Christian Kist wint 3e editie van het Grolsch Open 2019

DAARLE - Op zaterdag 28 december werd voor de 3e maal het Grolsch Open darttoernooi gehouden op de evenementenweide te Daarle. Na twee zeer geslaagde eerdere edities met 127 en 135 deelnemers werd deze editie bezocht door 145 deelnemers (ook de winnaar van editie 1 was aanwezig: Wesley Harms) ondanks twee grote toernooien met veel prijzengeld, in Urk en in Drachten. Het werd voor Kist dus toch nog een mooie afsluiting van een jaar dat over het algemeen qua darten niet zo succesvol was. 

De organisatie met de heer J. Poorterman aan het roer en dartvereniging 'n Tip hadden weer alles in het werk gesteld voor weer een mooi en gezellig toernooi en dankzij de hoofdsponsor Poorterman Transport en de vele baansponsoren kon de hoofdprijs gezet worden op € 750. Verder hadden de nummers 1 t/m 8 W.R/V.R een geldprijs. Voor de wedstrijdleiding waren Dinand en André weer aanwezig en dit jaar werden de finales op het podium gemastercalled door Sander Boers die dit voortreffelijk deed. Tussendoor hielp hij ook nog met de wedstrijdschema's knock-out.

Tijdens het toernooi was weer een verloting met vele mooie prijzen en de dartstand van Double Darts.nl uit Ommen stond weer klaar voor een ieder die dartspullen nodig had. De dartbanen van de heer A. Slotboom stonden opgesteld in de grote feesttent, 33 stuks. Het geluid werd gedaan door Thomas Kamphuis. Het toernooi begon om 13.00 uur met 29 poules van 5 waarin best of 5 gespeeld werd. Om 20.45 uur kon Dinand samen met de heer Jan Poorterman de prijzen uitreiken. De hoogste finish werd een prooi voor Tim Rudolph met 170, hiervoor kreeg hij een mooie grote vleesschotel. Nog 2 mooie hoge finishes kwamen van Klaas Hooikammer met 164 en Sander Koninenbelt 154. De spelers kwamen overal vandaan: Winterswijk, Enschede, Hengelo, Elburg, Ommen, Kampen, Hardenberg, Staphorst, De Krim, Zutphen, en Deventer.

 

Bron: Deltafm sport

 


«   »