VRIVO moet het hoofd buigen

DE LUTTE - Een zwakke start, een geweldig middendeel in de 1e set en een nipt en ongelukkig verlies in diezelfde set. Nog wel herstel in de 2e set, maar daarna was het bij de “big points” over. Dat is de samenvatting van de vrouwenvolleybalwedstrijd in De Lutte, waar Vrivo met slechts 1 wissel op de bank het moest opnemen tegen het Losserse Volley ’68 met heel veel lengte en slagkracht in de ploeg.

Zelden speelde Vrivo zo goed als in het middendeel van de 1e set. De ploeg was snel op een flinke achterstand gekomen, maar knokte zich met veel passie terug in de wedstrijd. Het was fantastisch om te zien, hoe en wat er verdedigd werd en hoe de aanval vervolgens ook nog werd afgemaakt.

Maar ook Volley ’68 groeide in de wedstrijd en zo vochten de 2 ploegen vanaf 20 – 20 om ieder punt. Helaas viel het kwartje bij 31 – 29 verkeerd voor Vrivo. In die fase had de Losserse ploeg niet te klagen over geluk. Maar Vrivo had er in het begin van de 2e set niet onder te lijden. Integendeel! Lang had Vrivo het initiatief en hield Volley ’68 op flinke achterstand. Pas in de slotfase kwamen de vrouwen uit Losser terug, maar Vrivo drukte alsnog door (20 – 25). In de volgende sets hielden de ploegen elkaar tot 20 - 20 in evenwicht, maar door goed geplaatste en toch behoorlijk harde aanvallen maakten de vrouwen uit Losser een einde aan de Vriezenveense hoop. En Vrivo kon er door (letterlijk) achterblijvende passes te weinig tegenover stellen. Veel ballen gingen loos over het net en dat werd onmiddellijk afgestraft (25 – 20 en 25 – 21). Vrivo blijft nog wel aan kop, maar de eerste 5 ploegen in de 1e klasse B staan nu heel dicht bij elkaar.