uit een hoekschop fraai raak te koppen: 1-2 waardoor DETO met een voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Na de rust kon de wedstrijd  twee kanten op. Volendam dat aandrong en DETO dat loerde op de 1-3. Eerst was het Ferdi ter Avest die een grote mogelijkheid kreeg in de 57e minuut. Uiteindelijk was de hoek te moeilijk voor de aanvaller. In de 67e minuut was er een opmerkelijke wissel toen DETO- doelman Jens Veldwachter zich met mogelijke hartklachten moest laten vervangen door Anthony van Zaltbommel. Veldwachter werd even later naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd onderzocht waarna hij later op de avond weer huiswaarts mocht  keren. In de 84e minuut was het wel Ferdi ter Avest die de wedstrijd in het slot gooide door de 1-3 op het scorebord te zetten en DETO de volle winst bezorgde.

Door deze overwinning in Volendam heeft DETO weer aansluiting gevonden bij de onderkant van de middenmoot. De komende weken treft de ploeg met Buitenpost thuis (1 februari) en ASV De Dijk uit (8 februari) een aantal directe concurrenten op de ranglijst. Als DETO de goede opgaande lijn weet door te trekken kan men goede zaken doen. We gaan het zien, te beginnen zaterdag in Vriezenveen tegen Buitenpost. Een ploeg waartegen DETO nog iets heeft recht te zetten na de smadelijke nederlaag in Friesland aan het begin van de competitie. 

 

DOS'37

DOS'37 - KHC   1-1  (0-1)   

Strafschop in blessuretijd leidt niet tot zege DOS’37 door Herman Kottier

VRIEZENVEEN - In een meer spannend dan goed duel leek DOS’37 na de gelijkmaker in de laatste minuten alsnog de zege binnen te halen via een strafschop in de blessuretijd. Doelman Jorian van Dijk voorkwam een nederlaag van KHC door de inzet van Nick Wennink te keren. Het bleef bij 1-1.

Voor beide teams telde alleen een overwinning en dat was aan de afwachtende, voorzichtige speelwijze te merken. Na ruim dertien minuten kon de eerste kans worden genoteerd.

 

           Hoogstandje Menno Kamphuis

Livai Vos speelde zich namens de gasten uit Kampen vrij aan de linkerkant, maar wist doelman Patrick Nitert niet te verschalken. Ook niet via de twee grote kansen, die hij verder nog kreeg. Menno Kamphuis zag daarop van dichtbij door moedig ingrijpen van de KHC-keeper zijn poging mislukken. Even later schoot na een goede counter Marnick Fokke naast. KHC zocht meer de aanval. Het resulteerde in een treffer van Durk van der Leest. Uit een voorzet van Jelle Rupert kopte hij de terechte 0-1 ruststand binnen.

Leroy Knol dacht na enkele minuten in de tweede helft te scoren voor de gasten. Met een prima redding hield doelman Patrick Nitert het doei van de thuisploeg verder schoon. Opnieuw schoot Marnick Fokke vervolgens na een uitbraak naast. Na een uur spelen plaatste Hidde Boers de bal onhoudbaar langs doelman Jorian van Dijk, maar op miraculeuze wijze werd het geen doelpunt. Hij raakte eerst de rechterdoelpaal en de bal kwam zonder de doellijn te passeren via de linkerpaal terug in het veld.

In de laatste fase werd het spel aan beide zijden niet beter. Lars Kikkert kwam binnen de lijnen voor Menno Kamphuis, maar kon zijn kansen niet omzetten in een treffer. Ook de Kampenaren konden het net niet vinden. Dat deed kort voor tijd wel Martijn Olde Olthof. Als vervanger van Dennis Boshoeve bracht hij de stand op 1-1 met een strakke schuiver. Nadat Livai Vos in de blessuretijd een handsbal in het eigen strafschopgebied maakte, mocht Nick Wennink vanaf de stip aanleggen. Iedereen dacht al aan een zege voor de Vriezenveners, behalve KHC-doelman Jorian van Dijk. Hij keerde de strafschop en bepaalde dus de eindstand op 1-1.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

 ASC'62 - Vroomshoopse Boys   2-3  (1-1)  

Tiental Vroomshoopse Boys op karakter langs ASC’62 door Hans Nieboer

DALFSEN - Op sportpark Gerner deelde Vroomshoopse Boys vanaf het beginsignaal van scheidsrechter O’Neil uit Zeewolde de lakens uit tegen ASC´62. De gasten waren gewaarschuwd door drie achtereenvolgende winstpartijen net voor de winterstop en een prima oefenserie van ASC´62, dat zo zwak in deze competitie was begonnen. De ruimten aan met name de rechterkant werden uitstekend benut en er kwamen kansen voor de fris en fruitig spelende Boys. In de 16ste minuut kreeg middenvelder Leon Dogger een vrije schietkans, maar keeper Thom Scherpenkate keerde het harde schot op bekwame wijze. Zo nu en dan kwam de defensief ingestelde thuisploeg eruit, maar het kon geen vuist maken door de geconcentreerd spelende Boys/defensie.

                               Foto Evert Jan Goos

In de 24ste minuut werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys beloond. Via linker verdediger Robin Drenthen kwam de bal bij Ramon de Jong die vanaf de achterlijn de bal perfect voorgaf. De mee opgekomen rechter verdediger Jesper Derks knikte vanaf korte afstand onberispelijk raak: 0-1. De Boys bleef daarna domineren en het wachten was in feite op de tweede treffer. Dat doelpunt  viel echter uit het niets aan de ander kant. Een diepe bal werd in de 32ste minuut op de juiste waarde geschat door ASC-aanvaller Rick van Faassen, die net buiten de zestien meter licht werd getoucheerd door centrale verdediger Andjin van Veen. Waar vrijwel iedereen een vrije trap buiten het strafschopgebied en een gele kaart voor de Boys-aanvoerder verwachtte, was scheidsrechter O`Neil een andere mening toegedaan. Andjin van Veen kreeg direct rood en de toegekende penalty werd door Chiel Pasman hard en laag ingeschoten. Vervolgens werd aanvaller Ramon de Jong opgeofferd en in zijn plaats kwam verdediger Robert Veld de defensie van de Boys versterken.

Met 1-1 werd gerust en menigeen verwachtte daarna een fel aanvallend ASC’62 door het numerieke voordeel. Niets was minder waar, want het tiental van Vroomshoopse Boys was veel dreigender. Praktische elk persoonlijk duel werd gewonnen door de spelers van de blauw-gele formatie en waar mogelijk werd de aanval gezocht. ASC’62 schuwde de fysieke strijd niet, waardoor de kaartenlast voor de thuisploeg snel opliep. In de 70ste minuut werd de niet aflatende strijdlust van de bezoekers beloond. Leon Dogger nam zijn zoveelste corner, deze keer vanaf links, en deze keer kopte Tom Pierik bij de eerste paal knap binnen: 1-2.

Met de moed der wanhoop ontwikkelde ASC’62 een slotoffensief, maar de Boys-verdediging met aan het hoofd keeper René Kok hield op het oog vrij eenvoudig stand. In de rebound was Jordy Harms namens de Boys in de 77ste minuut dichtbij een doelpunt , maar keeper Thom Scherpenkate wist op het laatste moment te redden. In de 78ste minuut werd de bal door ASC-speler Matthijs van Gelder van dichtbij ingetikt na een snelle aanval over rechts. Boys-keeper René Kok leek de van de paal terugkomende bal net voor lijn te onderscheppen,. De op korte afstand gepositioneerde arbiter O’Neil had echter geconstateerd dat de bal in z’n geheel de lijn had gepasseerd: 2-2.

Daarna werden aan Boys-zijde Juliën  Derks  en Tom Pierik gewisseld voor Jelle Drees en Sil Derks. Het pleit voor het wilskrachtige team van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens dat daarna weer de aanval werd gezocht. In de 83ste minuut was het opnieuw raak voor de gasten. Vanaf rechts zette Jesper Derks scherp voor en zijn broer Sil kopte op knappe wijze tegendraads in: 2-3. Dit betekende de genadeklap voor ASC’62, die daarna niet meer echt kon aandringen. In de 90ste minuut haalde ASC-speler Jeroen Wildvank Boys-speler onreglementair Leon Dogger onderuit en dat betekende zijn tweede gele en dus rode kaart.  In de extra tijd kwam stand kwam geen verandering meer.Zo behaalde de Boys op basis van karakter en in fasen goed combinatievoetbal een verdiende 3-2 uitoverwinning op ASC’62.

 

DEN HAM

PH - Den Ham   0-1  (0-1)  

Belangrijke driepunter voor Den Ham door Jan Bosch 

ALMELO - Ook in de uitwedstrijd tegen PH lukte het de Hammer ploeg om de volle drie punten te scoren. Dat gebeurde in een wedstrijd waarin de twee ploegen absoluut aan elkaar gewaagd waren en de Hammenaren aan het einde als winnaar van de mat kwamen. De Almelose ploeg wist zich geen raad  met de gesloten Hammer verdediging, met daarbij de opkomende backs Randall van Haarts op rechts en Jelmer Bolks op links . Wel had PH met meeste balbezit, echte kansen wist de ploeg van trainer Hodes niet te creëren in de eerste helft. Ook de kansen voor Den Ham waren op één hand te tellen, maar doeltreffend waren de Hammenaren wel.  In de 35e minuut kwam van Haarst door op de rechterflank die de bal keurig terug legde op de inkomende Michiel Schurink, die met een doffe knal doelman Kroezen kansloos liet. Die voorsprong wist Den Ham vrij eenvoudig te behouden tot de pauze.

Na de pauze was PH in de eerst 20 minuten de bovenliggende ploeg, maar de Hammer verdediging onder leiding  van aanvoerder Tommie Dam gaf geen krimp. Tommie speelde deze middag zijn 350e wedstrijd in het eerste team van Den Ham en was met zijn collega’s vastbesloten de voorsprong over de streep te trekken.

Dat lukt wonderwel, mede doordat doelman Ekkel, de weinige kansen die PH nog kreeg onschadelijk wist te maken.

Al met al een belangrijke driepunter voor de Hammer ploeg, die daarmee de ongeslagen status tegen PH in competitieverband wist te continueren.

 

                                  VOORWAARTS

                                  AJC'96 - Voorwaarts   0-2  (0-0)

                                  Voorwaarts beloont zichzelf en hun trouwe aanhang  door Ron Legebeke

LOSSER - Ga er maar aanstaan, een koude zaterdagmiddag en dan mag je de voor een uitwedstrijd naar Losser. Maar ze waren er weer, de trouwe supporters. Mensen die hun cluppie overal volgen. En vandaag werden ze eindelijk weer eens getrakteerd op een overwinning.  Het was al weer een tijdje geleden dat de volle winst werd gepakt. We moeten daarvoor terug naar de 2e wedstrijd van het seizoen. Vorige week waren we er al erg dichtbij, maar lukte het net niet. 

Vandaag ontbraken Scherphof, Slatius en Harms door blessures. De schorsing van Tim Harms werd deze week geseponeerd. 

De wedstrijd begon erg rustig en aftastend. Maar na een kwartier kreeg Voorwaarts de overhand en dat resulteerde in een goede kans voor Nick Wessels. Vanuit een moeilijke hoek trof hij het been van de doelman. Voorwaarts hield het initiatief maar echte kansen volgden hier niet uit. AJC kreeg in de 34e minuut de eerste en enigste kans. Dinand Stuifzandt en Bjorn Wessels grepen beide niet adequaat in, maar Lars Bove schatte de situatie goed in en voorkwam erger. In de 38e minuut knalde een verdediger van de thuisclub met zijn knie vol op het schouderbeen van Stijn van Nuil die noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten en werd vervangen door Rene Eggink. Het onfortuinlijke van Stijn pakte goed uit voor Voorwaarts. Wout Roelofs ging een linie naar achteren en Rene kwam als nieuwe middenvelder, hij viel prima in.  

De rust werd bereikt met een brilstand in het koude Losser wat wel goed is voor de Salades van Johma maar niet voor de supporters die zich konden opwarmen in de kantine van AJC’96. 

Na rust zette Voorwaarts meteen druk en speelde het beste kwartier tot nu toe in dit seizoen. In de 50e minuut voorkwam de kruising een doelpunt bij een knal van de steeds beter spelend Bernd Bove. Twee minuten later was het wel raak. Roy de Lange speelde Gert Dogger aan in het strafschopgebied. Gert, met de rug naar het doel, kreeg de tijd om de vrije man te zoeken. Dit werd Bernd Bove, met een geplaatst schot vond hij de verste hoek: 0-1. Het was zijn eerste competitiedoelpunt na zijn terugkeer bij zijn club. Voorwaarts deed daarna het juiste, doorgaan en jagen op het 2e doelpunt. En die volgde in de 60e minuut. Roy de Lange leverde weer eens een strakke voorzet af en vond René Eggink in kansrijke positie.  Hij kreeg echter een forse duw in de rug. De uitstekend leidende Klein Gansey wees terecht naar de stip. Gert Dogger weet daar wel  raad mee: 0-2. AJC speelde daarna een soort alles of niets.  Veel overtuiging zat er echter niet in. Voorwaarts speelde de wedstrijd vrij rustig uit waarmee je duidelijk kon zien dat het team steeds meer vertrouwen krijgt. Een verdiende overwinning van Voorwaarts en smaakt zeker naar meer. De helft van de competitie zit er op en de balans tussen verlies en geen verlies is positief (6x verlies, 7x niet verloren) maar door de vele gelijke spelen (5x) zijn we nog niet uit de zorgen. Hopelijk kunnen we in de 2e helft van de competitie meer wedstrijden winnend afsluiten, te beginnen volgende week thuis tegen OZC uit Ommen.

 

SPORTLUST VROOMSHOOP

De Tubanters 1897 - Sportlust   0-3  (0-0)

Sportlust boekt belangrijke overwinning door Tom Uitzetter 

ENSCHEDE - De eerste wedstrijd na de winterstop was direct een belangrijke voor de mannen uit Vroomshoop. Er stond een uitwedstrijd op het programma bij de hekkensluiter van de competitie: de Tubanters uit Enschede. Op de geblesseerde Anderson Lusseveld en de langdurige geblesseerde Simon Spoor na kon trainer Job Lamberink beschikken over een fitte selectie.

Sportlust begon de wedstrijd zeer onwennig. Tijdens het eerste halfuur wist het de bal niet lekker rond te laten gaan en werden er weinig tot geen mogelijkheden gecreëerd. Daarentegen wisten de gastheren wel een tweetal keren gevaarlijk te worden via voorzetten van de zijkant. Gelukkig voor Sportlust werden deze kansen niet benut en stond er na een half uur spelen nog een 0 - 0 tussenstand op het scorebord. Het laatste kwartier voor rust kwam Sportlust beter in de wedstrijd. Het liet de bal beter rond te laten gaan, kreeg meer rust in de ploeg, en wist ook nog gevaarlijk te worden. Een diepe bal van Dinand Hankamp kwam achter de verdediging terecht waarna zowel Tim Spoor als Dennis Jozic de bal net niet in het doel wist te werken. Daardoor werd er gerust met de brilstand, een stand waarmee Sportlust zich het meest gelukkig mocht prijzen.

De tweede helft begon voor Sportlust uitstekend. Al na een paar minuten wist de sterk spelende Toon van Dam over de rechterkant door te breken, zijn voorzet werd bij de eerste paal door Dennis Jozic achter het standbeen richting de tweede paal verwerkt, waar vervolgens Timo ter Braak op de juiste plek stond om de 0-1 binnen te schieten. Vlak hierna kwam ook direct de 0-2 op het scorebord. Dennis Jozic werd de diepte in gestuurd, hij wist vervolgens Tim Spoor te bereiken die rustig bleef voor de goal en met links de 0-2 binnenschoot.

De fase die hierna volgde was het de Tubanters die de bal had en Sportlust die loerde op de omschakeling. De thuisploeg wist nog een aantal keren dichtbij de aansluitingstreffer te komen, maar goed verdedigen en een vleugje geluk wist dit te voorkomen. Aan de andere kant had Sportlust ook een aantal mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk duurde het tot de slotminuten totdat dit ook daadwerkelijk gebeurde. Toon van Dam stuurde Tim Spoor de diepte in, die in het strafschopgebied de bal breed legde op de ingevallen Sem Kosse die vervolgens de verlossende 0-3 binnen kon tikken.

Hiermee begint Sportlust de 2e seizoenshelft met een zeer belangrijke driepunter. Hopelijk kan hiermee de lijn naar boven worden ingezet en is dit een voorbode voor de komende wedstrijden.


«   »