Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

KHC - DETO   1-0 (1-0)   

Verslag Arjan Goosselink  

KAMPEN - DETO moest afgelopen zaterdag in het kader van de districtsbeker naar  een oude bekende. Tegenstander in Kampen was KHC, momenteel hekkensluiter in de eerste klasse D. Kortom: twee ploegen aan de aftrap, beiden weinig scorend tot nu toe en hekkensluiter in hun competitie en allebei wel toe aan een succesje in de beker. Wie dacht dat dit varkentje door de Vriezenveense hoofdklasser wel even gewassen zou worden kwam bedrogen uit deze middag. Na 90 minuten stapte KHC met een minimale voorsprong van het veld en is het bekerseizoen voor DETO over en uit.

Na een indrukwekkende minuut stilte, vanwege het overlijden van DETO Erelid en oud voorzitter Gerrit Abbink afgelopen vrijdag, werd de wedstrijd afgetrapt op sportpark “De Venen” in Kampen. DETO, spelend met rouwbanden, begon slap aan de wedstrijd. De thuisploeg kleunde er als vanouds vanaf het begin in. Fysiek spelend en strijdend voor elke meter, was de eerste fase van de wedstrijd rommelig en er een met veel overtredingen van de thuisploeg waarbij de scheidsrechter soms veel te veel toeliet. DETO speelde slordig en veel te traag om het de gastheren echt lastig te maken. Al na 11 minuten kwam KHC met een verdwaald schot van Ricardo Talu dat via de paal in het DETO doel caramboleerde op  een 1-0 voorsprong. Wat volgde was een belegering van de KHC helft door DETO en vele mogelijkheden, echter de bal wilde er niet in of de DETO voorwaartsen gingen er veel te slordig mee om. KHC was uitsluitend gevaarlijk via de counter. Tien minuten voor de rust moest DETO doelman Veldwachter één keer handelend optreden toen Kardag vrij kon inkoppen, maar de DETO doelman deze kopbal pareerde.

Na de thee een nog dwingender DETO, waarbij Hennie in ’t Hof na 10 minuten spits Maarten Jansen verving door een andere aanvaller, Louis Vijfhuizen, die na maanden blessureleed eindelijk zijn rentree weer kon maken in DETO 1. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer KHC op het tandvlees probeerde de wedstrijd over de streep te trekken met tijdrekken en overtredingen, waarbij DETO zich vele malen stuk liep op de Kamper verdedigingsmuur. Conclusie na 90 minuten was dat DETO zich had stukgebeten op de stugge tegenstander en ondanks een balbezit percentage van ca. 75% niet in staat was geweest een doelpunt te maken en daar draait uiteindelijk alles om in het voetbal. Als de ploeg er de komende weken in gaat slagen om wat vaker het net te vinden, dan is er nog veel mogelijk dit seizoen.

 

DOS'37

Geen reguliere wedstrijd dit weekend    

VROOMSHOOPSE BOYS

Vroomshoopse Boys - Go Ahead      2-3 (1-0)  

Verslag Hans Nieboer

VROOMSHOOP - Het veldoverwicht van de soepel combinerende thuisploeg werd na een half uur in deze bekerwedstrijd beloond. Bram Hooijer werd vrij gespeeld aan de rechterkant en zijn panklare voorzet werd door Jos Hutten knap ingekopt: 1-0. Go-Ahead trachtte daarna de bakens te verzetten, maar moest bij persoonlijke duels vaak de meerdere  erkennen in de Boys. Op slag van rust werd een knappe solo van Juliën Derks op het laatste moment gestuit en werd een op dat moment verdiende ruimere voorsprong van de Boys voorkomen.

Waar na de rust de Boys direct verzuimde via Jordy Harms de stand op te voeren, sloeg Go-Ahead Kampen toe in de 49ste minuut. Een scherpe corner vanaf rechts werd binnen gekopt door de ervaren Michael Lanting: 1-1. Drie minuten later stond een gedreven spelende thuisploeg alweer op voorsprong.  Leon Dogger mocht op meer dan 30 meter een vrije trap nemen en de kanonskogel vloog langs de mistastende doelman Joar Terpstra in het doel: 2-1. In de 56ste minuut leidde een misverstand in de Boys-achterhoede tot een doelpunt van Wolbert Wessels, die van dichtbij vrij kon intikken: 2-2. Go-Ahead Kampen rook winstkansen en won in die fase ook steeds vaker de slag op het middenveld. Keeper René Kok van de thuisploeg stak echter in grote vorm en redde enkele malen op prima wijze. 

In de 69ste minuut leek de inzet en het goede voetbal van de Boys beloond te worden. Jordy Harms kwam één op één te staan met de Go-Ahead-doelman, omspeelde hem ook, maar de bal belandde op de paal. Go-Ahead Kampen ontwikkelde een slotoffensief, maar trof de binnenkant van de paal en lat. Het leek lang op een penaltyserie uit te lopen. Daarbij werd de Boys beslist kansen toegedicht door de aanwezigheid van penaltykiller doelman René Kok.

In de slotfase werden aan Boys-zijde Bram Hooijer en Jos Hutten gewisseld voor respectievelijk Ramon de Jong en Jelle Drees. Ook brachten hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens in de slotminuten Jesper Derks voor Robert Veld. Toen hadden de gasten in de 87ste minuut echter al een 3-2 voorsprong genomen. Eerst redde keeper René Kok nog miraculeus op een inzet van dichtbij. De aansluitende corner vanaf rechts werd echter ingekopt door Go-Ahead-speler Wolbert Wessels. 

Tenminste gelijkwaardig zijn en toch verliezen, dat is ook sport. Tegen eersteklasser Go-Ahead Kampen toonde de moedig spelende thuisploeg zeker vormbehoud.

 

DEN HAM

Den Ham - DOS Kampen  0-3     

Geen verslag ontvangen

 

VOORWAARTS

Geen reguliere wedstrijd dit weekend 

 

 

SPORTLUST

Geen reguliere wedstrijd dit weekend


«   »