Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

DETO - SDC Putten   3-2 (0-0) 

Verslag Arjan Goosselink 

VRIEZENVEEN - DETO speelde afgelopen zaterdag thuis tegen SDC Putten.  In een wedstrijd waarin DETO tot twee maal toe op achterstand kwam, toonde de ploeg vechtlust en veerkracht en stapte na 90 minuten  als terechte winnaar van het eigen veld. De ploeg was deze zaterdag gedwongen door  blessures wederom op een aantal plaatsen aangepast ten opzichte van een week ervoor. Zo stond Anthony van Zaltbommel weer op doel en maakte ook Hans Matti wederom z’n rentree in de basisopstelling. Onder een fraai najaarszonnetje werd om 14.45 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Turk. 

DETO begon fel en creëerde direct een aantal mogelijkheden. Mooiste kans was voor Ferdi ter Avest die een diepe bal van Kevin Aman in één keer op de schoen nam, echter helaas voor DETO belandde de bal op de lat van de Puttenaren in plaats van in het net. Rond het kwartier meldde SDCP zich een aantal keren voor het DETO doel. Kevin van der Vlag speelde zich in de 16e minuut vrij rond de DETO zestien en vond de vrije hoek naast Van Zaltbommel: 0-1. Ook in de fase daarna creëerden de gasten uit Putten zich een aantal uitstekende mogelijkheden waarbij de voorwaartsen het vizier niet scherp hadden of Van Zaltbommel een sta-in-de-weg bleek. Hierdoor mocht DETO blij zijn dat de ruststand slechts 0-1 was. De rust die bereikt werd zonder aanvoerder Wybe Kram, die halverwege de eerste helft zich geblesseerd moest laten vervangen door Louis Vijfhuizen.

Na de thee aanvankelijk eenzelfde spelbeeld waarbij beide ploegen wel wat kleine kansjes kregen. In de 53e minuut was het DETO dat weer in de wedstrijd kwam toen Louis Vijfhuizen een voorzet van Kevin Aman in de verre hoek kon koppen: 1-1. Heel lang mocht DETO niet genieten van de gelijke stand want enkele minuten later werd een overtreding van Hans Matti binnen de beruchte lijnen terecht bestraft met een penalty. Jannis Karafillakis had geen enkele moeite om deze achter Van Zaltbommel te schieten: 1-2. DETO ging na de nieuwe achterstand met meer risico naar voren speelde waarbij Coplan Soumaoro in de ploeg werd gebracht voor Lesley Nahrwold. Met nog een kwartier op de klok kwam DETO opnieuw terug in de wedstrijd. En hoe ! Kai Wesselink speelde zichzelf fraai vrij op de zestien van SDCP en haalde vervolgens verwoestend uit: 2-2. In plaats van de gelijke stand over de streep te trekken, bleef DETO vol op de aanval spelen, waarbij ook spits Maarten Jansen nog werd gebracht in plaats van verdediger Hans Matti. Dit resulteerde eerst in een enorme kans voor Ferdi ter Avest waarbij doelman Martin van Barneveld ternauwernood kon redden. Echter vier minuten voor tijd had hij geen antwoord op de schitterende pegel van Coplan Soumaoro die kon opstomen en met links de bal vol in de kruising joeg: 3-2. In het handjevol minuten dat nog volgde kwam de zege niet meer in gevaar en zo kon DETO een hele cruciale driepunter bijschrijven en uitlopen van de onderste plaatsen op de ranglijst. DETO speelt komende zaterdag om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen ACV in Assen.

 

DOS'37

DOS'37 - CSV Apeldoorn   1-0 (1-0)   

Verslag Herman Kottier 

 

VRIEZENVEEN - DOS'37 trof in een spannend thuis subtopper CSV Apeldoorn. Vooral het foutief inspelen van de bal in de opbouw viel bij beide teams op. Maar de treffer voor de thuisploeg in de eerste helft van Nick Wennink bleek beslissend te zijn: 1-0. Op deze zege viel niet veel af te dingen en was dan ook terecht. DOS’37 weet weer wat winnen is!

De gastheren kregen na de eerste mogelijkheid via Menno Kamphuis te maken met veel balbezit voor de gasten. Daarbij werd veelvuldig door de Apeldoorners slordig gespeeld. Steven van Es, Jesse Perdon en vooral Romano Luhukay vonden of doelman Patrick Nitert op hun weg of verprutsten hun gelegenheden. De Vriezenveners wisten via Nick Wennink wel te scoren. In de veertigste minuut zette hij met een geplaatst schot de 1-0 voorsprong bij rust op het scorebord.      

                            Foto: Jeroen Tempert

Doelman Dean Bredewolt was na de thee de grote man aan de kant van CSV Apeldoorn. Hij verijdelde de kansen van vooral Ronald te Morsche en Menno Kamphuis als ook die van Wout Kikkert, Nick Wennink en Marnick Fokke. De gasten verhoogden enigszins de druk op de defensie van gastheren. De beste twee pogingen werden door Jeffrey van Amersfoort naast geschoten. Maar de verdediging van de thuisploeg hield verder prima stand. Ook na het geblesseerd uitvallen van centrale verdediger Dennis Boshoeve en de ruim zes minuten extra speeltijd: 1-0.

Gezien de toekomst betekende deze overwinning een goed resultaat voor het team van trainer Durmuşoğlu. Vier spelers, die nog maar net in het reserveteam of nog zelfs in het hoogste jeugdteam mogen spelen, kregen in dit duel de nodige speelminuten. Uit de eigen jeugdopleiding kwamen Hidde Boers en Marnick Fokke als vaste waarden in actie. Twan Schoonewille en Tijn Herkink maakten hun debuut in het standaardteam en dus ook in de eerste klasse D.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

Be Quick'28 - Vroomshoopse Boys   0-2 (0-0)       

Verslag Hans Nieboer 

ZWOLLE - Thuisclub Be Quick’28 begon fanatiek en met enkele snelle aanvallen het duel tegen Vroomshoopse Boys. De grootste kans kwam al na 4 minuten toen Leon Dogger van 11 meter kon aanleggen na en verkeerde terugspeelbal van een van de verdedigers van de thuisploeg. Het harde en lage schot werd geblokt door de roodzwarte muur en het enige wat resteerde was een corner, die niets opleverde. Het leek uitstel van executie, want over een langere periode was met name de Boys op het middenveld heer en meester. In de 17e minuut leek de op dat moment verdiende openingstreffer in de maak. Bram Hooijer speelde vanaf links de vrijgelopen Juliën Derks  aan, die achterwaarts koppend de lat trof.

                                                                                                                                                    Foto's Erwin Heuver

            Juliën Derks 0-1

               Sil Derks 0-2

Vroomshoopse Boys bleef de bovenliggende partij en Be Quick’28 kon er slechts heel sporadisch uitkomen dankzij subtiel voetenwerk van de fysiek centrumspits Sertac Yilmaz. Jos Hutten was dichtbij een doelpunt, maar hij werd op het laatste moment gestuit. Op slag van rust leek de verdiende voorspong voor de Boys er toch te komen. Julien Derks haalde van 20 meter uit, maar de bal spatte weer op de lat boven doelman Eser Elmani uiteen. Zo werd gerust met een 0-0 ruststand, en dat gold voor de thuisploeg vooral als een opluchting.

Na de thee trok de thuisformatie van trainer Edwin van Nijen direct in de aanval, maar de defensie van Vroomshoopse Boys wist een penibele situatie op het laatste moment te klaren. Daarna werd de Boys door goed veldspel weer sterker en er kwamen meerdere kansen. In de 53e minuut speelde Ramon de Jong op knappe wijze Jos Hutten vrij, maar diens schot ging net naast. Een minuut later was het wel raak. Juliën Derks  profiteerde op alerte wijze van een inschattingsfout in de verdediging van de thuisploeg en schoot de bal van dichtbij alleen voor keeper Eser Elmani beheerst in: 0-1. 

Het jeugdige Be Quick’28 probeerde met veel inzet het tij te keren, maar moest het in duelkracht en slimheid afleggen tegen de Boys. In de 69ste minuut leek Jos Hutten het duel te beslissen, maar geheel vrijstaande kopte hij de bal over.  In de 77ste minuut wisselden hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens centrumspits Ramon de Jong voor Sil Derks. In de 82ste minuut volgde aan Boys-zijde de wissel tussen Tom Pierik en Jelle Drees.

Vroomshoopse Boys voerde daarna de druk nog meer op en Rutger Schrijver met een kopbal en Jelle Drees met een ziedend schot waren dichtbij de 0-2. Die treffer kwam er toch in de 89ste minuut. Een prachtige dieptepass van Jelle Drees bereikte de sprintende Sil Derks, die keeper Eser Almani met een beheerste lob kansloos liet: 0-2. Dat was de definitieve beslissing in een bekwaam door arbiter Rob Nijenhuis uit Deventer geleide wedstrijd.

 

DEN HAM

Den Ham - Quick'20   1-0 (0-0)    

Verslag Jan Bosch 

DEN HAM - Bij de wedstrijd tegen Quick’20 was het improviseren geblazen voor trainer Jurgen Kok. Door blessures waren drie spelers , te weten Tommie Dam, Luuk Kuiper en  Dewy Drost niet inzetbaar. Daardoor kwam de rechtsback op de centrale positie achterin te staan en de linksback ineens op de nr. 10 positie. En het moet gezegd dat ging de Hammer ploeg prima af. Van meet af aan was er strijd op het veld. De eerste helft was qua kansen vrij minimaal,  het venijn zat hem duidelijk in de 2e vijf en veertig minuten.

Daarbij was Quick’20 misschien technisch gezien wel de betere ploeg, echter de Hammenaren zetten daar een inzet en vechtlust tegen aan dat het een lust was om te zien. Toch was het aan de “man of the match” van deze middag, doelman Jeffrey Ekkel te danken dat de volle drie punten in Den Ham bleven.  In de 56e minuut wist hij een zeker doelpunt te voorkomen met een katachtige reflex. Daarna was Den Ham dicht bij een treffer toen Kevin Ruiterkamp zijn inzet net voor het doel langs zag gaan. In de 65e minuut was het Randall van Haarst die op inzet de bal wist te ontfutselen aan de verdediging van Quick’20 en met de linker teen de doelman wist te passeren.

Opnieuw was doelman Ekkel enkele minuten later weer de redder van Den Ham. Het laatste kwartier ging Quick’20 forceren en achter één op één spelen. Steeds vonden ze bij hun inzet de Hammer doelman op zijn post.

Trainer Kok wisselde de moegestreden Jelmer Bolks, die uitstekend op dreef was op het middenveld voor Julian Nijland. Diens eerste aktie was een mooie pass op Kevin Ruiterkamp die helaas geen doelpunt opleverde.

Daarna had Den Ham nog enkele fraaie kansen door o.a. Thomas Remmink en Tom Hallink  om de voorsprong uit te breiden. Gescoord werd er echter niet meer en Den Ham wist met veel inzet de volle buit over de streep te trekken en zodoende de zeer belangrijke drie punten bij te schrijven.

 

VOORWAARTS

Voorwaarts - Hellendoorn   0-0 (0-0)

Verslag Ron Legebeke 

WESTERHAAR - VRIEZENVEENSEWIJK - Trainer Tim Nijzink kon voor het eerst over een volledige selectie beschikken, als je de langdurig geblesseerde Jordy Wolters buiten beschouwing laat. Het strijdplan was duidelijk, hou het compact en laat de tegenstander maar komen. Het is natuurlijk ook niet zomaar een tegenstander. Hellendoorn is de huidige nr 1. Overigens bleek ook nu wel weer dat de krachtsverschillen in 3D niet groot zijn. Over de 1e helft kunnen we kort zijn. Erg veel gebeurde er  niet veel voor de doelen.  Na rust kwam er meer leven in de brouwerij.

In de 50e minuut profiteerde Ruben Hendriks bijna van een slippertje in de Voorwaarts defensie, van dichtbij knalde hij tegen onderkant lat. En 4 minuten later raakte een schotje van Carlos Macedo via Roy de Lange de paal. Daarna kwamen we in fase terecht waarin er steeds meer evenwicht in de wedstrijd kwam. Wel claimde Hellendoorn een strafschop na een overtreding van Roy de Lange. Dit nadat scheidsrechter Ron Steen een vlagsignaal van de assistent voor buitenspel had gemist. Een goedmakertje wellicht? In de 87e minuut dacht Hellendoorn toch nog de 3 punten te pakken. Een vrije trap ging vanaf de linkerkant ineens in het doel. De scheids, die uitstekend stond opgesteld, zag dat een Hellendoorn speler in de baan van het schot buitenspel stond, en keurde het doelpunt af. De beste kans voor Voorwaarts kwam 1 minuut later. De 38- jarige Gert Dogger trok vanaf de middenlijn een sprint als in zijn beste jaren. Speelde de laatste verdediger schitterend uit, maar had net niet de kracht om de verre hoek te vinden. Zodoende kon de Hellendoorn keeper een cruciale redding verrichten. Dus bleef het scorebord dubbelblank. Voorwaarts haalde een zwaarbevochten punt binnen. In 3D eindigden 5 van de 7 wedstrijden in een gelijkspel. Nogmaals een teken dat de verschillen klein zijn. 

 

SPORTLUST VROOMSHOOP

KOSC - Sportlust   1-2 (0-1)    

Verslag Tom Uitzetter

OOTMARSUM - Op zondag 1 december van het jaar 2019 was KOSC uit Ootmarsum de tegenstander van Sportlust. Op het mooie kunstgrasveld werd deze wedstrijd gevoetbald tegen het nog ongeslagen KOSC. Sportlust moest het deze middag doen zonder de geschorste Coen Sickman, Dinand Hankamp en Coen Kleinheerenbrink. Sportlust begon goed aan de wedstrijd, want Dennis Jozic mocht alleen op de keeper afstormen nadat hij de bal mooi had meegekregen van Toon van Dam. Echter ging voor Sportlust de bal langs de verkeerde kant van de paal. Hierna volgde er een fase dat KOSC de bal had en Sportlust het veld klein en compact hield. Sportlust kwam er dan ook een paar keer gevaarlijk uit via een snelle counter. Helaas was het KOSC dat de openingstreffer maakte. Uit één van de vele corners die de thuisploeg kreeg stond Sportlust even niet goed; 0-1. Sportlust rechte haar rug en kreeg weer een grote kans. Ditmaal gaf Tim Spoor de bal goed mee aan Dennis Jozic, maar helaas redde de keeper dit keer op de 1 tegen 1 situatie. De rest van de eerste helft gebeurde er vrij weinig. Sportlust liet de bal aan KOSC en KOSC kon er op haar beurt niet doorheen komen.

De tweede helft begon voortvarend voor Sportlust, want in de 52ste minuut maakte Tim Spoor met links gelijk. Dennis Jozic ontving de bal en gaf hem via een lob mee aan Tim die hem beheerst afmaakte; 1-1. Hierna voetbalde Sportlust zich er nog een paar keer aardig onderuit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren weer voor de mannen uit Ootmarsum. Door vele lange ballen, corners en vrije trappen werden ze gevaarlijk, maar telkens stond of een verdediger van Sportlust in de weg of de goed keepende Frank Dubbink. De wedstrijd leek dan ook in een gelijkspel te eindigen tot de 94ste minuut aanbrak. Anderson de Melo Lusseveld werd hard aangepakt aan de zijlijn, maar tot ieders verbazing liet de scheidsrechter doorgaan. Uit de daaropvolgende voorzet maakte de spits van KOSC de 1-2. Weer een hele zure nederlaag voor de mannen uit Vroomshoop, terwijl 1 punt toch meer dan verdiend was geweest. 


«   »