Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

Deto - Berkum   1-1 (1-0)

Verslag Arjan Goosselink 

 

VRIEZENVEEN - In het laatste duel van 2019 hielden DETO en Berkum elkaar in evenwicht door met 1-1 gelijk te spelen. In de eerste helft was DETO de ploeg met de beste kansen waarvan men er slechts eentje benutte, terwijl in de tweede helft Berkum terugkwam in de wedstrijd en er zelfs bijna met de volle buit vandoor ging, ware het niet dat dit wegens buitenspel niet doorging. Beide ploegen ondervonden de nodige hinder van het glibberige veld. Schaduw over de wedstrijd was de zware inwendige blessure die Kevin Aman opliep na een op het oog onschuldige botsing met doelman Veurink van Berkum. 

DETO begon deze middag in vrijwel dezelfde opstelling waarmee het zich vorige week in Assen in de tweede helft terugvocht in de wedstrijd met de teruggekeerde Wybe Kram in de ploeg voor Guido Bernasco. Op het zware veld speelde men niet met de handrem erop maar werd Berkum direct onder druk gezet. Het eerste echte wapenfeit kwam van Kevin Aman, die zijn harde schot naast getikt zag worden door doelman Veurink van Berkum. In de 13e minuut werd Ferdi ter Avest diep gestuurd en door de doelman aangetikt: strafschop DETO. Coplan Soumaoro schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-0.  In de 21e minuut leidde een ongelukkige botsing tussen de Berkum doelman en Kevin Aman ertoe dat het spel enige minuten stil lag. Kevin Aman ging zwaar geblesseerd naar de kleedkamer en werd enige tijd later per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.  Kort voor de pauze kreeg DETO een aantal prachtige mogelijkheden om de 1-0 voorsprong uit te breiden. Vijfhuizen zag na een hoekschop zijn inzet in de kluts smoren, een minuut later werd een fraai schot van Wesselink door de doelman uit de hoek geranseld en de mooiste kans was voor Ter Avest die door Louis Vijfhuizen, na een fraaie solo, helemaal vrij voor de keeper werd gezet , maar zijn inzet ging een fractie naast het Berkum doel.

Na de thee was het wederom DETO dat dichtbij de 2-0 was, maar het schot van Soumaoro belandde op de paal. Op het uur kwam Berkum terug in de wedstrijd toen een voorzet vanaf links hard werd binnengeschoten door Johnsen Bacuna: 1-1.  Acht minuten later juichte Berkum opnieuw toen Thom Kooke dacht de 1-2 te scoren, maar op appél van de grensrechter werd het doelpunt afgeblazen wegens buitenspel. In de slotfase, waarbij de regen met bakken uit de hemel kwam, kreeg DETO nog weer enkele goede kansen. Grootste kans was voor Maarten Jansen die zijn inzet tot twee keer toe van de lijn zag worden gehaald. Hiermee bleef het 1-1 en hier konden beide ploegen prima mee leven.

DETO kan zich nu opmaken voor een korte winterstop. Het spel van de ploeg geeft de burger moed richting 2020 want in de laatste wedstrijden werden er vele kansen gecreëerd en als DETO dit mee kan nemen naar het nieuwe jaar dan gaat het dit seizoen nog goed komen. Hopelijk kan DETO na de winterstop ook weer beschikken over de langdurig geblesseerden Stan Nijhuis, Jeroen Visscher en Milan Weiss . Daarnaast wensen wij Kevin Aman alle beterschap en goeds toe en een spoedig herstel!  DETO speelt op 11 januari 2020  een oefenwedstrijd “op Erve Asito” in Almelo, oftewel het stadion van Heracles tegen zondaghoofdklasser Quick’20. Aftrap 14.30 uur.

 

DOS'37

Hierden - DOS'37   3-2 (2-1)

Verslag Herman Kottier 

HIERDEN - Onder zeer slechte weersomstandigheden ging DOS'37 beschamend en verdiend onderuit in en tegen Hierden. De vereniging fleurde haar 65-jarig bestaan op met de tweede zege van dit seizoen: 3-2. De eerste kans voor de gasten was in de zevende minuut voor Ronald te Morsche na prima aanspelen van Menno Kamphuis. Hij verzuimde de Vriezenveners op voorsprong te zetten door zijn boogbal over het doel van Nick Grootkarzijn te laten verdwijnen. Dat deed wel Jaap Mulderij, die de hoekschop van Nick Wennink bij de eerste paal binnenkopte: 0-1. 

Daarna werd het spel van het team van trainer Kenan Durmuşoğlu slechter. De scherpte was er niet, het aanspelen van de spelers werd dramatischer en op het veld was in de opbouw gebrek aan onderlinge communicatie. Daar profiteerde Hierden uitstekend van door bij rust via treffers van Gert Boonen en Donovan Bock met 2-1 te leiden.

Als Dominique Denzel na ruim een uur spelen zijn ploeg op 3-1 had gezet, mochten de gasten blij zijn, dat de thuisploeg meerdere kansen onbenut liet. Wout Kikkert moest nog de bal van de doellijn halen om de 4-1 te voorkomen. DOS'37 kon in de resterende tijd geen vuist meer maken. Het had zelfs een eigen doelpunt van Hierden nodig om de achterstand te verkleinen. 

Dat kon het dramatische optreden van de Vriezenveners niet verhullen. Hierden pakte volledig verdiend de drie punten: 3-2. Daarmee werd de feestvreugde extra vergroot aan het begin van de feestavond ter gelegenheid van het jubileum.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

 Vroomshoopse Boys - VSCO'61   2-0 (0-0)  

Verslag Hans Nieboer

VROOMSHOOP - Vroomshoopse Boys ging op de eigen Bosrand furieus uit de startblokken tegen VSCO’61 uit Oosterwolde. Juliën Derks schoot al in de 4e minuut op de linkerpaal en er kwamen meer doelrijpe kansen. Na een knappe actie van Jordy Harms bij de achterlijn schoot Jos Hutten even later net naast. De Boys bleef komen en Leon Dogger en Juliën Derks zagen hun schoten geblokt en gestopt door verdediger Etienne van Dijk en keeper Arjan ten Klooster van VSCO’61.  

                                                                                                                                                                   Foto Erwin Heuver

Het hard werkende en taaie VSCO’61’ probeerde de bakens te verzetten en was met name via de technisch bekwame Rinse van der Velde zo nu en dan dreigend. In de 35ste minuut werd een harde vrije trap van de gasten door Boys-speler Bram Hooijer van richting veranderd en op de lat boven zijn eigen keeper René Kok gekopt.  Dat was het laatste opmerkelijke wapenfeit van een al met matige eerste helft, die zo goed voor Vroomshoopse Boys was begonnen.

Na de thee kwam Jelle Drees middenvelder Bram Hooijer vervangen en langzamerhand ontwikkelde de thuisploeg en veldoverwicht zonder nu direct de pannen van het dak te spelen. Toch werden er door de Boys-spelers steeds meer persoonlijke duels gewonnen en raakte de tank van de meeste spelers van VSCO’61 zichtbaar leeg. Schoten van Jelle Drees en Jos Hutten werden nog net gekraakt en het wachten was in feite op  de bevrijdende openingstreffer. Die kwam er in de 59ste minuut toen goed werk van Robin Drenthen en Leon Dogger aan de linkerkant van het veld door Jos Hutten op de juiste waarde werd geschat. De Boys-aanvaller draaide behendig weg van z’n tegenstander en liet keeper Arjan ten Klooster kansloos in de korte hoek: 1-0.

De gasten probeerden uit alle macht het tij te keren, maar de Boys-defensie speelde uitermate geconcentreerd en gaf zo goed als niets weg. In de 75ste minuut werd Ramon de Jong voor Juliën Derks gebracht.  Direct werd door deze invaller met een mooie passeeractie vanaf rechts Jos Hutten in stelling gebracht, maar de volley van dichtbij kwam recht in de handen van keeper Arjan ten Klooster. In de 80ste minuut werd de wedstrijd ten gunste van Vroomshoopse Boys  beslist. De zoveelste corner van Leon Dogger, deze keer vanaf links, werd door de jonge middenvelder Tom Pierik onberispelijk ingekopt: 2-0. Het moegestreden VSCO’61 kon daarna geen vuist meer maken.  Het eindsignaal van de prima leidende arbiter Jordi Deldink betekende een verdiende 2-0 overwinning vor de Boys  en geeft een goed gevoel mee richting de winterstop.  Doordat de staartploegen zich danig roerden op deze wedstrijddag was deze driepunter uitermate welkom. De formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens bezet nu samen met Sparta Enschede de gedeelde vierde plaats in de tweede klasse H.  Op 25 januari 2020 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in Dalfsen tegen ASC’62.      

   

DEN HAM

Den Ham - WVF   2-2 (1-0)   

Verslag Jan Bosch 

DEN HAM - Tegen de koploper in de 2e klasse, W.V.F. uit Westenholte moest trainer Kok opnieuw puzzelen over de opstelling. Door blessures en schorsingen ontbraken weer de nodige spelers. Toch lukte het de Hammerploeg om zeer verdienstelijk een punt af te snoepen van de tegenstander en was er zelfs kans op meer.

In het eerste kwartier was het W.V.F. dat het meeste balbezit had, maar was het Den Ham dat al binnen 5 minuten op voorsprong had kunnen komen toen Dewy Drost bij een voorzet vanaf de rechterkant net een fraktie te kort kwam om de bal binnen te tikken.

Vanuit een versterkte verdedigende linie liet Den Ham de tegenstander het initiatief en was zelf bij uitvallen gevaarlijk. In de 22e minuut had dit succes. Een afgeslagen aanval van Den Ham werd nieuw leven ingebracht door goed doorzetten van Michiel Schurink. Diens gebogen voorzet leverde vanuit het niets Luuk Kuiper de mogelijkheid om binnen te koppen achter de verbouwereerde doelman te Wiele.

In het verdere verloop van de eerste helft had ook W.V.F. nog enkele kansen gescoord werd er voor de pauze niet meer.

Na de pauze was het Luuk Kuiper die zich op de rechterflank ontworstelde aan zijn tegenstander en de bal voor gaf op Daan Timmerman, die uit een onmogelijke hoek toch koppend wist te scoren, en Den Ham op een 2-0 voorsprong bracht.

Ruime een kwartier later was het W.V.F. die via Joost Zweers de aansluitingstreffer wist te scoren. In de 75e minuut was het Jabir Mazouz die met een wonderschoon schot van afstand doelman Ekkel kansloos liet en de gelijkmaker op het scorebord bracht.

In het laatste kwartier kon het alle kanten op in deze wedstrijd. De lucht betrok, stormvlagen met regen en natte sneeuw maakten het er niet beter op. In de 90e minuut was Den Ham nog het dichtst bij de overwinning toen een schot van Rane Kootstra vanaf de middenlijn, gedragen door de wind, zo maar binnen kon vallen, als doelman ter Wiele niet tenminste een lengte had gehad  van 1.90 meter. En dat was net genoeg om met de vingertoppen de bal nog te toucheren zodat die over het doel ging.

Al met al een uitslag waar beide ploegen vrede mee hadden in een wedstrijd geleid door de jeugdige scheidsrechter Mulder, die één van zijn eerste wedstrijden op 2e klasse niveau floot en dat volgens vriend en vijand zeer verdienstelijk deed.

 

VOORWAARTS

Voorwaarts - Wilhelminaschool

Wegens de vele regelval is het veld afgekeurd en de wedstrijd dus officieel afgelast.

 

SPORTLUST VROOMSHOOP

Sportclub Overdinkel - Sportlust

Verslag Tom Uitzetter

OVERDINKEL - De laatste wedstrijd voor de winterstop die op het programma stond was een uitwedstrijd bij Sportclub Overdinkel. Gezien de stand op de ranglijst een belangrijke confrontatie voor beide teams. Ondanks het veldoverwicht hielden de Vroomshoopers er uiteindelijk maar een puntje aan over.

Overdinkel kreeg in de eerste minuten van de wedstrijd na onoplettendheid in de defensie van Sportlust direct een uitgelezen mogelijkheid om op 1-0 te komen, echter was het doelman Frank Dubbink die na een 1 op  1 duel als winnaar uit de strijd kwam. Na dit moment was het Sportlust dat het initiatief pakte en ook de bovenliggende partij was gedurende de hele wedstrijd. Dennis Jozic dacht twee keer alleen op de keeper te af te kunnen lopen na een tweetal dieptepasses, ware het niet dat de assistent-scheidsrechter beide keren de vlag in de lucht stak en de scheidsrechter voor buitenspel floot. Opmerkelijk was dat de leidsman van dienst de assistent-scheidsrechter van Sportlust wel direct liet staan bij zijn eerste vlagsignaal van de wedstrijd. Halverwege de 1e helft werd Tim Spoor diep gestuurd door een mooie pass van Allard Hankamp. Na een individuele actie had zijn schot echter te weinig venijn om doeltreffend te kunnen zijn. Verder werd er ondanks het veldoverwicht, op een aantal hachelijke momenten na geen echte grote kansen gecreëerd. Vaak ontbrak het aan de eindpass om tot grote kansen te komen. Hierdoor werd er gerust met 0-0.

De tweede helft ging verder zoals deze in eerste helft werd geëindigd, met een Sportlust dat op zoek ging naar de voorsprong. Deze kwam er na 5 minuten spelen in de tweede helft dan ook. Dennis Jozic wist alert te reageren op een slechte terugspeelbal en kon de bal langs de uitgekomen doelman punteren. In de fase hierna ging Sportlust opzoek naar de 0-2. Echter, net zoals in de eerste helft werden er geen grote kansen gecreëerd en ontbrak het vaak aan de eindpass. Overdinkel wist hier weinig tegen over te stellen. Toch kregen zij uit het niets een reuze mogelijkheid, ware het niet dat doelman Dubbink wederom Sportlust wist te redden. Een kwartier voor tijd probeerde de leidsman steeds nadrukkelijker zijn stempel op de wedstrijd te drukken, in het nadeel van Sportlust. Allereerst werd een natrappende beweging van een verdediger van Overdinkel ‘’niet waargenomen’’., terwijl dit overduidelijk een rode kaart was. Vervolgens besloot hij Overdinkel een indirecte vrije trap te geven nadat de doelman van Sportlust de bal 6 seconden in zijn handen hield en bovendien werd gehinderd door een aanvaller van de gastheren. De indirecte vrije trap die volgde werd gemist. Echter zag de scheidsrechter een reden om de vrije trap opnieuw te laten nemen. Gelukkig voor Sportlust werd ook deze weer gemist. Vijf minuten voor tijd dacht Overdinkel op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat de spits van hen in buitenspel positie de bal binnen wist te tikken; buitenspel. Tot ieders verbazing besloot de leidsman de assistent van Sportlust wederom te laten staan en het doelpunt toch goed te keuren. Een enorme domper en tevens een onterechte tussenstand gezien het spelbeeld. In de blessuretijd was het de ingevallen Bart Dogger die Sportlust uit een hoekschop van Stefhan de Vries nog bijna op een 1-2 voorsprong kon zetten. Helaas wist hij de bal net niet onder de lat te koppen.

Hiermee werd er geëindigd met een 1-1 uitslag. Een punt dat gezien het spelbeeld en een aantal merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter toch veel te weinig was voor Sportlust. Dit betekende tevens alweer het zesde gelijkspel van dit seizoen, iets wat in punten aantallen niet opschiet. Daardoor vindt Sportlust zich op een plek op de ranglijst die te weinig is en waardoor er na de winterstop verder moet worden geborduurd op het goede spel van de laatste weken. Dan moeten echter wel meer overwinningen worden behalen. 


«   »