Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

 

DETO Twenterand

SC Genemuiden - Deto   1-1 (0-1)

Verslag Arjan Goosselink 

GENEMUIDEN - Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof kon deze middag weer beschikken over Hans  Matti, die na maanden blessureleed helemaal wedstrijdfit is en die dan ook vanaf de  aftrap mocht aantreden.  Verder had In ’t Hof een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd tegen Eemdijk, waardoor ook Nahrwold (terug van schorsing), Kaya en Bongers in de basisopstelling stonden ten koste van Koetsier, Soumaoro, Nijhuis en Jansen.

DETO liet vanaf de aftrap zien waarvoor het naar Genemuiden gekomen was. Brutaal voetballend met veel drive naar voren, resulteerde dit al binnen 3 minuten in de openingstreffer. Nadat eerst Kai Wesselink een te korte terugspeelbal van Genemuiden onderschepte maar net niet doeltreffend kon afronden, was het uit de laatste van de drie daaropvolgende hoekschoppen wel raak. Muhammed  Kaya kon ongehinderd de bal in de bovenhoek koppen en zette DETO op een vroege 0-1 voorsprong. Genemuiden, wakker geschrokken, moest in de achtervolging en deed dat ook waardoor er een wedstrijd ontstond met veel dynamiek, emoties en veel spektakel op beide speelhelften. Na een kwartier leek Genemuiden een penalty te krijgen nadat Aman zijn tegenstander Jens Jurn Streutker een duwtje in de rug gaf binnen de beruchte lijnen, echter de aanvaller stond ook buitenspel waardoor Genemuiden de vrije trap tegen kreeg in plaats van de gewenste penalty. Even later was Omar Kavak dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoof de bal, gelukkig voor DETO, naast het doel. Ook DETO was nog enkele keren dichtbij de 0-2. Grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor Ferdi ter Avest die de bal tien minuten voor de pauze voor open doel over schoot. Op slag van rust moest Genemuiden doelman Patrick Jansen nog een keer vol aan de bak toen Nahrwold een vrije trap via Jansen en de lat over het Genemuiden doel zag gaan. Arbiter Kieft gaf in de eerste helft maar liefst vijf gele kaarten, waar Genemuiden ook een rode had kunnen krijgen toen Kay Velda te laat was bij een aanval van de thuisclub en DETO doelman Van Zaltbommel al dan niet met opzet vol in z’n gezicht raakte.

Na de thee was de eerste grote mogelijkheid wederom voor DETO. Ferdi ter Avest dook alleen op voor Patrick Jansen, maar laatstgenoemde kon redding brengen met de voet. Even later was het Sijmon Eenkhoorn die een fraaie Genemuiden aanval niet wist af te ronden maar de bal over het DETO doel joeg en zo de 0-1 op het bord liet staan. In de laatste 30 minuten werd er door beide teams gewisseld en nam de druk van Genemuiden op het DETO doel toe. Uiteraard leidde dit tot meer en meer ruimte voor counters van DETO. In de 77e minuut kon Coplan Soumaoro na een mooie onderschepping over rechts opstomen richting Genemuiden doel. In plaats van de bal af te leggen op de geheel vrijstaande Kai Wesselink schoot Soumaoro zelf en kon Jansen redden. Een minuut voor tijd was er toch nog de gelijkmaker van de thuisploeg die eigenlijk al een tijdje in de lucht hing. Invaller Job van Dalfsen kon op rechts zich vrijspelen en schoot hard en onhoudbaar in de korte hoek: 1-1. In de royale blessuretijd kon het nog beide kanten op want beide teams kregen nog enkele goede kansen. Echter gescoord werd er niet meer en voor de neutrale kijker was de 1-1 een uitslag die prima recht deed aan een enerverende middag in Genemuiden.

DOS'37

DOS'37 - SDV Barneveld    1-1   (0-0)  

Verslag Herman Kottier

VROOMSHOOP - De thuisploeg kreeg de kans om de score te openen, maar Menno Kamphuis kon die niet te benutten. In het volgende half uur was SDV Barneveld veel sterker. Met goed en snel spel werden de gastheren opnieuw op het middenveld overlopen….! Mark van Oudbroekhuizen, Ricardo Mengerink en vooral Rico Kuijt misten meerdere doelrijpe mogelijkheden. De laatste verscheen zelfs drie keer alleen voor doelman Patrick Nitert, maar wist niet te scoren. Toch leek Luuc Knul zijn ploeg op 0-1 te zetten. Maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Menno Kamphuis kon in het begin van de tweede helft op aangeven van Nick Wennink opnieuw de thuisploeg niet op voorsprong brengen. Dat deed ook Jaap Mulderij niet, die een hoekschop van Wennink net naast kopte. Dat lukte wel Luuc Knul voor de gasten, die een strafschop benutte na een overtreding in het strafschopgebied op Ricardo Mengerink, 0-1.

Vervolgens namen vooral de gastheren de regie over op het veld met het gevolg de gelijkmaker van Nick Wennink. Hij schoot een prima genomen vrije trap twaalf minuten voor tijd via de binnenkant van de paal raak, 1-1. In de slotminuten van de reguliere speeltijd leken de drie punten toch nog in Vriezenveen te blijven. Niels Vlugt passeerde met een foutieve terugspeelbal zijn eigen doelman Ruben van de Streek. Die wist een treffer te voorkomen door de bal net voor de lijn te keren. Dus bleef het 1-1.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

Vroomshoopse Boys - Hulzense Boys   1-4 

Verslag Hans Nieboer 

VROOMSHOOP - In de tweede minuut verlengde de mee naar voren geslopen centrale verdediger Rutger Schrijver koppend een aangesneden vrije trap van middenvelder Leon Dogger. Keeper Patrick Loohuis redde bekwaam op de inzet van dichtbij en voorkwam zo een vroege voorsprong van de thuisploeg. In de 13e minuut kwam een doelpunt van Hulzense Boys uit de lucht vallen. Een steekpass vanaf rechts bracht Danny Schoenmaker in kansrijke positie en de aanvaller van de gasten rondde de aanval prima af: 0-1.

Hulzense Boys vertrouwde op het bekende en beproefde wapen van de lange geplaatste wreefbal van keeper Patrick Loohuis en dat had in de 35ste minuut succes. Spits Thomas Nijkamp werd met een van die verre trappen bereikt, waarbij de Boys-verdediging niet goed stond. De behendige aanvaller van de roodhemden omzeilde de uitkomende doelman René Kok en rondde beheerst af: 0-2.  Dat werkte als een mokerslag voor de thuisploeg, die net voor de rust weer in het zadel leek te worden geholpen door arbiter Wesley O’Niel uit Zeewolde. Licht contact met een verdediger van Hulzense Boys leverde Jordy Harms een penalty op. De centrumspits van Vroomshoopse Boys nam de strafschop zelf, maar keeper Patrick Loohuis etaleerde andermaal zijn klasse met een katachtige reactie. 

Na de thee was het eerst Hulzense Boys, dat al in de 47ste minuut profiteerde  van onoplettendheid in de Boys-verdediging. Na een verre ingooi vanaf links kon Fabian te Kolste ongehinderd doorlopen om vervolgens de kansloze doelman Rene Kok van dichtbij te passeren: 0-3.  Met de moed der wanhoop begon Vroomshoopse Boys daarna de gasten uit Hulzen terug te drukken en er ontstonden meerdere doelrijpe kansen. Bram Hooijer, Ton Pierik, Juliën  Derks en Jordy Harms hadden een doelpunt op hun schoen. 

In de 63ste minuut werd de wedstrijd helemaal in het slot gegooid. Na een terugspeelbal van Ton Pierik wilde doelman René Kok aanvaller Jordy Wolfkamp omspelen, maar dat mislukte: 0-4. In de 74ste minuut werd de stand iets dragelijker, toen Juliën Derks via een verdediger van Hulzense Boys de bal binnen schoot: 1-4. De thuisploeg ontwikkelde nog een slotoffensief. Verder dan een gevaarlijke kopbal van Jordy Harms en een schot op de paal van Leon Dogger kwamen de Boys uit Vroomshoop echter niet.

 

DEN HAM

Den Ham - OWIOS   4-2 (2-1)   

Verslag Jan Bosch 

DEN HAM - Na het echec van de wedstrijd van vorige week tegen Sparta Enschede, stond er in de wedstrijd tegen OWIOS een herboren team op het veld. In een wedstrijd die haast een “zes punten” duel genoemd kon worden stond aansluiting bij de middenmoot nadrukkelijk op de agenda. Van meet af aan was Den Ham bij de les. Mooie snelle aanvallen via beide flanken hadden nog niet direct het gewenste effect. In de 12e minuut een dot van een kans voor Dewy Drost die vanaf 2 meter de bal binnen kon tikken Met een reflex wist doelman Vlieger echter de bal te pareren. 10 minuutjes later was Vlieger echter kansloos bij een inzet van opnieuw Drost, die een voorzet van zijn zwager Kevin Ruiterkamp in schoot.

Den Ham bleef daarna druk zetten en dat had in de 29e minuut effect toen Robin Hop als een volleerd spits zijn eigen doelman passeerde met een fraaie kopbal. In de 37e minuut werd Randal van Haarst getorpedeerd op het veld, waarbij het vol op het gezicht werd geraakt. De als toeschouwer aanwezige tandarts Johan Dam verleende eerste hulp waarna Randall met een paar scheve voortanden helaas het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Thomas Remmink. Even was de Hammer organisatie daarna niet bij de les, waar aanvoerder Bennie Veldhoen met een afstandsschot van wist te profiteren, zodat de ploegen met een 2-1 stand aan de thee konden.

Gelijk na de pauze begon OWIOS druk te zetten. Tot 2 keer toe wist de Hammer doelman Ekkel  redding te brengen.

Daarna nam Den Ham het initiatief weer over, in de 55e minuut geholpen door OWIOS doelman de Vlieger die een uittrap pardoes in de voeten speelde van Luuk Kuiper die van een meter of 30 de bal keurig in het lege doel deponeerde. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Owios kreeg nog een paar kansjes, maar bij een snelle uitbraak in de 69e minuut wist Den Ham weer te scoren. Dit maar was Drost de aangever en was Ruiterkamp de afmaker. In de slotfase wist OWIOS nog de 4-2 te scoren na een onachtzaamheid in de Hammer verdediging en daarmee was de eindstand bereikt.

 

VOORWAARTS

Voorwaarts - Mariënberg   0-1  (0-0)  

Verslag Ron Legebeke

WESTERHAAR - Tot aan de 70e minuut floot scheidsrechter Wolterink een zeer behoorlijke wedstrijd. Hij floot weleens te snel af voor een vermeende overtreding, maar dat is zijn stijl van fluiten. En natuurlijk had Voorwaarts de wedstrijd al kunnen en moeten beslissen. En als de scheidsrechter dan een cruciale fout maakt bij 2-0, ach dan tilt niemand er zo zwaar aan. 

Bernd Bove had niet getraind, moest daardoor op de bank beginnen. Tim Harms meldde zich zaterdagmorgen ziek. Ook doelman Stuifzandt ontbrak nog.

De eerste 30 minuten ging het gelijk op, het laatste kwartier trok Voorwaarts het initiatief naar zich toe. Nick Wessels testte de lat, Dogger knalde op slag van rust net naast. Meer zat er niet in. Trainer Tim Nijzink greep meteen in. Roy de Lange (liesblessure) en René Eggink werden vervangen door Sander Scherphof en Bernd Bove. De laatste liet meteen zijn klasse zien. Vanaf de achterlijn legde hij keurig terug op Kevin Klos. Die faalde, weliswaar met zijn linkerbeen, hopeloos. Van een meter of 12 schoot hij zonder overtuiging naast. Ook ditzelfde speelde de snelle Mauro Slatius parten.

Tot aan de 70e minuut was er niets aan de hand. Toen sloeg de vlam in de pan. Op ongeveer 40 meter van het doel kruiste Rolf Hofsink achterlangs bij Lars Bove die normaal had kunnen terugspelen op de keeper. Bij deze actie tikte hij zonder opzet tegen de enkel van de Voorwaarts verdediger. Lars kwam hierbij ten val. Iedereen zag en hoorde het en wachtte op het fluitsignaal inclusief Hofsink. Hij keek achterom maar tot zijn eigen verbazing kon hij vrij doorlopen naar het Voorwaarts doel. Voor goalgetter Hofsink was het toen een koud kunstje om de vrije hoek te vinden: 0-1  Heel Voorwaarts protesteerde.  Bjorn Wessels ontving hierbij de gele kaart. Wolterink was vanaf dat moment de gebeten hond en volledig de kluts kwijt. Bij een opstootje kort na de 0-1 door een tik in het gezicht van Lars Bove waren veel spelers aan het duwen en trekken. Bjorn Wessels probeerde rust te brengen door een aantal spelers uit elkaar te halen. De speler van Marienberg ontving geel, maar ook Bjorn zag zijn 2e gele kaart, dus rood waar de scheidsrechter zeker 3 andere spelers van zowel de gasten als de thuisploeg geel had kunnen geven. Hij koos uitgerekend de man die al geel had…

Een aangeslagen Voorwaarts zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar de overtuiging en het geluk ontbrak ook hier. Door de ontstane ruimte had Marienberg de beste kansen, de paal werd zelfs nog een keer vol geraakt. Wolterink telde er nog ruim 8 minuten tijd bij (waar haalde hij het vandaan). Het mocht allemaal niet baten.  

 

SPORTLUST

Sportlust - EMOS   1-0 (0-0)

Verslag Tom Uitzetter

VROOMSHOOP - Na het zure gelijkspel tegen Juventa´12, waarin de Vroomshopers in de laatste vijf minuten de gelijkmaker moesten incasseren, stond er zondag 3 november een thuiswedstrijd tegen EMOS op het programma. De eerste helft gebeurde er weinig aan beide kanten. Tot ineens EMOS met een afstandschot kwam op de rand van de zestien meter. Echter stond keeper Daan Spoor goed opgesteld en wist hij de bal vakkundig te verwerken. Hierna kreeg ook Sportlust Vroomshoop een goede kans. Stefhan de Vries kreeg de bal voor zijn voeten op elf meter van de goal, maar de keeper van EMOS wist redding te brengen. Toch was de grootste kans in de eerste helft voor EMOS. De rechtsback kwam tot de achterlijn van Sportlust en leverde een goede voorzet af. Deze werd echter lichtelijk getoucheerd door Thomas Spoor, zodat de bal niet de goal inrolde.

De tweede helft was iets rommeliger aan beide kanten. Sportlust stond verdedigend haar mannetje, maar kon voorin ook niet echt tot grote kansen komen. Tot de 70ste minuut. Een voorzet van Tim Spoor kwam bij Toon van Dam terecht die de bal ineens voor het doel bracht. Echter werd deze door de tegenstander met de hand getoucheerd. Penalty voor Sportlust, die Tim Spoor keurig tot doelpunt promoveerde: 1-0 voor Sportlust. Vlak hierna moest Sportlust met tien man verder, omdat Allard Hankamp zijn tweede gele kaart pakte van de wedstrijd. Het was in die laatste fase van de wedstrijd strijden om elke meter, maar Sportlust mocht ook keeper Daan Spoor bedanken, die nog een paar goede reddingen had. Zodoende pakten de mannen van Job Lamberink eindelijk haar eerste competitie overwinning. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Fleringen op het programma.


«   »