Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED 

VC Sneek - Eurosped   1-3  (16-25, 14-25, 25-23, 17-25)

SNEEK - Ook in Sneek stond er zaterdagavond geen maat op Eurosped. Er werd met 1-3 van de thuisclub gewonnen. Eurosped blijft hierdoor ongeslagen en dat belooft wat voor dit seizoen, want zowel tegen Sliedrecht als Sneek, andere jaren toch te sterk voor de ploeg uit Vroomshoop, werd vrij makkelijk gewonnen. Er gloort dit seizoen een kampioenschap in Vroomshoop.

In de eerste twee sets maakten de Vroomshoopse vrouwen duidelijk hoe de vlag erbij hing, want ze veegden de gastvrouwen, die de afgelopen weken juist met een revival bezig waren van de vloer. In de derde set knokten de Friezinnen zich terug in de wedstrijd en bekroonden dit offensief met een nipte setwinst, maar dat kostte kennelijk zoveel kracht dat Eurosped het in de vierde set relatief eenvoudig kon afmaken.

Bron TwenteSport.com

 

VRIVO

VRIVO - Devoko    1-3 (15-25, 19-25, 21-25, 25-23)

Verslag Sjaak de Koning

VRIEZENVEEN - Vrivo kreeg afgelopen zaterdag de koploper Devoko op bezoek. Vooraf een prachtig affiche en ook tijdens de wedstrijd bleek het een nek-aan-nek race te zijn. De mannen van Vrivo speelden deze wedstrijd zonder hoofdaanvaller Sander de Koning. Hij moest zijn A1-meiden naar het kampioenschap leiden (met succes). De eerste set was een moeizame, waarin de Vrivo-mannen al snel op achterstand kwamen door een goede servedruk van de tegenstander! Vrivo kwam wel redelijk goed in de wedstrijd, maar miste de kracht om het tij te doen keren.  Met een setstand van 15 – 25 geen veelbelovend begin van de wedstrijd.                

In de tweede set werd mid-aanvaller Wout Smelt ingewisseld en het begon te lopen. Vrivo kon goed bijblijven en het lukte het team bij vlagen prachtig volleybal te spelen! Af en toe was er zelfs een knappe voorsprong op de sterke ploeg uit Denekamp! Helaas werd de set toch verloren met 19 – 25. In de derde set wist Vrivo met constant spel, goede servedruk en stevige blokkering een goede voorsprong neer te zetten. Het geloof in een goed resultaat begon met het pakken van punten echt te groeien! Toch wisten de bezoekers door servicedruk de set naar zich toe te trekken (21 – 25). In de vierde set begon Vrivo sterk! De voorsprong werd gepakt en vastgehouden door goede passes, set ups en dito aanvallen. Devoko begon minder stabiel te spelen, waarvan Vrivo gretig profiteerde. Door degelijk spel in de vierde set werd die set wel gepakt (25 – 23). Door de 1 – 3 nederlaag zakt Vrivo af naar de 2e plek op de ranglijst.

 

VZ&PZ

VZ&PC - de Robben   15-12 (4-0, 6-3, 12-9, 15-12)  

Verslag Bertus Aman

VRIEZENVEEN - Een flinke meevaller voor VZ&PC in het thuis duel tegen het gerenomeerde Robben uit Hilversum. De ploeg uit Hilversum heeft een grote staat van dienst en had zich dit seizoen flink versterkt  met een aantal ex-eredivisie spelers. Dat was ook tezien op de ranglijst  met een flink doelsaldo prijkte de ploeg tot vorige week aan de kop van de ranglijst maar leed vorige week de eerste nederlaag tegen Heerenveen,de ploeg waar de Vriezenveners volgende week op bezoek gaan.

Net als tegen het Friesse ORCA ging VZ&PC wervelend van start en had al een 4 0 voorsprong in het eerste part.Kevin Spit 2x J.W.Goos en M.Bloemhof waren trefzeker. Ondanks het vermorsen van 3 van de 4 overtallen behield VZ&PC de voorsprong maar kwamen de Hilversummers steeds beter in hun spel met name hun cap no 6 had al laten zien niet voor niets met ruim 30 scores in de top van de scorelijst te staan 6-3.

Ook in de derde part kon Robben wel tot scoren komen maar wist VZ&PC  nu wel gelijke tred te houden met het score verloop met name Tom Roelofsen 2x op de midvoor en de gebroeders Sportel zorgden voor een 10-6  voorsprong, na zelfs een 11-7 voorsprong kon Robben  nog tot 12-9 terug komen. In de  beslissende laatste periode kroop de ploeg uit Hilversum naderbij, met name door de snelle tegen aanvallen en te profiteren van balverlies aan Vriezenveense zijde was het afronden van een overtal door Kevin Spit bij de stand 13-12  beslissend 14-12. Een gok om nog iets te forceren liep voor Robben niet goed af en stelde Bart Sportel in staat om de goede team prestatie meer glans te geven en een onverwachte maar zeer verdiende 15-12  zege te behalen.

 

TOP

Oranje Zwart - TOP   23-9   (13-5)

Verslag Merijn Van Der Schee

ZWOLLE - Afgelopen zaterdag stond er voor TOP een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart aan. Deze ploeg draait net als TOP bovenin mee in de competitie. Bij TOP had oud gediende Jeffrey Bakker een basisplaats. Hij verving de geblesseerde Martin Bakker. Oranje Zwart begon sterk aan de wedstrijd en wist binnen no-time een 3-0 voorsprong te nemen. Nadat TOP haar eerste doelpunt had gemaakt gingen de scores over en weer. Halverwege de eerste helft stond er een stand van 7-5 op het scorebord. Toen brak er een fase aan waarin Oranje Zwart erg scherp schoot en TOP niet tot scores wist te komen. De ploeg uit Zwolle scoorde 6 scores op rij. De ruststand bedroog 13-5.

In de 2de helft wist TOP Oranje Zwart wat meer van het score af te houden. Echter miste TOP de scherpte om het de wedstrijd weer spannend te maken. Omdat de wedstrijd gespeeld was bracht coach Alan Burchartzt nog enkele junioren in het veld. Bij een stand van 23-9 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door deze ruime nederlaag staat ELKO weer alleen aan kop met 12 punten, gevolgd door TOP, Oranje Zwart en HKC met 10 punten.

 

SDO

DLKV - SDO   23-24 (9-15)

DIDAM- Ditmaal mocht het team uit Westerhaar aantreden tegen DLKV uit Didam die ook haar eerste wedstrijd wist te winnen. Ondanks dat de Westerhaarders vroeg uit de veren moesten om in Didam haar tweede competitiewedstrijd te beginnen waren de SDO'ers er niet minder scherp om.

In het begin van de wedstrijd was het constant stuivertje wisselen. Dit ging door tot een stand van 4-4. Hierna wist SDO een gaatje te slaan naar 6-9. Dit was vooral te danken dat de REAS formatie niet mee ging in het verbale en fysieke spel van DLKV en gretig gebruik maakte van de fouten die DLKV bleef maken in verdedigend opzicht. Waar DLKV veel had aan te merken op de wedstrijdleiding hield SDO wijs haar mond. Door zeer effectief met de kansen om te springen wisten de SDO'ers zelfs brutaal uit te lopen naar 7-12. Vlak voor rust vielen er aan weerszijde nog een aantal doelpunten 9-15. Voor de Westerhaarders dus een zeer goede eerste helft waar er veel werd gescoord. De ploeg kreeg in de rust van coach Vincent Weghs te horen dat de punten nog niet binnen waren en dit bleek ook het geval in de tweede helft. DLKV komt goed de kleedkamer uit en komt terug tot 14-17. In deze fase vergeet SDO door te drukken om zo het moraal bij de thuis spelende ploeg in de kiem te smoren. DLKV houd hoop en maakt er 16-18 van. De SDO'ers schakelen vervolgens weer een tandje bij en maken weer een gat van 5 doelpunten 18-23. Met nog 7 minuten op de klok zou je denken dat de geroutineerde ploeg uit SDO dit makkelijk zou kunnen uit spelen. Helaas was niets minder waar. Door verkeerde keuzes zowel aanvallend en verdedigend weet DLKV terug in de wedstrijd te komen en weet nog tot 23-24 terug te komen. Dit is tevens ook de einduitslag. SDO kan terugkijken op een zeer goede wedstrijd waar het effectief met haar kansen omging en waar het plezier om te korfballen goed aanwezig was. Toch zijn er nog verbeterpunten en dit moet de ploeg in aanloop naar de volgende wedstrijd uit tegen Blauw Zwart weten te verbeteren om zo aan de kop van de competitie te blijven

 

AMICITIA

Amicitia - ASVD   24-26 (11-10)

VRIEZENVEEN - Vanaf het begin van de wedstrijd liep Amicitia achter de feiten aan en verloor uiteindelijk heel teleurstellend de wedstrijd tegen ASVD. De ploeg uit Dronten wist de korf beter en makkelijker te vinden en kon met beide punten op zak terug naar de polder. Amicitia was speltechnisch nauwelijks de mindere, maar speelde vooral na de rust te slordig en onrustig. De vele fouten die hierdoor ontstonden werden door ASVD bekwaam afgestraft, waardoor de thuisploeg tot het het laatste fluitsignaal met een achterstand werd geconfronteerd. In de eerste helft was het nog een gelijkwaardige wedstrijd, maar daarna heerste ASVD en dat resulteerde via 15-18 in een 24-26 nederlaag voor de Vriezenveense formatie.

 


«   »