DOS'37 verbaast vriend en vijand in prestigieus toernooi

OMMEN –  De kwartfinale van de 43ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is een enorm succes geworden. De tien zalen barsten bijna uit hun voegen en de spanning was in sommige hallen te snijden. De 25 halve finalisten van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zijn bekend. Daaronder bevindt zich ook DOS’37 die zich als poulewinnaar in de voorrondes meldde in sporthal De Carrousel in Ommen, om het daar op te nemen tegen Hoogeveen-zaterdag, Alcides Meppel, ZZVV Zuidwolde en Dedemsvaart, allemaal teams met veel zaalvoetbalervaring. kijken waar het schip strandt.

Aangezien de selectie van DOS’37 geen enkele zaalvoetballer herbergt, was de verrassing van plaatsing bij de laatste 25 teams dan ook groot in het DOS-kamp. Het voetbal is verre van groots, maar de onderlinge teamgeest en het spelen op karakter, met daarbij een excellerende doelman Patrick Nitert, houdt DOS’37 telkens op de been. Deze spelersgroep en begeleiding, wordt zaterdag in Het Activum in Hoogeveen dan ook een geweldige ervaring rijker, met de zekere aanwezigheid van honderden toeschouwers. Gewoon gaan genieten dus voor de geel-zwarten en opnieuw gaan

In Ommen werd Hoogeveen-zaterdag de poulewinnaar. Na twee minieme zeges, 1-0 op zowel DOS’37 als ZZVV en een ruime overwinning was de halve finale al bereikt, voor de laatste wedstrijd tegen concurrent Alcides. Dat duel ging om de poulewinst en eindigde in 1-1. ZZVV mag zichzelf verwijten dat het uitgeschakeld is, want in haar laatste partij tegen het toen nog puntloze DOS’37, de Vriezenveners verloren ook de tweede wedstrijd tegen Alcides met 4-1, miste de ploeg uit Zuidwolde kans op kans, mede dankzij een subliem optreden van doelman Patrick Nitert. DOS’37 pakte in de slotfase, na een 0-1 achterstand alsnog de winst, door maar liefst vier keer op rij te scoren.

Ook in de laatste wedstrijd tegen Dedemsvaart kwam DOS’37 pas in de absolute slotfase tot winst, nadat een snelle 1-0 voorsprong binnen 30 seconden weer uit handen werd gegeven. Met nog 90 seconden op de klok moest DOS’37 op zijn minst nog twee keer scoren, om kans te maken als één van de vijf beste nummers drie van de tien verschillende sporthallen, de halve finale te bereiken. Door puur op karakter alles op alles te spelen, viel de 2-1 uiteindelijk ook en 3 seconden voor de zoemer, gebeurde waar niemand buiten de DOS-selectie nog op had gerekend alsnog, DOS’37 scoorde de beslissende 3-1 en ging als één van de beste derden verder.

De 25 halve finalisten bestaan uit vier hoofdklassers, drie eersteklassers, elf tweede klassers, zes derde klassers en één vierde klasser. Zaterdag 4 januari gaat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi verder in vijf verschillende sporthallen. Na te zijn gestart met de voorrondes in maar liefst twintig verschillende sporthallen, werden tijdens de kwartfinales in 10 zalen gespeeld en wordt er nu dus gespeeld in de volgende laatste vijf hallen : Angelslo in Emmen, De Citadel in Dedemsvaart, ’t Grootveld in Dalen, De Eendracht in Zwartemeer en Het Activum in Hoogeveen.

Alleen de vijf poulewinnaars plaatsen zich voor de grote finaledag, op zaterdag 11 januari in zaal Angelslo in Emmen. De vijf nummers twee van de halve finales plaatsen zich voor de tussenronde op woensdag 8 januari, eveneens in Emmen, waarbij er nog een laatste ticket voor de grote finale wacht.


«   »