VCN zorgt voor bekerstunt door Eurosped knock out te slaan

Capelle/Nieuwerkerk aan de IJssel - Het begon allemaal zo goed in de plaatselijke pizzeria, waar team Eurosped de sportmaaltijd voorafgaand aan de wedstrijd goed liet smaken. Jan Peter Balkenende wilde namelijk wel met de dames op de foto en deze gebeurtenis werd vastgelegd door een van de vele meegereisde supporters. 

In de wedstrijd viel er helaas weinig meer te lachen want de volleybaldames van VCN zorgden voor een daverende stunt. De ploeg van trainer Ivo Munter versloeg in de kwartfinale voor de beker de koploper van de eredivisie met 3-0. VCN komt zelf één niveau lager uit in de topdivisie, waar ze overigens ook koploper zijn. De klap kan hard aan want het behalen van de bekerfinale was een doel op zich, volgens trainer Jan Berendsen. 

Het volleyballen hebben de vrouwen van Euosped natuurlijk niet verleerd, maar kennelijk gaat er ergens anders de laatste weken iets volledig mis. De uitdrukking die dan vaak wordt gebruikt is 'het zit tussen de oren.' Het vertrouwen dat er na de goede seizoenstart toch zou moeten zijn, lijkt de laatste tijd volledig te ontbreken. Hoe verklaar je anders deze terugval?

Waar het echter ook aan ligt, de oorzaak moet niet alleen gevonden worden, men moet er in Vroomshoop daarna ook hard maar ook snel mee aan de slag. Het verlies in Zwolle en nu in Capelle is een signaal dat moet worden opgepakt.

De eerste wedstrijd voor de tweede helft van de competitie is de uitwedstrijd op 5 januari 2020 tegen Peel Push. Ook een tegenstander die Eurosped op papier zou moeten winnen, maar dan moet het in de hoofden van de meiden wel goed zitten en het vertrouwen weer terug zijn. De technische staf moet dus aan de bak en heeft maar even de tijd om de zogenaamde  'mind set' te veranderen. Kampioen van Nederland worden, is nu het enige doel, maar waar andere ploegen zich lijken te verbeteren en met een goed gevoel de feestdagen ingaan, overheerst bij Eurosped deze dagen een heel andere gevoel. Niet ongebruikelijk na een knock out overigens. Maar het moet wel anders. Eurosped moet weg uit de hoek waar de klappen vallen en het is best kort dag.

VCN - Eurosped 3-0

(25-23, 25-22, 25-22).

 


«   »