Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

 

EUROSPED

Eurosped - Peelpush   3-0 (25-17, 27-25, 28-26)

                                 

VROOMSHOOP - Eurosped zette in Vroomshoop het zuidelijk Peelpush in drie sets aan de kant. De club die de thuishaven heeft in de sporthal van Het Punt, voert nu met de volle buit uit vier wedstrijden de ranglijst in de eredivisie aan. Het team gaat nu alleen aan de leiding in de eredivisie van het Nederlandse vrouwenvolleybal, al kan het al jaren almachtige Sliedrecht Sport met één wedstrijd minder gespeeld op gelijke hoogte komen. Volgende week gaat het knallen als Eurosped naar Sliedrecht afreist voor een rechtstreeks gevecht in sporthal De Basis om de (voorlopige) macht aan de top.

Het is een grote wens van trainer Jan Berendsen en zijn vrouwen om eindelijk eens het kampioensfeest te kunnen vieren en Vroomshoop uit zijn dak te laten gaan. Het team had vandaag in de eerste set geen kind aan Peelpush door die eenvoudig en snel met 25-17 te winnen, maar in de tweede en derde set was het hard werken om met 27-25 en 28-26 de zege in drie bedrijven te bewerkstelligen.

 

VRIVO

Apollo  - Vrivo   3-0 (25-19, 21-25, 17-25, 15-12)

    

BORNE - De vrouwen van Vrivo speelden maandag opnieuw een inhaalwedstijd. Nu tegen Apollo 8 5 in Borne. In de eerste twee sets kreeg Vrivo geen schijn van kans. Apollo hield het team onder druk met de serve en verdedigde uitstekend. Steeds zat er ergens weer een handje onder, tot wanhoop van Vrivo. En vaak kon Apollo er ook weer een aanval van maken, dankzij een goede spelverdeelster en “kanonnen” op de buitenkant. Setstanden 25 – 19 en 25 – 18. Maar Vrivo gaf ook dit keer niet op. Apollo genoot te lang van de 2 gewonnen sets en de serve van Vrivo deed weer van zich spreken. Er werd een voorsprong gepakt, ook wel weer uit handen gegeven, maar aan het eind van de 3e set moest Apollo toch buigen (21 – 25). En de 4e set was voor Helen Bolhuis. Het bleef maar gelijk, totdat zij met een serie bloks en slimme boogballetjes het verschil maakte (17 – 25). De 5e set moest de beslissing brengen. Bij de veldwissel was het praktisch gelijk (8 – 7), maar Apollo had de langste adem (15 – 12). Vrivo is ondanks het verlies nu koploper met een iets beter puntensaldo dan de concurrentie.

 

AMICITIA

Amicitia - Noviomagum   12-17 ( 6-8)

 

De aankondiging vooraf was duidelijk: de winnaar van Amicitia tegen Noviomagum blijft zicht houden op aansluiting bij de kopgroep in de poule. De verliezer gaat voorlopig de wachtkamer in en moet zich zo snel mogelijk zien te handhaven in de Eerste klasse van het veldkorfbal. De uitwedstrijd in Nijmegen bij de start van het seizoen werd verloren en dat verraste velen. Vervolgens werd ook de wedstrijd tegen Ritola in Zuidlaren nipt verloren. Daarnaast kon de Toyota Drent formatie vijf winstpartijen bijschrijven wat resulteerde in een voorlopige gedeelde tweede plaats in de poule. Amicitia was uit op eerherstel en wilde de goede reeks van de afgelopen weken voortzetten.

Maar het liep volledig anders. Noviomagum beschikt over een hardwerkende ploeg met vooral veel lengte en stond binnen drie minuten na het beginsignaal al met 0-2 voor. Amicitia moest meteen in de achtervolging en kwam na ongeveer een kwartier spelen met moeite langszij (4-4). De Nijmegenaren scoorden direct daarna twee keer van korte afstand, terwijl Amicitia niet verder kwam dan een gemiste strafworp (4-6). De oranjekragen creëerden weliswaar kansen maar het afronden bleek van een andere orde. Noviomagum hield het verschil op twee treffers en beide ploegen gingen bij een 6-8 stand aan de thee.

Een ontevreden trainer/coach Patrick Hage hield zijn spelers in de rust de spreekwoordelijke spiegel voor. Hij miste de echte overtuiging, zag zijn ploeg legio kansen missen en te veel meegaan in het spel van de tegenstander. Het moest en zou beter om tot een bevredigend resultaat te komen. Al snel in het tweede bedrijf bleek dat Amicitia onvoldoende in staat was om het spel naar zich toe te trekken. Na tien minuten had Noviomagum de voorsprong vergroot van twee naar vijf treffers (7-12) en leek de wedstrijd al gespeeld. Aan Vriezenveense zijde werden nog enkele wissels ingebracht in een poging het verschil te maken. Weliswaar werd er nog vijf keer gescoord maar Noviomagum deed dat ook en nam uiteindelijk en terecht de punten mee naar huis. Eindstand 12-17. Amicitia sluit de veldcompetitie voorlopig af met tien punten op een vierde plaats in de poule. De focus gaat nu gericht worden op de start van de zaalcompetitie met diverse oefenwedstrijden in de komende weken. Op 23 november begint Amicitia in Overgangsklasse met een uitwedstrijd tegen Unitas/Perspectief in Harderwijk.

 

TOP

TOP - EKCA   9-10   (4-3)

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers de laatste veldwedstrijd van 2019 op het programma. Tevens was het ook de eerste return wedstrijd. EKCA uit Arnhem was de tegenstander. Deze ploeg staat bekend om haar langzame spel en de zakkende heren. In de heenwedstrijd verloor TOP in een moeizame wedstrijd met 7-6. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Timmerman.

Zoals eerder benoemd is EKCA een korfbalploeg die in een erg laag tempo speelt. Hierdoor komt TOP minder tot aanvallen toe maar ook EKCA krijgt hierdoor minder goede kansen. Met gevolg dat er weinig doelpunten vielen. Bij rust stond een magere 4-3 stand op het scorebord.In de rust werd aangegeven niet in het tempo van EKCA mee te gaan. Dit lukte in het begin aardig voor de toppers. Ze liepen uit naar een verschil van 3 , 8-5. EKCA toonde echter veerkracht en wist doormiddel van scores van grote afstand bij 8-9 voor het eerste op voorsprong te komen. TOP probeerde met enkele wissels het tij nog te keren en wist nog eenmaal gelijk te komen 9-9. EKCA gooide enkele minuten voor tijd de winnende bal in de korf doormiddel van een strafworp.

Een jammerlijk verlies voor de toppers. Als men gewonnen had stond de ploeg uit Vroomshoop samen bovenaan met de andere 3 kanshebbers, maar dat is nu niet aan de orde. TOP staat door dit verlies op een 4e plek met 2 punten achterstand op de nummer 1. Genoeg redenen om bij de hervatting van het veldseizoen weer vol aan de bak te moeten gaan. TOP zal zich nu moeten gaan opmaken voor het zaalseizoen. Eerste wedstrijd in deze nieuwe competitie is op 23 november.

 

SDO

EKC 2000 - SDO   17-8 

 

EMMEN - Afgelopen zaterdag is de laatste competitiewedstrijd van de eerste helft veldcompetitie gespeeld. SDO 1 speelde haar eerste returnwedstrijd tegen EKC 2000 1 uit Emmen. Desondanks het verlies in de eerste ontmoeting, reisden de SDO-ers vol goede moed richting Emmen.

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de spelers van SDO dat EKC 2000 de aanvallen zouden gaan vertragen. Het tactische achterverdedigen wierp wederom zijn vruchten af. Helaas wisten de Oranjehemden hier niet goed mee om te gaan. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter M. Oldenburger was het EKC 2000 dat de bovenliggende partij was. De Oranjehemden konden elkaar niet goed vinden. EKC 2000 daarentegen wel en kreeg de kans om de score te blijven uitbouwen. Na de rust probeerden de Oranjehemden de eerste helft achter zich te laten en te kijken hoe ze nog terug konden vechten. Wat het team ook probeerde om doelpunten te maken, het lukte deze keer niet. EKC 2000 had duidelijk de macht in de wedstrijd en hielden de punten in Emmen. Met een eindstand van 17-8 keerden de Oranjehemden weer terug richting Westerhaar.

 

VZ&PZ

VZ&PZ - DraGor   16-10

 

VRIEZENVEEN - De eerste overwinning voor het mannenteam van VZ&PZ is binnen, hoewel de heren en trainer Bertus Aman daar wel vier wedstrijden op hebben moeten wachten. 'Wij waren dit aan onze stand van vorig jaar (2e plaats) ook wel verplicht' gaf de coach aan. Hij was overigens niet volledig tevreden, met name het aantal tegentreffers vindt hij wel wat veel van het goede en op momenten was het spel veel te slordig.

Hij zag echter ook een aantal geode dingen waar hij mee verder kan, want één ding is zeker, dit is dan wel de eerste overwinning, maar het zal zeker niet de laatste zijn.

 

Deelname KEV met drie jeugdteams aan Overijsselse kampioenschappen

NIEUWLEUSEN - Op zaterdag 26 oktober kwamen de laatste 3 jeugd teams van K.E.V. in actie. In de ochtend waren twee jeugd C teams aan de beurt. Gemiddeld hadden beide teams per toestel wel 10 tegenstanders. Het eerste team bestaat uit Floor Post, Karen Slettenhaar, Merle Staal, Nora Kroese, Amber Boertje, Jasmijn van de Hoeve, Lieke Wessels en Nina Schoemaker. Deze meiden hebben laten zien dat ze de sprongen netjes af kunnen maken. Dit resulteerde er uiteindelijk toe dat ze één keer Overijssels kampioen zijn geworden op het toestel trampoline pegasus en ze hebben een 2e plek behaald op het toestel airtrack.

Het tweede jeugd C team bestaat uit Danique Bramer, Jasmijn Engberts, Vera Knol, Nicole Lemans, Meike Niks, Welwitschia Poscool, Linn Roosien, Laura Slettenhaar en Linde Smit. Dit team komt dit jaar voor het eerst uit op de C lijn en ze moesten dan ook veel nieuwe sprongen laten zijn. De meiden hebben heel hard getraind en zijn uiteindelijk 3e geworden op het toestel plankoline kast. Trainsters Iris van Huizen en Kirsten Jansen zijn erg trots op de meiden. We willen Emma van de Bosch ook bedanken voor het meelopen met de meiden bij beide jeugd wedstrijden.

In de middag mochten de jong talenten (geboortejaar 2011) van KEV in actie komen. Dit allerjongste team bestaat uit Meis Perik, Menoa Zwiers, Lente Zwiggelaar, Merle Smelt, Naomy Boertje en Josefiene Bom. Op het D-niveau streden ze mee om de prijzen op de toestellen airtrack, trampoline en plankoline-kast. Op het toestel trampoline-kast kwamen ze uit op het E-niveau. Wat hebben ze netjes gesprongen en laten zien wat ze in huis hebben. Ondanks dat deze meiden nog maar weinig of zelfs geen echte wedstrijdervaring hebben, lieten ze zien dat ze konden presteren onder druk. Het zag er tip top uit. Wat hebben de meiden (en hun trainsters) genoten van deze gezellige, sportieve dag! De geslaagde dag werd fantastisch afgesloten met een eerste prijs op trampoline-kast. De meiden mogen zich een jaar lang Overijssels Kampioen noemen! Ook op de andere toestellen zaten de meiden erg dicht bij een podiumplek. Tijdens de wedstrijddag werden de meiden begeleid door voorturnsters Seline Oudelaar, Indy Schoemaker en Eline Grol. Samen met trainsters Monique en Kristel Slaat kijken zij met veel trots terug op deze dag!


«   »