Team Eurosped incasseert eerste verlies in en tegen Zwolle

ZWOLLE – Het is de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal gelukt om Eurosped uit Vroomshoop de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Ze kondigden hun exercitie min of meer vooraf aan, waarvan deze site gewag maakte. De vurige wens om Eurosped zijn ongeslagen status van deze competitie te ontnemen kwam in een spektakelstuk uit. Het werd in sportcentrum Landstede tijdens een zinderend schouwspel 3-2.

De vrouwen van Zwolle lieten er van meet af aan geen twijfel bestaan over hun bedoelingen en schoten als kometen in de wedstrijd. Het leidde tot een sensationele winst in de eerste set, want het overblufte Eurosped (‘Zijn we al begonnen dan’) ging me 25-14 de boot in. Het was lang geleden dat de Vroomshoopse ploeg zo werd overlopen in de eerste set. De klasse en het fanatisme van Zwolle dropen er van af.

In de tweede set wist Eurosped wat er moest gebeuren. Het team herpakte zich en liet zien niet voor niets de ranglijst in de eredivisie aan te voeren, wat leidde tot 10-25. In de derde onderstreepten de gastvrouwen zien dat het een misverstandje was en dat ze Eurosped wel degelijk pijn konden doen, want ze wonnen met 25-19. Het was ondertussen voelbaar hoeveel spanning er op de wedstrijd zat. Er gebeurden technisch geweldige dingen en er werden enorme bokken geschoten. Het vonkte en vlamde. Prachtig schouwspel. Eurosped moest de vierde set winnen om een tiebreak af te dwingen en deed dat met 20-25. Het toetje kwam er dus en werd en smakelijke prooi voor Regio Zwolle Volleybal, dat met 15-11 triomfeerde en liet daarmee de wens uitkomen om de ploeg uit Vroomshoop naar de eerste nederlaag te spelen.

Eurosped voert de ranglijst in de eredivisie nog wel aan, op basis van het setsaldo: de ploeg verloor één set minder dan de ‘eeuwige’ concurrent Sliedrecht Sport. Komend weekend wacht Eurosped een derby die zo zijn eigen dynamiek heeft, want dan komt de nummer vijf van het klassement, SetUp’65 uit Ootmarsum, naar Vroomshoop.

Verslag van Daan Schipper gepubliceerd via TwenteSport.com


«   »