Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED 

Eurosped - Set-Up'65   3-0 (25-21, 28-26, 25-10)

VROOMSHOOP – Na de kennelijke vergissing van afgelopen woensdag tegen Regio Zwolle, werd er zondagmiddag in Het Punt door Team Eurosped orde op zaken gesteld. Set-UP '65 uit Ootmarsum werd vakkundig met 3-0 verslagen. De belangstelling voor deze wedstrijd was weer groot en de sfeer zat er vanaf het begin goed in zowel op het veld als op de tribunes.

Euosped staat weliswaar nog steeds aan kop, maar Sliedrecht Sport hijgt, zeker na het echec in Zwolle, onaangenaam nadrukkelijk in de nek van Eurosped. De dames hebben overigens slechts een korte winterstop, want zondag 5 januari 2020 moeten ze weer aan de bak in de uitwedstrijd tegen Peelpush.  Woensdag 8 januari lijkt het D-day te gaan worden, want dan komt Sliedrecht Sport op bezoek in Vroomshoop.

Wedstrijd schema:

Zondag      05-01-2020 Peelpush-Eurosped

Woensdag 08-01-2020 Eurosped-Sliedrecht Sport

Zondag      12-01-2020 FAST-Eurosped

Zondag      19-01-2020 Eurosped-TT Papendal

Zaterdag    25-01-2020 Eurosped- VC Sneek

Zaterdag    01-02-2020 Alterno-Eurosped

Zondag      09-02-2020 Eurosped- Apollo 8

 

VRIVO

 VRIVO D1 - ISOVOL   4-0 (25–19, 25–16, 25–17 en 25–21)         

Verslag Sjaak de Koning

VRIEZENVEEN - VRIVO dames 1 is na één competitiehelft de trotse koploper in de 1e klasse B. Na de 4–0 zege op het matige ISOVOL is het verschil met de eerste van vier achtervolgende ploegen opgelopen tot drie punten. Slechts één competitieduel werd verloren en het gemiddelde aantal wedstrijdpunten is ruim vier (45 uit 11). Een goed tussenresultaat, ondanks het feit, dat Marike Bisschop en Janneke Egbertsen pas net weer inzetbaar zijn en de zwangere Eline Boswinkel de volleybalschoenen voorlopig in de kast moet laten staan.

Vrivo begon weliswaar weer afwachtend, maar een stuk beter dan de voorgaande wedstrijd in Saasveld. Ondanks een aantal foute opslagen was de servicedruk toch zodanig, dat ISOVOL moeite had met de opbouw. Maar de spelverdeelster van de vrouwen uit Sint Isidorushoeve was wel goed. Geregeld maakte ze van een slechte pass toch een goede set-up, waarmee haar aanvalsters wel uit de voeten konden. Maar in oplosballen was ISOVOL niet geweldig. En dat was een kolfje naar de hand van VRIVO. Verdedigend was de thuisclub af en toe wat slordig, maar heel vaak was het rallyspel weer prima. En de servicepass was ook weer in orde. De verdediging van ISOVOL was redelijk statisch en VRIVO profiteerde goed van de gaten. Pas in de 3e set kwamen er aanpassingen aan de kant kant van IOSOVOL, maar toen had VRIVO de wedstrijd al helemaal in handen. Janneke Egbertsen had intussen de positie van Minou Elzinga overgenomen, maar toen ISOVOL in de 4e set een gevaarlijk uitziende voorsprong nam, werd Minou terug gewisseld. Met succes, want na de 16 – 18 achterstand werd ook de laatste set nog redelijk dik gewonnen. 

 

VZ&PZ

Mannen VZ&PC - ENC Arnhem 11-8

VRIEZENVEEN - In de uitwedstrijd tegen ENC was de ploeg uit Arnhem nog veel te sterk geweest voor de waterpoloërs uit Vriezenveen. Dat was echter in de returnwedstrijd in sporthal De Stamper volstrekt anders. Jouke Zomer, die de afwezige coach Bertus Aman verving, had zijn simpele strijdplan goed voor elkaar. ENC had volgens Zomer namelijk maar één gevaarlijke schutter en die moest dus uitgeschakeld worden en dat lukte.

Zomer was na afloop een tevreden invaller coach en roemde het geduld van de spelers.  "Vaak een extra pass op een speler in een nog betere positie." Thom Roelofsen was bij VZ&PC op schot en maakte een aantal fraaie treffers. 

 

TOP

Invicta - TOP   19-17 (11-9)

Verslag Merijn Van Der Schee

KOLLUM - Afgelopen zaterdag stond er voor de spelers van TOP  een uitwedstrijd tegen koploper Invicta op het programma, tevens de laatste wedstrijd van 2019. Deze ploeg heeft zowel op het veld als in de zaal nog geen enkele nederlaag geleden. Er stond dus een zware opdracht te wachten voor de toppers. Scheidsrechter van deze wedstrijd was dhr. Bekkema .

Invicta liet in de beginfase zien waarom het dit seizoen nog ongeslagen is. Invicta speelde met een hoog tempo en liet TOP in de beginfase alle hoeken van het veld zien. TOP kon de eerste minuten nog bijblijven door haar weinige kansen te verzilveren in doelpunten. Invicta liep hierna uit en via 3-3 werd het 8-3. De hoge intensiviteit aan de kant van de Friese ploeg werd naarmate de eerste helft minder, TOP ging wat zakelijker spelen en wist beetje bij beetje dichterbij te komen. Vlak voor de rust zette TOP de ruststand op 11-9 in het voordeel van Invicta.

TOP ging in de 2de helft verder met waar het de 1ste helft was gebleven, rustig spelen en wachten tot de juiste kansen. TOP had vele goede mogelijkheden maar wist deze niet te benutten, maar doordat in de verdediging het goed werd dicht gehouden kon TOP op gelijke hoogte komen. TOP kwam zelfs voor het eerst op voorsprong bij een stand van 14-15. Een spannende slotfase brak aan. TOP kon haar voorsprong niet uitbreiden doordat vele 100% kansen werden gemist , tot 16-17 wisten de toppers aan de goede kant van de score te staan. Aan de hand van het vele enthousiaste publiek wist Invicta het tij te keren, de jonge ploeg uit Kollum wist in de laatste vijf minuten drie maal te scoren. TOP kwam in die laatste vijf minuten niet meer tot score. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 19-17 eindstand.

 

SDO

Blauw Zwart - SDO   18-19 (8-9

WESTERHAAR - Op zaterdagmiddag 15:15 uur mocht de hoofdmacht van SDO aantreden tegen Ons Clubje uit Glanerbrug. Om ongeslagen het volgend jaar in te gaan weten de Oranjehemden dat het de punten in Westerhaar moet houden. Dit bleek achteraf geen makkelijke missie.

SDO weet meteen in de beginfase goede aanvallen op de mat te leggen. Deze aanvallen wisten de Oranjehemden helaas pas na 7 minuten te benutten, waardoor er een stand van 1-0 op het scorebord genoteerd werd. Echter weet Ons Clubje ook het mandje te vinden, waardoor er meteen weer 1-1 genoteerd werd. Na een kwartier spelen stond het nog maar 3-3. De kansen waren er wel, maar SDO weet zichzelf niet te belonen en heeft teveel kansen nodig. Ons Clubje maakt hier gretig gebruik van en weet brutaal de leiding te nemen door uit te lopen naar 3-7.

Dit was nieuw voor de ploeg van Vincent Weghs die dit seizoen vaak 4 a 5 doelpunten wist voor te komen en dit dan volwassen wist uit te spelen als de scheidsrechter voor het laatst floot. De ploeg uit Westerhaar keek dus voor het eerst tegen een achterstand aan voor rust. Nu was het de taak om deze achterstand om te buigen naar een voorsprong. Voor rust weet de ploeg nog aan te sluiten tot 5-7 door een afstandschot en een klein kansje. In de rust werd er opgemerkt dat de kansen meer benut moesten worden en er met het mes tussen de tanden gevochten moest worden om zo toch de punten in Westerhaar te houden.

In de tweede helft houdt SDO zich vlak na de rust niet aan de gemaakte afspraken. Er wordt nog steeds slordig gespeeld en niet goed genoeg naar elkaar geluisterd en Ons Clubje weet weer een doelpunt te maken en loopt weer uit naar 5-8. Dan is er een fase waar SDO laat zien dat er in Westerhaar niks te halen valt voor de bezoekers. In 6 minuten tijd weet de Reas/O&O formatie weer op gelijke hoogte te komen door bij een stand van 8-9 de 9-9 op het scorebord te noteren door een mooi afstandschot van een dame. Vincent Weghs besluit een time-out te nemen. De ploeg hoort de volgende woorden “dit is de fase waar we moeten laten zien dat wij meedoen voor de bovenste plekken en gas moeten geven”. SDO besluit echter hier geen gehoor aan te geven en laat het totaal lopen. De ploeg krijgt in nog geen 5 minuten tijd vier doelpunten tegen 9-13. Een klap was uitgedeeld door Ons Clubje. Maar SDO weet het hoofd koel te houden door zeven minuten voor tijd aan te sluiten naar 11-13. Een tactische wissel waarbij Tobias Noppers het veld betreedt en meteen zijn waarde bewijst door twee prachtige treffers te maken 13-13. Er waren nog 5 minuten te spelen de kansen gingen over en weer. Echter weet een heer van SDO een mokerslag uit te delen door de 14-13 in het mandje te werpen door een afstandschot. Er brak een slotfase aan waarbij Ons Clubje druk weet uit te oefenen op de verdediging van de Oranjehemden. Hier werd niet uit gescoord. SDO verzuimt echter om de wedstrijd in het slot te gooien door twee honderd procent kansen te missen. Ons Clubje kwam in tijdsnood en kon geen aanval meer opzetten. SDO weet haar vierde wedstrijd om te zetten naar winst. Dit betekent dat de ploeg uit Westerhaar ongeslagen het volgend jaar in gaat luiden en aan top blijft van de ranglijst.

 

AMICITIA

De Meeuwen - Amicitia   27-27 (13-16)

 

PUTTEN - Na drie verliespartijen moest de knop weer om. De Meeuwen, nummer twee in de poule, stond op het programma en vormde een flinke nieuwe horde voor Amicitia. Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van een bijzondere oud-voorzitter van de ploeg uit Putten kon de wedstrijd beginnen.

Binnen vijf minuten prijkte een 3-3 gelijke stand op het scorebord, miste Amicitia een strafworp en moest het flink aan de bak om de Puttenaren af te stoppen (5-5). Dat lukte daarna even niet waardoor De Meeuwen een 7-5 voorsprong nam. Maar na een ook door De Meeuwen gemiste strafworp, die in de rebound wel succesvol werd afgerond, kwam Amicitia beter in haar spel (8-9). Niet veel later speelden de oranjekragen slimmer en daadkrachtiger en dat leidde direct tot een grotere voorsprong (11-15). De Meeuwen probeerde mee te scoren maar Amicitia bleef tot aan de rust aan de goede kant van de score (13-16).
Een compliment van coach Patrick Hage viel zijn ploeg ten deel in de rust. Prima en doordacht korfbal leidde tot de opgebouwde voorsprong. Duidelijk was ook zijn waarschuwing om niet achterover te leunen, maar door te blijven gaan in het streven naar een overwinning.

Na rust ontspon zich een wervelende strijd. Amicitia vergrootte de voorsprong naar 14-19 en leek daarmee een beslissend gat te hebben geslagen. Maar De Meeuwen vocht zich knap terug en binnen tien minuten spelen produceerde het de 18-19. Twee minuten later bleef de ploeg uit Putten verder aandringen en behalve de gelijkmaker ging het erop en erover (22-20). Op dat moment vreesde Amicitia opnieuw een teleurstelling te moeten incasseren. Maar de Vriezenveners toonden na ruim een kwartier spelen optimale veerkracht via een aansluitingstreffer van de jarige Kim Jansen (22-21). Aan beide zijden werd volop gescoord en gewisseld om het tij te kunnen keren (26-26). Desondanks bleven beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd en voor de neutrale toeschouwer was het een waar spektakel. Amicitia scoorde enkele minuten voor tijd nog de verdiende 26-27 maar het kon niet voorkomen dat De Meeuwen in de slotfase opnieuw langszij kwam. En daarom moesten beide ploegen in deze kersttijd de spreekwoordelijke vrede nemen met een gelijkspel. Eindstand 27-27.

                      KEV Vriezenveen

                       Tweede voorronde 3e divisie

HENGELO - Afgelopen zaterdag 14 december turnden de dames uit de 3de divisie hun tweede voorronde in Hengelo. In de eerste ronde waren de instappers Meis Perik en Lian Dasselaar aan de beurt. Meis en Lian waren redelijk ontspannen en hadden er erg veel zin in. Ze begonnen op het onderdeel sprong, beide mooie cijfers van de jury en Lian kreeg zelfs de allerhoogste punten van alle dames in deze categorie. Op het onderdeel balk kreeg Meis de hoogste punten van alle dames, maar ook op vloer en rek hebben de dames fantastische oefeningen laten zien. Dit werd dan ook beloond met twee podiumplekken. Meis behaalde een prachtige 3e plaats en Lian mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Een prestatie om heel erg trots op te zijn!

In ronde drie mochten de junioren starten aan hun wedstrijd, K.E.V heeft in deze categorie 3 turnsters: Madelief Dijkstra, Eline van Losser en Noël Siemerink, alleen konden Eline en Noel helaas niet deelnemen aan deze wedstrijd omdat deze meiden examen hadden voor assistent turnen, goed nieuws: ze zijn geslaagd! Madelief heeft normaal gesproken veel zenuwen voor en tijdens een wedstrijd, maar om één of andere reden was ze deze dag heerlijk ontspannen! En dat zag je uiteraard terug in de punten, ze behaalde zelfs een 2de plek op het onderdeel sprong! Ze heeft een top wedstrijd gedraaid, Madelief eindigde op een mooie 6de plek!

In ronde 4 was de beurt aan Noa Exel, de vorige wedstrijd mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen, een mooi doel was dan ook deze dag om nogmaals op het podium te kunnen staan. Ze turnde haar oefeningen fantastisch en zonder fouten. Dus die kans zat er dik in! De wedstrijd zat erop en de turnsters kwamen op de vloer voor de prijsuitreiking, en Noa werd 2de met een nihil verschil van 5 honderdste punt en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.

 

Witte van Moort

Zaterdag 21 december 2019  volgt de 6e ronde in nationale competitie

 


«   »