Hugo Bunt naar Nederlands Pupillentoernooi en NK jeugdmarathon

VRIEZENVEEN - Op 25 januari vindt voor de 26e keer het Nederlands Pupillentoernooi plaats in Groningen. Dit toernooi wordt gezien als het Nederlands Kampioenschap voor pupillen. De snelste pupillen per leeftijd ’s categorie worden uitgenodigd. Er wordt geselecteerd op basis van de KNSB ranglijst van de 500 meter. Hugo Bunt Pupil B (zieoto) staat met een tijd van 48.80 op de 500 meter als 14e van Nederland. De pupillen B schaatsen tijdens het Nederlandse Pupillentoernooi de 500 meter en de 700 meter.

Tevens heeft Hugo zich geplaatst voor het NK jeugdmarathon in Hoorn op 8 februari. Hij zal hier 6 ronden schaatsen samen met meer dan 40 andere jongens pupillen B. Hugo wist zich te plaatsen door bij  de 3 marathons van Hyro Sports marathons als 1e in het eindklassement te eindigen. Hugo Bunt traint twee keer in de week bij CSV ,Centrale Schaatstraining Vriezenveen, op de ijsbaan in Enschede.

Jeroen Schoppink, ook lid van CSV, staat aan de start van het WK Allround voor Masters, WK sprint voor Masters en NK voor Masters. Jaarlijks worden onder auspiciën van de IMSSC ( International Masters’ Speed Skating Committee) de Masters’ Sprint en de Masters’ Allround Games  ( de officieuze wereldkampioenschappen Sprint en Allround voor Masters) georganiseerd.  Voor 6 december moet je aan de tijdslimiet hebben voldaan om deel te kunnen nemen. Het WK Allround voor Masters vindt plaats van 24 t/m 26 januari in Collalbo. Jeroen zal de 500, 3000, 1500 en 5000 meter schaatsen.

Daarna zal Jeroen op 15 en 16 februari aan de start van het NK voor Masters op de Vechtsebanen in Utrecht staan.   Bij dit Nederlands Kampioenschap wordt het NK Afstanden geïntegreerd. De te schaatsen afstanden zijn 500 – 3000 - 1500 – 5000 meter.

Op 17 februari vertrekt Jeroen naar Calgary om daar alvast te wennen aan het hoogteverschil  en de extra snelheid die dit met zich mee brengt. Het WK sprint voor Masters zal dan op 29 februari en 1 maart plaats vinden in Calgary. Hier wordt op beide dagen een 500 en 1000 meter geschaatst.