Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED

Sliedrecht Sport - Eurosped   1-3 (25-21, 21-25, 20-25, 13-25)

                                 

SLIEDRECHT – De volleybalvrouwen van Eurosped uit Vroomshoop wonnen zaterdagavond van de regerend landskampioen en bekerhouder. Het werd in sporthal De Basis 1-3 voor de ploeg van trainer Jan Berendsen. Eurosped deelde daarmee een ferme tik uit en gaat fier aan de leiding in de eredivisie.

De eerste set ging in Sliedrecht voor Eurosped nog verloren, met 25-22, maar daarna deelde de ploeg van trainer-coach Jan Berendsen de lakens uit, al zat op elke set veel spanning, want Sliedrecht is en blijft een grootmacht. De setstanden van 21-25, 20-25 en 13-25 zijn veelzeggend.

De ploeg van Sliedrecht, die overigens wordt getraind door de uit Hengelo afkomstige Vera Koenen, kon het vandaag niet bolwerken. Daarvoor was het team uit Vroomshoop te scherp en te veerkrachtig. Opvallend is dat Eurosped voorgaande jaren aan het begin van het seizoen wel eens repte over een machtsovername (‘We gaan voor de landstitel’) de lat voorafgaand aan dit seizoen niet zo hoog werd gelegd, althans niet openlijk. De ploeg is nog zonder nederlaag en voert de ranglijst aan.

Bron TwenteSport.com

 

VRIVO

Twente '05 - Vrivo   1-3 (8-25, 12-25, 26-24, 12-25)

Rivo - Vrivo             1-3 (21–25, 25–18, 23–25, 23–25)

    

ENSCHEDE - De vrouwen van Vrivo speelden donderdag tegen Twente ’05 2 in Enschede. Al snel werd duidelijk, dat de tegenstander te weinig in huis had om het Vrivo lastig te maken. Alleen de libero van Twente ’05 was goed. Maar ook zij kon niet voorkomen, dat Vrivo gemakkelijk kon scoren. Na 8 – 25 in de 1e set kon halverwege de 2e set Marike Bisschop weer worden ingezet. Ondanks het feit, dat ze een jaar uit de roulatie was geweest, deed ze het prima. Het resultaat in de 2e set was desondanks iets minder dik: 12 – 25. Twente’05 was soms al tevreden met een lange rallye, zelfs al werd die verloren. Maar in de 3e set sloeg het slechte spel over naar de andere kant van het net. Vrivo bakte er niets meer van. Onoplettendheid achterin, foute opslagen, uit positie lopen, taken niet uitvoeren. Vrijwel alles ging mis. De Vriezenveense vrouwen kwamen uiteindelijk nog terug tot 24 – 24, maar miraculeuze reddingen van Twente ’05 en een goed blok er achteraan bepaalden de uitslag: 26 – 24. Daarmee had Twente ’05 haar punt tegen de koploper binnen en bood in de 4e set geen noemenswaardige tegenstand meer (12 – 25). Vrivo blijft koploper, maar kan nu wel worden gepasseerd door twee concurrenten (die dit weekeinde tegen elkaar moeten).

Vrivo speelde in 3 dagen 2 wedstrijden en verloor daarin maar 1 set. En zo staat het team uit Twenterand met wat meer gespeelde wedstrijden aan kop in de 1e klasse. Donderdag in Enschede tegen Twente’05 3 kon de licht geblesseerde Sander de Koning een beetje worden gespaard. De Enschedese ploeg was nauwelijks in staat tegenstand te bieden: 20 – 25, 12 – 25, 15 – 25 en 14 – 25.

RIETMOLEN - Bij de mannen ging het zaterdag in Rietmolen tegen het “kleine” Rivo een stuk lastiger en moest Vrivo vol aan de bak. Het eerste deel van de wedstrijd was voor de Vriezenveense ploeg, maar Rivo nam in de 2e set het initiatief over en trok de stand gelijk. Daarna was het de blokkering van Vrivo, die het verschil maakte. Toch bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en zowel in de 3e als in de 4e set was het verschil miniem. Setstanden 21 – 25, 25 – 18, 23 – 25 en 23 – 25.

 

VZ&PZ

De Mors - VZ&PC   6-12  (2-3, 5-6, 6 5-8, 6-12)

Verslag Bertus Aman

RIJSSEN - In de streekderby tussen De Mors uit Rijssen en VZ&PC  waren de waterpolomannen uit Vriezenveen wederom de sterkste en kan op de ranglijst omhoogkijken.

In de eerste periode bleef de ploeg uit Vriezenveen net op voorsprong door een tip in van Michiel Bloemhof 2-3. Bij het begin van de tweede periode verzuimde VZ&PC om al op een flinke voorsprong te komen 3 overtallen en een 5 meter waren niet besteed en behield in deze periode een lichte voorsprong 5-6.

De derde periode had De Mors een grote  mogelijkheid om via 5 meter de aansluiting te maken maar mistte jammerlijk. VZ&PC kon door Tom Roelofsen de stand verder  uitbreiden naar 5-8. Het duel kende veel uitsluitingen en er werd aan beide kanten veelvuldig gemist, maar VZ&PC liet De Mors weinig toe en liep verder uit naar een 6-12 zege. Michiel Bloemhof was met 4 scores weer de meest scorende speler aan Vriezenveense kant.

 


«   »