Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED

WVC Volley - Eurosped   0-3 (25-13, 25-16, 25-12(                    

                                 

WIERDEN – Het verschil tussen de top van de eredivisie en de top van de eerste divisie was dan toch te groot, want het beker-treffen in Wierden werd afgelopen zaterdagavond een eenvoudige prooi voor de vrouwen van Eurosped. WVC Volley werd in de eigen sporthal De Dikken met 0-3 kansloos gelaten.

Het was de Wierdense club er vooral om dit bekerduel tegen de Vroomshoopse koploper van de eredivisie tot een feest te maken. Opkomst, sfeeracties en sportambiance maakten de wedstrijd tot een feest. Natuurlijk probeerde de thuisploeg van trainer-coach Frank van den Noort er wel een wedstrijd van te maken, maar de luchtballon werd snel doorgeprikt. De setstanden van deze show waren veelzeggend. Na afloop was het nog lang gezelligheid troef bij de verzustering in het het horecagedeelte van sporthal De Dikken.

Bron: TwenteSport.com

 

VRIVO

VRIVO - RIVO 4   3-1 (22-25, 25-20, 25-11, 25-23)

 

VRIEZENVEEN - De vrouwen van Vrivo hadden maandag Rivo 4, één van de concurrenten voor de koppositie, op bezoek. De wedstrijd was op verzoek van de Rijssense vrouwen verplaatst, maar gezien de omvang van het Rijssense team (12 speelsters) kan bij de reden van verplaatsing wel een vraagteken worden gezet. Vrivo moest weer improviseren. Eline Boswinkel is gestopt vanwege haar zwangerschap en Marike Bisschop en Janneke Egbertsen waren ook niet van de partij. Linde Alberts en Laura Dijkema van het 3e vulden het Vrivo-team aan. Jill Berkhof begon op de diagonaalpositie en dat was even wennen. Rivo profiteerde hiervan aan het begin van de wedstrijd en ook van het te statisch verdedigen van de Vriezenveense vrouwen. Weer begon Vrivo te afwachtend aan de wedstrijd en weer ging daardoor de 1e set verloren. Maar zoals vaker dit jaar kwam de diesel langzaam, maar heel goed op gang. Achterin werden nu weinig fouten meer gemaakt en de pass was vaak uitstekend. Aanvallen was weliswaar lastig tegen de lange blokkering, maar gaandeweg werd er steeds gemakkelijker een gaatje gevonden. Vooral Marjolein Meijerink was heerlijk op dreef. Het resultaat was, dat de volgende drie sets werden gewonnen. De 3e set werd zelfs een walk-over. Dat wreekte zich bijna in de 4e set, waarin Rivo zich herpakte en zelfs tot 23 – 23 terug kwam. Maar ook die set werd door Vrivo binnen gehaald. 

 

VZ&PZ

WS Twente - VZ&PC   6-8 (6-5_

HENGELO - Na 45 seconden stond de vrouwen van VZ&PC al op een 2-0 achterstand en die klap kwam hard aan. Het duurde lang voordat men zich hiervan kon herstellen, want halverwege was er nog steeds sprake van een achterstand: 6-5.

Daarna had VZ&PC de zaakjes defensief beter op orde en liep het uit naar een beslissende 6-8 voorsprong. Een verdiende winst, maar de speelsters hadden het zich onnodig lastig gemaakt.

 

KEV

 

Op donderdag 27 december organiseert KEV Vriezenveen weer de instuif! Dat betekent een dag gratis sporten voor alle leeftijden en ervaren wat KEV te bieden heeft op verschillende sportgebieden. 

Locatie van de instuif: gymzaal de Weemelanden Vriezenveen.

Informatie: kevvriezenveen.nl

TOP

EKC 2000 - TOP   19-17 (11-10)

EMMEN - TOP reisde met veel vertrouwen af naar Emmen. EKC 2000 was hier de tegenstander. Op het veld speelt deze ploeg bovenin mee in de 4de klasse. Scheidsrechter was de heer Peter van der Terp. In het begin van de wedstrijd werd bijna elke aanval gepromoveerd tot een doelpunt. Na enkele minuten stond het al 2-2. TOP liep hierna uit naar 2-4 maar kon niet doordrukken. EKC kwam simpel terug en liep na een 5-5 tussenstand uit naar 8-5.  TOP had in één vak de nodige moeite met het achter verdedigen van EKC. Ondanks dat wist TOP voor rust toch de aansluiting te vinden. Beiden ploegen gingen met een 11-10 ruststand aan de thee.

In de 2de helft wist TOP snel weer op gelijke hoogte komen, echter counterde EKC steeds met 2 doelpunten. Telkens wist TOP weer gelijk te trekken. Van 11-11, 13-13 ging het naar 16-16. Bij EKC gingen ze het achter verdedigen nog extremer uitvoeren. TOP werd hierdoor gedwongen tot het nemen van kansen dichtbij de korf, zonder een rebound. Deze kansen werden jammerlijk gemist. Er brak  een doelpuntloze periode van een kleine 10 minuten aan. EKC kwam hier het beste uit en wist weer 2 doelpunten te score. TOP wist vlak voor tijd nog wat terug te doen, maar EKC besliste de wedstrijd met een korte kans. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een eindstand van 19-17.

 

SDO

SDO - WIKO   22-13 (12-7)

Verslag Margreet Nijboer

WESTERHAAR - Het vlaggenschip van SDO is de zaalcompetitie goed begonnen. De Westerhaarders wonnen zaterdagmiddag in eigen huis met 22-13 van WIKO uit Winterswijk.

Nadat de meisjes van onze F1 aan het publiek waren voorgesteld, floot scheidrechter Kappert de wedstrijd om 18.15 uur in. De thuisploeg kwam wat moeizaam op gang, en de eerste score liet even op zich wachten. Langzamerhand kwam SDO in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft liep de ploeg van coach Vincent Weghs uit van 4-4 naar 8-5. SDO ging door en WIKO had weinig in te brengen. Bij rust leidde de SDO’ers met 12-7.

Na rust was het WIKO dat als eerste de korf wist te vinden. Daarna nam SDO wederom het initiatief en breidde met 6 mooie treffers op rij de voorsprong uit. Er vielen nog een aantal doelpunten om-en-om en uiteindelijk schoot een heer van SDO het laatste doelpunt van de wedstrijd binnen en bracht de stand op 22-13.

 

AMICITIA

Unitas - Amicitia   23-12 (12-4)

HARDERWIJK - Amicitia kwam er tegen Unitas niet aan te pas en leed in Harderwijk een terechte nederlaag tegen een uitstekend Unitas. Bij rust was het al duidelijk dat de club uit Vriezenveen vandaag geen punten ging behalen. Er werd nog wel wat tegen gesparteld. maar het pleit was voor de rust al beslecht en Unitas geloofde het eigenlijk wel en drong niet echt meer aan. Via 13-7 werd het een duidelijke 23-12 nederlaag.

 

DENK EN ZET/WITTE VAN MOORT

VBI - Witte van Moort   13-7

HUISSEN - Drie spelers van Denk en Zet/ Witte van Moort verloren hun partij. Salomé ging positioneel onderuit tegen de bondstrainer Krajenbrink, Aalberts liet zich in het late middenspel een verloren klassiek afspel opdringen door Lemmen en Van Dijk moest een veel te riskante strategie tegen Bulatov bekopen met een nul.

Hoewel er diverse kansen waren voor een tegentreffer wisten de Huissenaren hun doel dus schoon te houden. De Westerhaarders hebben in de vijfde speelronde, over twee weken, een goed resultaat nodig tegen Gouda om onderin weg te komen.

 


«   »