Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED

Talententeam Papendal - Eurosepd Eurosped   0-3   (21-25, 18-25, 16-25)                      

                                 

OOTMARSUM – Talententeam Papendal vormde voor koploper Eurosped geen enkel probleem, want er werd eenvoudig met 0-3 gewonnen en blijft de ongeslagen koploper in de eredivisie.

Deze ontmoeting was meer een masterclass dan een wedstrijd, waarbij de talenten met open monden zagen hoe mooi en snel volleybal op het hoogste niveau kan zijn. Voor de talententrainer Avital Selinger, die na jaren als gevierd toptrainer/bondscoach oefenstof nu op verzoek van de volleybalbond de jonge groei-briljanten van de NeVoBo onder zijn hoede heeft genomen, zal het spel van de ploeg van collega Jan Berendsen de ogen hebben gestreeld. 

n de eerste set konden de talenten met 21-25 nog in het spoor blijven, daarna namen de krachten af: 18-25, 16-25. Eline Timmerman (zie foto) was met elf treffers de topscorers bij de Vroomshopers.

Bron: TwenteSport.com

 

VRIVO

Lutheria - Vrivo      1-3   (25-19, 21-25, 19-25, 18-25)

   

DE LUTTE - Vrivo dames 1 speelde vrijdagavond uit in de Lutte. Cobi Pape kon van het veld af stappen en op de bank plaatsnemen als vervangend coach, door de vakantie van trainer Sjaak de Koning. Er werd begonnen met Josien, Jill, Monique, Eline, Minou en Helen.

De eerste set werd de kat uit de boom gekeken. Lutheria liet zien goed te kunnen passen en verdedigen, en het was even zoeken naar de gaatjes. De dames van Vrivo lieten met name in het achterveld wat steken vallen, door niet snel te reageren op onverwachte ballen. Setstand 25-19.

In de tweede set mocht Marike op de diagonaalpositie plaatsnemen en Marjolein op passer-loper. Er leek weer vuur in het team te komen en met een voorsprong kunnen de dames altijd beter uit de voeten. De pass liep weer prima en Josien kon Monique goed aanspelen, die de verdediging van Lutheria steeds wist te verassen door tactische ballen af te wisselen met harde aanvallen. Met 21-25 ging de tweede set naar Vrivo.

Daarna leek het zelfvertrouwen terug en kon er veel gescoord worden in het middengat en met name door veel variatie in de aanval. De service-druk kwam ook terug en daardoor kon Lutheria weinig aanvallen. Een boomlange diagonaal uit de Lutte had een erg hoog blok, maar Minou wist daar goed raad mee door voorlangs te scoren. Jill kon twee keer in het achterveld komen om te serveren en verdedigen op linksachter. Ze had een belangrijke rol in de derde set en door haar service kon Vrivo uitlopen tot 19-25.

De laatste set leek alle druk er af en kon iedereen goed scoren. Jill mocht weer op de passer-loper positie en was foutloos in de aanval. Eline scoorde met bekeken ballen achter het blok en ook Monique veranderde alles wat ze raakte in een punt. De laatste set eindigde in 18-25 en daarmee konden de dames vier punten meenemen naar Vriezenveen. De nummer 2 op de ranglijst verspeelde ook een punt, waardoor de dames uit Vriezenveen nog minimaal anderhalve week op kop blijven staan in de eerste klasse. 

 

VZ&PZ

WS TWENTE - VZ&PC       10-8     (1-3, 4-4, 8-6, 10-8)

Verslag Bertus Aman

HENGELO - In het waterpolo duel tussen WS Twente en VZ&PC konden de Vriezenveners niet tot winst komen. Alleen in het eerste bedrijf kon men door Bart Sportel een 1-3 voorsprong nemen. Maar gedurende tweede periode kon WS Twente na een 3-4 achterstand op gelijke hoogte komen 4-4. Mede door schoten vanuit de tweede lijn en strafworp en 3 ondertallen konden de Hengeloërs op lichte voorsprong komen, Job Roelofsen kon op de 2  meter nog tegen scoren 8-6.

In de laatste periode verkleinde Kevin Spit de achterstand 8-7 ,maar een benutte 5 meter vergrootte de achterstand weer. Mike Hof verkleinde weer door een overtal binnen te schieten 8-9. Een time out in de laatste minuut gaf  niet het gewenste resultaat ,maar door een ongelukkige man minder kon Twente de voorsprong nog vergroten 10-8 en ging de kans op nog een puntendeling verloren.

 

KEV

Voorronde toestel turnen 3e divisie

Verslag Anne Kleinjan

NIEUWLEUSEN - Afgelopen zaterdag 16 november werd alweer de eerste voorronde toestel turnen voor de 3de divisie gehouden te Nieuwleusen. De turnsters krijgen 3 voorrondes op de verschillende toestellen: Brug, Balk, Vloer en Sprong,  waarvan hert laagste puntentotaal in een ronde komt te vervallen en het hoogste punten totaal bepalend is voor een plaats in de districtsfinale.

K.E.V heeft 6 turnsters in diverse categorieën die meedoen op dit niveau.
Noa Exel turnt als enige in de categorie Jeugd 1, dit valt onder de voorgeschreven oefenstof, dit betekend dat de oefening vooraf bekend is en door middel van plus elementen een hogere score te behalen valt. De oefeningen werden door Noa naar behoren geturnd, maar de oefening op vloer, sprong er toch echt wel uit! Met Vloeiende en elegante bewegingen turnde Noa een oogverblindende oefening, hiermee behaalde ze ook de hoogste score op dit onderdeel! Aangekomen bij de prijsuitreiking mocht Noa een welverdiende bronzen medaille in ontvangst nemen!

Alle dames hebben een goede wedstrijd gedraaid en mogen trots op zichzelf zijn, Nog even doortrainen om ervoor te zorgen dat de puntjes op de i worden gezet en dan op naar de volgende voorronde die gehouden wordt op 14 december.