Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

ACV - DETO   4-2 (2-0)

Verslag Arjan Goosselink 

ASSEN - DETO, dat aanvoerder Wybe Kram miste wegens een blessure,  werd vanaf de eerste minuut van de wedstrijd onder druk gezet door de thuisploeg. Al in de eerste minuut werd de paal geraakt door Justin Mulder. Een minuut later was het dezelfde Mulder die vrijstaand kon inkoppen, echter zijn kopbal werd simpel gepakt door Anthony van Zaltbommel. In de 7e minuut werd Kevin Aman diep gestuurd door Coplan Soumaoro en binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Echter scheidsrechter Weiland wilde niets weten van een strafschop tot groot ongenoegen van iedereen uit Vriezenveen.

                                         Foto: John van Mil

Vervolgens was het weer ACV wat de klok sloeg. Op het kwartier was het raak toen de opkomende Remy Klaassens vanaf de linkerkant hard raak kon schieten in de verre hoek: 1-0. Ook in de fase na de 1-0 ging ACV door met het bestoken van Van Zaltbommel die meerdere keren zijn mannetje stond en kansen onschadelijk kon maken. Vier minuten voor rust verdubbelde Jim de Leeuw met een mooi geplaatst schot in de kruising de stand: 2-0.

Na de pauze kwam DETO wat beter in de wedstrijd, met dank aan de omzettingen die In ’t Hof in de rust had doorgevoerd. Met het inbrengen van Vijfhuizen en Kaya voor Nahrwold en Matti, kwam er meer balans in de ploeg wat resulteerde in minder kansen voor de thuisploeg en meer mogelijkheden voor DETO.  In de 64e minuut kwam DETO dan ook terug in de wedstrijd toen Ferdi ter Avest een niet te missen kans gaf aan Kevin Aman die strak in de verre hoek schoot: 2-1. DETO rook bloed en  ACV was in die fase een beetje de kluts kwijt, want had men een week geleden ook geen zeker lijkende voorsprong verspeeld tegen Swift? DETO ging door met aanvallen en in de 68e minuut kwam zowaar de gelijkmaker op het bord toen Coplan Soumaoro aan een solo begon vanaf de eigen helft, drie tegenstanders het bos in stuurde en beheerst raak schoot: 2-2. Na deze gelijkmaker was de wedstrijd ineens weer open en leek ACV wakker geschrokken. Beide ploegen gingen voor de winst, waarbij de aanvallende kwaliteiten van de thuisploeg uiteindelijk doorslaggevend bleken te zijn. In de laatste vijf minuten werd er nog twee keer gescoord door respectievelijk Matthijs Hardijk en Arjen Hagenauw en was de wedstrijd definitief beslist,

Een wedstrijd met twee verschillende gezichten vanuit DETO perspectief met een eerste helft waarin DETO onder de voet werd gelopen door een meer dan uitstekende tegenstander en een tweede helft waarin men zich uitermate knap terug vocht in de wedstrijd maar uiteindelijk ongelukkig aan het kortste eind trok. De ploeg heeft in de tweede helft in Assen duidelijk aangetoond dat er de afgelopen weken progressie is geboekt. Nu is het zaak om die progressie vast te houden en uit te bouwen zodat we kunnen uitkijken naar een betere tweede seizoenshelft waarbij hopelijk ook de langdurig geblesseerde spelers weer kunnen gaan aanhaken. 

 

DOS'37

DOS'37 - AVZW   1-3 (1-0) 

Verslag Herman Kottier

VRIEZENVEEN - In de derby tegen SVZW leek DOS’37 bij rust voor een sensatie te gaan zorgen. De gastheren leidden door een treffer van Ronald te Morsche. Maar de snelle gelijkmaker in het tweede gedeelte vormde het kantelpunt in dit duel. De formatie van voormalig DOS’37-trainer Philip Agteres verliet het veld met een zege door efficiënt voetbal: 1-3.

SVZW begon aanvallend sterk. Maar binnen tien minuten opende Ronald te Morsche toch de score voor de thuisploeg door de bal onder doelman Julian Bakker in het doel te schuiven: 1-0. De Wierdenaren leken drie minuten later al weer op gelijke hoogte te komen. Wegens buitenspel werd de treffer van Frank Smit geannuleerd.

                              Foto: Jeroen Tempert

De gasten bleven de beter spelende ploeg, maar kwamen niet tot scoren. De Vriezenveners zagen zich genoodzaakt om gebruik te maken van counters. Ook zonder succes. De defensie met centrale verdediger Douwe Koebrugge voor de geblesseerde Dennis Boshoeve wist de voorsprong tot aan de rust te handhaven.

De tweede helft was enkele minuten oud, toen Frank Smit alsnog de gelijkmaker liet aantekenen. Zijn kopbal verdween met een boog over doelman Patrick Nitert in het doel: 1-1. Het vormde de inleiding tot de nederlaag. Lange tijd overheerste zijn team het duel, dat de stand via Jesper Middelkamp en Barak Basut vergrootte naar 1-3.

Nadat Nick Wennink nog naast schoot, was vooral het laatste kwartier duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Menno Kamphuis schoot eerst ook net naast. Ronald te Morsche zag vervolgens zijn kopbal gekeerd worden door de onderkant van de lat, terwijl de kopbal van Jaap Mulderij door de doelman naast het doel werd getikt. Als Menno Kamphuis vlak voor tijd de bal via zijn hoofd over het doel zag verdwijnen, was de nederlaag niet meer te voorkomen. SVZW liet ook enkele goede kansen liggen, maar won terecht met 1-3.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

Vroomshoopse Boys - Enter Vooruit   2-4 (2-1)     

Verslag Hans Nieboer 

VROOMSHOOP - Op het regenkoude sportpark  Bosrand was hartverwarmend voetbal te zien tijdens de enerverende eerste helft van Vroomshoopse Boys tegen Enter Vooruit. de bezoekers namen al na twee minuten de leiding. De bal werd vanaf links scherp voorgebracht en routinier Wout Velten voltrok met een hard schot van dichtbij  het vonnis: 0-1. Het pleit voor de strijdlustige thuisploeg, dat met prima combinaties direct het initiatief werd gepakt en dat leverde doelrijpe kansen op. In de 8e minuut werd de solerende Jos Hutten getackeld en Leon Dogger schoot de vrije trap op de bovenkant van de lat.

                              Foto: Erwin Heuver

In de 9e was het wel raak voor de fel aanvallende thuisformatie. Jos Hutten speelde zich na een corner van Leon Dogger knap vrij op de achterlijn en bediende Bram Hooijer op maat. Diens inzet belandde eerst nog op de onderkant van de  lat, maar de attente centrale verdediger en aanvoerder Andjin van Veen was namens de Boys ter plekke en schoof de bal over de lijn: 1-1. In de 19e minuut kwam de op dat moment verdiende voorsprong voor Vroomshoopse Boys op het elektronisch scorebord te staan. Eerst stuitte de vrijstaande Bram Hooijer op doelman Teun Nijhof, maar uit de rebound volleerde Rutger Schrijver, de tweede centrale verdediger, op knappe wijze raak: 2-1.

De grote vraag was of Vroomshoopse Boys de sterke eerste helft een passend vervolg kon geven. In het eerste kwartier na de rust was de wedstrijd in evenwicht en kwamen er nauwelijks kansen. Op het oog controleerde de thuisploeg aanvankelijk dit duel, maar gaandeweg nam Enter Vooruit het initiatief over.  De spelers van Boys gingen steeds meer achteruit lopen en een stijlvolle redding van keeper René Kok voorkwam vooralsnog de gelijkmaker van de gasten. Die treffer kwam er toch. In de 69ste minuut stond de verdediger Sietse Velten geheel vrij bij een corner vanaf rechts en de bal werd steenhard ingekopt: 2-2. 

De Boys gooide alles naar voren, maar kreeg in de 86ste minuut de deksel op de neus. Een diepe bal vanuit het achterland van Enter Vooruit werd doorgekopt en topscorer Kevin Peppels scoorde met een perfecte lob over keeper René Kok: 2-4.  Met de moed der wanhoop bleef Vroomshoopse strijden voor een beter resultaat. Jelle Drees was nog in de absolute slotfase dichtbij de 3-4, maar zijn van richting veranderd afstandsschot werd met een fraaie safe tot corner verwerkt door doelman Teun Nijhof. Direct daarna floot de goed leidende arbiter Semih Kiremit uit Almelo, die in de tweede helft nog enkele opstootjes tijdens dit soms pittige streekduel moest sussen, voor de laatste keer. Vroomshoopse Boys had Enter Vooruit in de eerste helft bijna op de knieën, maar verzuimde de genadeklap toe te dienen.

 

DEN HAM

VSCO'61 - Den Ham   4-1 (1-1)     

Verslag Jan Bosch 

OOSTERWOLDE - Met strijd, inzet en beleving krijgt VSCO'61 tegenstander Den Ham op de knieën. Eindstand 4-1. Dat was de tekst van het laatste Twitter bericht van VSCO’61. Daar was geen woord van gelogen. Reeds na 6 minuten scoorde Bonestroo de 1-0 voor VSCO’61, waar de Hammer verdediging niet attent was.

VSCO’61 hanteerde de lange bal op hoop van zegen en Den Ham ging vrolijk in dit stramien mee. In de 42e minuut was er toch de Hammer gelijkmaker. Luuk Kuiper werd binnen het strafschopgebied neergehaald. Scheidsrechter O’Neill aarzelde niet, gaf verdediger Schreurs de rode kaart en Den Ham een strafschop die door Ruiterkamp werd benut. Even daarna een kans voor Bolks die zijn  inzet net over het doel zag gaan.           

In de rust waren de VSCO bestuurders er al van overtuigd dat het een zware middag zou worden. De Hammer aanhang was nog niet zo overtuigd van de winstkansen.

Toch had Den Ham gelijk na de pauze een paar prima mogelijkheden via Kuiper en Ruiterkamp. Doelman ten Klooster hield zijn ploeg echter in de race. In de 62e minuut een vrije bal op de middenlijn voor de tribune, die door de onverzettelijke rechtsback Stang hoog voor het doel werd gebracht. Heel de Hammer verdediging keek ernaar hoe vervolgens Jan van ’t Oever de 2-1 wist te scoren. Een paar minuten later werd van de Velde geen strobreed in de weg gelegd bij een kopbal uit een hoekschop die als een raket tegen de touwen sloeg.

In de 69e minuut opnieuw een lange bal van VSCO’61 waarbij de spits door Tom Hallink volgens leidsman O’Neill onreglementair ten val werd gebracht. Een gele kaart voor Hallink en een benutte strafschop door van ’t Oever. Hallink had daarna nog wat opmerkingen tegen de leidsman, kreeg zijn tweede gele kaart en kon ook onder de douche.

Zonder VSCO’61 te kort te willen doen een nederlaag voor Den Ham die de ploeg volledig op eigen conto kan schrijven.

 

VOORWAARTS

SVVN - Voorwaarts   1-0 (0-0)

Verslag Ron Legebeke

NIJVERDAL - Met dezelfde opstelling als vorige week trad Voorwaarts aan de aftrap bij SVVN in Nijverdal. De sterkst mogelijke opstelling moet punten opleveren was de inzet van Voorwaarts. Na de aftrap was Voorwaarts nog niet wakker en SVVN kon meteen gevaarlijk worden maar het leverde geen doelpunt op. Snel daarna kwam het team in de wedstrijd en begon het aan aanvallen te denken. In de 18e minuut kreeg Voorwaarts de grootste kans in de 1e helft. Mauro Slatius werd op rechts goed diep gestuurd door Bernd Bove. Hij sneed goed voor zijn tegenstander naar binnen maar de verdediger kon het hem nog net moeilijk maken waardoor zijn inzet via de keeper naast het doel rolde. In de slotfase van de eerste helft schoten Bernd Bove en Tim Harms net over, maar de ruststand bleef 0-0.

Na de thee was het snel raak voor de thuisploeg. Een afvallende bal werd in de 48e minuut hard in de rechter hoek geschoten waar doelman Stuifzandt zijn handen net niet goed genoeg tegen de bal kon krijgen, 1-0. Voorwaarts ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Veel duels op het middenveld zonder dat er grote kansen ontstonden. Scheidsrechter Willems toonde ook in deze fase geen gele kaarten bij veel overtredingen van SVVN die daarmee steeds meer de grens van het ontoelaatbare kon opzoeken. Dat was in het nadeel van Voorwaarts dat daardoor niet in haar spel kon komen. Toch kreeg het in de 65e minuut nog een enorme kans. Een prachtige steekpass van Lars Bove bereikte broer Bernd die dwars door het midden van de Nijverdalse defensie kon opduiken voor de keeper. Hij probeerde de bal in de verre hoek te schuiven, maar Keeper Loohuis kon nog net met zijn voet redding brengen.

Voorwaarts ging risico nemen en speelde het laatste kwartier met 3 man achterop. De druk werd groter maar er kwam ook ruimte voor de thuisploeg. Die kregen ook kansen maar verzuimden definitief de trekker over te halen. Zo bleef Voorwaarts tot de laatste minuut zoeken naar een doelpunt, maar SVVN ontregelde veel door onbestrafte overtredingen. Scheidsrechter Willems weigerde vandaag een kaart te trekken. Dat deed hij wel in de laatste minuut. Na weer een grove charge op Tim Harms reageerde hij zich onreglementair af waarna de scheidsrechter dit keer wel een kaart trok. Uit zijn achterzak toverde hij de rode kaart tevoorschijn en Tim kon vertrekken. Even daarna floot hij de wedstrijd ten einde waarmee Voorwaarts met lege handen bleef. 

 

SPORTLUST VROOMSHOOP

Sportlust - Vasse   2-2 (1-2)   

Verslag Thomas Spoor

VROOMSHOOP - Tegen SV Vasse begon Sportlust zonder de langdurig geblesseerde Simon Spoor, de geschorste Coen Sickman en geblesseerden Tsjeard Brinksma en Allard Hankamp. Dinand Hankamp en Coen Kleinheerenbrink keerden daarentegen na een schorsing terug in de basis.

Sportlust begon goed aan de wedstrijd en had de gehele 1e helft het betere van het spel. Al na 8 minuten kreeg Sportlust een dot van een kans. Tim Spoor werd ter val gebracht in de zestien maar bleef sportief als struikelend op de been. Al vallend kreeg Tim de bal net niet langs de doelman van SV Vasse. Vasse werd vooral gevaarlijk door de bal in de omschakeling achter de Vroomshoopse defensie te leggen, Frank Dubbink was echter meermaals op tijd zijn doel uit om deze ballen onschadelijk te maken. Na een half uur was het dan toch raak voor Vasse, Haarhuis kwam onverwachts vanaf rechts naar binnen en wist met zijn verkeerde been de bal feilloos in de bovenhoek te krullen.

Het fluitsignaal voor de aftrap galmde nog na op de Bosrand toen Dennis Jozic de bal over de doelman van Vasse wist de stiften, zo stond het binnen de minuut alweer 1 – 1. Vlak voor rust ging het weer fout voor Sportlust, nadat een aanval van de blauwwitten onschadelijk was gemaakt dacht Sportlust aan een snelle omschakeling. Miscommunicatie in de opbouw zorgde opnieuw voor balbezit bij Vasse waarbij de spits onreglementair ten val werd gebracht; strafschop en 1 – 2.

In de tweede helft hadden beide partijen de verdediging beter op orde. Tim Spoor wist na een uur spelen een vrije trap vanaf de zijkant tussen de palen te krijgen, deze werd al dan niet nog geschampt door Bart Dogger: 2 - 2. Sportlust werd hierna via de flanken nog enkele malen gevaarlijk maar wist vaak nét niet Dennis Jozic te bereiken. Een van richting veranderde inzet van Tim Spoor kon ter nauwer nood door de doelman met de voeten gekeerd worden. Voor Vasse was het een aantal keer in de tweede helft ook net niet, waarbij ze met een hard schot op de lat nog het dichts bij een overwinning kwamen.

Al met al een gelijkspel waarmee beide partijen konden leven na afloop. Sportlust speelt na SV Delden, SV Almelo, Juventa ’12 en VV Oldenzaal zo opnieuw met 2 – 2 gelijk.

 


«   »