Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED

Eurosped - FAST   3-0   (25-12, 25-22, 25,15)                      

                                 

VROOMSHOOP - Op simpele wijze hebben de volleybalvrouwen van Team Eurosped afgerekend met FAST. Het werd in Vrooomshoop een simpele 3-0 zege. De setstanden zeggen alles over de suprematie van het team van trainer Jan Berendsen. De meeste punten werden gescoord door Ester de Vries en Lobke Overtoom met veertien respectievelijk dertien punten. Eurosped gaat door de winst van vorige week bij Sliedrecht Sport aan de leiding met drie punten voorsprong.

Alleen in de tweede set probeerde FAST het tij nog te keren, maar dat liet Eurosped niet toe.  Na deze kleine opleving van FAST was de wedstrijd echter gelopen.            

                                                                                                                                                                                                                                                                          Ester de Vries

Hoewel er nog van alles kan gebeuren en je de huid niet moet verkopen voordat de beer geschoten is, is Team Eurosped dit seizoen wel heel voortvarend begonnen en dat maakt rond het team zeker wat los. Het zou dit seizoen zo maar kunnen gebeuren. Jan Berendsen wil hier nog niet te veel over zeggen en geeft aan dat de doelstelling is en blijft het halen van de play offs, waar zes ploegen gaan strijden om de titel. Daar moet het uiteindelijk allemaal gaan gebeuren, maar deze droomstart van de competitie neemt niemand de vrouwen van Eurosped meer af. 

 

VRIVO

Vrivo - Twente Sparta   4-0   (25-20, 25-18, 25-11, 25-14)

Vrivo - Twente Sparta   1-3   (25-22, 22-25, 20-25, 22-25)

    

VRIEZENVEEN - Het doel van Vrivo vrouwen was handhaven en zorgen voor klassebehoud (1e klasse) voor de vrouwenlijn van de club. Gekscherend was er wel eens iets gefluisterd over promotieklasse, maar verder dan “Top-4” werd er eigenlijk niet gedacht. Maar Vrivo doet serieus mee in de race om de titel. Natuurlijk moeten er nog veel wedstrijden worden gespeeld en één blessure kan de hele competitie voor de vrouwen verzieken. Maar afgelopen vrijdag draaide Vrivo als vanouds. Twente-Sparta, dat gezegend is met lange mids, werd met bijna speels gemak verslagen. Ook het team uit Glanerbrug is heel ervaren, maar Vrivo wist net iets meer de juiste mix van harde aanval en tactisch spel te vinden. Daarbij kwam ook weer een heel doeltreffende opslag. Twente-Sparta had de pass vaak niet onder controle en het aantal ketsers was groot. En de directe punten, die daarmee werden verdiend, maakten het positieve verschil in de setstanden snel extra groot. En Vrivo was verdedigend ook sterk, waardoor de frustratie bij de tegenstander almaar groeide. De setstanden geven het verloop van de wedstrijd uitstekend weer: 

VRIEZENVEEN - De mannen van Vrivo hadden het zaterdag moeilijk tegen subtopper Twente-Sparta. De pass bij de  koploper in de 1e klasse liep niet lekker. Desondanks gaf setwinst in de 1e set hoop op meer. Maar terwijl de pass bij de tegenstander vaak wel goed aankwam, werden er in het achterveld van Vrivo nogal wat passes gemist. En ook het blok van Twente-Sparta was beter verzorgd. Dat laatste was uiteraard een gevolg van de zwakke eerste ballen van Vrivo. Als passes niet aankomen, heeft de spelverdeler weinig keuzemogelijkheden en zijn de aanvalsposities voor de tegenstander voorspelbaar. Als daar dan af en toe ook nog set-ups bijkomen, die te scherp of te laag liggen, kan de tegenstander de net- en veldverdediging rustig organiseren. De verschillen bleven klein, maar Vrivo kon Twente-Sparta niet echt onder druk zetten. Uiteindelijk was alleen in de 2e set het verschil ruim, in de andere sets bleef Vrivo redelijk bij. Maar setwinst zat er niet meer in.  Ondanks  de 1 – 3 nederlaag is Vrivo nog altijd koploper, maar heeft meer wedstrijden gespeeld dan de concurrentie en al veel meer verliespunten.             

 

VZ&PZ

VZ&PC - ORCA       14-14     (5-0, 9-6, 12-11, 14-14)

Verslag Bertus Aman

VRIEZENVEEN -  Een vliegende start in het waterpoloduel tussen VZ&PC en het Friese ORCA uit Leeuwarden leverde de  Vriezenveenseploeg slechts een punt op. Met een 5-0 voorsprong in de eerste periode werd de Friesseploeg totaal overrompeld en met een snelle time out probeerde Orca net tij te keren.

Na de tweede periode bleef er nog een 9-6  voorsprong over waar bij VZ&PC de meeste ondertallen kreeg te verwerken. Na doelpunten van Bart Sportel en M. Bloemhof was er weer een riante voorsprong  maar 2  meterdoelpuntenen ondertallen stelden Orca in staat om gevaarlijk dichterbij te komen 12-11.

In de laatste periode werd het stuivertje wisselen na de 12-12 nam VZ&PC weer een 13-12 voorsprong maar, met een man minder en een snelle tegenaanval werd het 3-14 en dreigde VZ&PC met lege handen te staan. Een schot van  Niek Sportel leverde VZ&PC alsnog een punt op 14-14.

Met 10 ondertallen en slechts 3 overtallen waren de Vriezenveners maar karig bedeeld en bleek een gemakkelijke avond maar 1 punt op te leveren en mag  men spreken  van 2  verliespunten.

Kevin Spit en Niek Sportel waren  u de meest scorende spelers  met 3 doelpunten.

 

Damclub Denk en Zet/Witte van Moort

Denk en Zet/WvM - WSDV    9 - 11

Bron: Westerhaar Digitaal

WESTERHAAR -  De derde ronde van de clubcompetitie dammen heeft voor Damclub Denk en Zet/WvM niet het gewenste resultaat opgeleverd. De thuiswedstrijd tegen WSDV uit Wageningen ging met het kleinst mogelijke verschil. Het begin was nog zo goed met twee overwinningen van Mol (overklaste Weistra op positionele wijze) en Van Dijk (verraste Van Steenbergen met een combinatie). 

Wageningen kwam op gelijke hoogte door nederlagen van Hessing (gemene combinatie van Keurentjes) en Salomé (speelde te roekeloos tegen Van Muijen). Hoopman kon vervolgens een lastig eindspel tegen Groenendijk niet remise houden waardoor de punten naar Wageningen gingen.


«   »