Zeperd ! Wisseling van coach heeft (nog?) geen resultaat

VROOMSHOOP – Met voor de thuisclub onthutsende overmacht heeft het bezoekende vrouwenteam van de volleybalvereniging Sliedrecht Sport gisterenavond in Vroomshoop orde op zaken gesteld door Eurosped met 0-3 te verslaan. Eurosped is de koppositie kwijt en daar valt niets op af te dingen, helemaal niets.

Sliedrecht staat nu drie punten voor op Eurosped, waarin coach Diane Rademaker sinds kort eindverantwoordelijk is, met Jan Berendsen op de tweede rang, terwijl de Vroomshoopse ploeg het seizoen zo voortvarend begon. Nu de knikkers worden verdeeld is Eurosped in een dip aangeland. In het begin van de competitie won Eurosped zelfs in Sliedrecht. De rollen zijn inmiddels omgekeerd, zo bleek afgelopen woensdagavond.

Alleen in de tweede set werd het even spannend, want toen ging het gelijk op en kreeg Eurosped zelfs een setpunt.

Jan Berendsen doet in het belang van het team een stapje terug. Foto Niek Erents

Vervolgens maakte de Sliedrechtse ploeg van de Hengelose trainer Vera Koenen het met 24-26 af. In de eerste set werd Eurosped met 19-25 ingemaakt en ook in de derde set ging het in de sfeervolle ambiance van Het Punt met weinig verhullende cijfers, te weten 16-25, ten onder.

Het geloof in de goede afloop was toen al lang weg, het zelfvertrouwen zoek, want de overmacht van Sliedrecht Sport bleek domweg te groot. Op alle fronten werd Eurosped afgetroefd. Op de service, aan het net en in het middenspel.

De wisseling van de wacht in de coaching tijdens de wedstrijden moet voor een ommekeer zorgen, maar daar bleek woensdagavond nog weinig van. Team Eurosped is weer terug op aarde en hopelijk komt het besef dat het team alles nog in eigen handen heeft wat betreft het kampioenschap, maar er moet nog veel meer veel veranderen dan alleen een wisseling van de coach. Deze kater wegspoelen, uithuilen en opnieuw beginnen. Er is namelijk nog niks verloren, maar het geloof in eigen kunnen moet wel snel terug komen. Wie er ook eindverantwoordelijk is, dat moet nu de prioriteit hebben. 

Bron: twentesport.com