De mannen van Vrivo kunnen niet stunten in bekerwedstrijd

VRIEZENVEEN - Vrivo moest afgelopen maandag thuis in De Stamper “voor de beker”. Tegenstander SSS 3 uit Barneveld kwam naar Vriezenveen zonder wissels. En de libero was een veldspeler van het 4e team. Vrivo begon onbevangen aan de wedstrijd tegen een ploeg, die in de competitie twee klassen hoger speelt.

In de eerste set had Vrivo de controle over het spel. Eigenlijk ging alles goed, behalve de opslag, die te vaak fout werd geslagen. Daardoor kwam er net te weinig druk op SSS te staan. Toch bleef Vrivo goed meedraaien door een goede blokkering en vaak goed uitgespeelde rally’s. De set werd net verloren en men had het gevoel, dat er meer in had gezeten (22 – 25).

Ging de pass in de eerste set maar een paar keer mis, in de tweede set viel de pass verder terug en dat kostte Vrivo de set. Ondanks (opnieuw) een goed blok en een goede verdediging ging de set verloren. De passers raakten de controle kwijt en omdat de eigen opslag nog steeds te zwak was, kon het tij ook niet worden gekeerd. Tot overmaat van ramp pakte een wissel ook niet lekker uit en was SSS weg. Vrivo deed nog iets terug, maar verder dan 21 – 25 liet SSS de Vriezenveners niet komen.

De koek bij Vrivo was op. Er werd ook nog een kans gegeven aan de bankzitters, maar daardoor kon de wedstrijd niet worden gekanteld. Integendeel. SSS slaagde erin de pass van Vrivo volledig te ontregelen en hield de thuisclub nu zelfs onder de tien punten (9 – 25)! Een te snel einde van een wedstrijd, die in de eerste sets leuk en aantrekkelijk volleybal had opgeleverd en waarin het klassenverschil niet echt tot uiting was gekomen. Vrivo komt dit jaar nog één keer in actie voor de competitie.


«   »