Eurosped heeft lek nog niet boven

MEIJEL - De volleybalvrouwen van eredivisionist Eurosped hadden zondagmiddag 5 januari in Limburg onverwacht veel moeite met Peelpush, want kwam met 2-0 achter, maar redden het uiteindelijk toch. Door twee sets weg te geven komt Sliedrecht Sport echter wel gelijk met Eurosped aan de kop van de ranglijst. Het lek is kennelijk bij de ploeg uit Vroomshoop nog niet helemaal boven en woensdag wacht de thuiswedstrijd om de koppositie tegen Sliedrecht Sport. 

Het kostte de bezoekers kracht en moeite, maar uiteindelijk wonnen de volleybalvrouwen van Eurosped bij en van Peelpush.

Het werd in Meijel 2-3 voor de Vroomshopers, maar ze moesten diep gaan. Dat kwam door een slecht begin, waarin Eurosped zich de kaas van het brood liet eten en geen raad wist met de tactiek van Peelpush. De setstanden 25-14 en 25-17 spreken op dit punt heldere taal. Overigens stond net als tijdens de Twente Cup, Diane Rademaker als coach langs de lijn en kennelijk zijn er harde woorden gevallen na deze twee eerste sets, want de standen van set drie en vier waren nagenoeg identiek aan die van één en twee, maar dan andersom: 16-25 en 13-25. De noodzakelijke en beslissende vijfde set trok de Vroomshoopse brigade met 12-15 echter naar zich toe. 

Er viel tijdens de lange terugreis zeker veel na te denken en te bepraten, want er staat komende woensdag veel op het spel. Het was zeker geen goede generale, maar dat schijnt voor de uitvoering waar het echt om gaat juist weer goed te zijn. Misschien dat team Eurosped hier het noodzakelijke vertrouwen uit weet te halen. Zeker is dat één van de twee ploegen woensdagavond de ranglijst aan zal voeren.


«   »