Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

DETO Twenterand

Geen competitiewedstrijd

 

DOS'37

DOS -  Bennekom   3-3 (1-1)  Verslag Herman Kottier foto Jeroen Tempert

DOS'37 verliest diep in blessure tijd twee punten

VRIEZENVEEN – De teleurstelling was groot bij de thuisploeg. Diep in de blessuretijd kwam Bennekom toch nog op gelijke hoogte. Een zege ging verloren ten koste van een gelijkspel: 3-3. Bennekom kwam als koploper in de eerste klasse D naar Vriezenveen. Maar die status maakten de gasten niet direct waar. Een half uur lang overheersten de gastheren door het overwicht op het middenveld. Deze speelwijze leverde DOS’37 al in de zevende minuut een voorsprong op. Hidde Boers kopte uit een voorzet van Douwe Koebrugge de 1-0 binnen. Het was zijn eerste competitietreffer in de hoofdmacht. Tevens was hij daarmee de 173e eerste elftalspeler van de Vriezenveense club, die in KNVB-verband scoorde.

De vroege voorsprong kwam hard aan bij Bennekom. Vooral ook, nadat Tolunay Dumus helaas met een hoofdwond het veld moest verlaten. Toch zag het de thuisploeg de nodige kansen missen door Nick Wennink, Ronald te Morsche en Menno Kamphuis. Maar de gasten herstelden zich, namen het initiatief over en kwamen na dertig minuten door Nick Stienstra op 1-1. Aangezien ook zijn teamgenoten hun mogelijkheden lieten liggen, werd er met deze stand de theepauze bereikt.

Bennekom begon op dezelfde voet aan het tweede gedeelte. Het kwam al snel door Fabian Beukhof op 1-2. Vervolgens zakte het team te vaak terug in de eigen verdediging. Daarvan profiteerde Ronald te Morsche, toen hij uit een hoekschop van Nick Wennink vrijstaand de gelijkmaker binnenkopte. Nadat Douwe Koebrugge in de 78e minuut de 3-2 voorsprong binnenschoot, leek de zege binnen.

Maar dat veranderde diep in de blessuretijd. Bennekom viel nog enkele keren aan en zag Ismaël Antonio de eindstand op 3-3 bepalen. Teleurstelling bij de thuisploeg, opluchting bij de gasten. Het was opnieuw een prachtig duel, waarbij evenals in het vorig seizoen het publiek de grote winnaar was.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

Vroomshoopse Boys - Quick'20   0-1 (0-1)    Verslag Hans Nieboer foto Erwin Heuver

Vroomshoopse Boys verliest vooral van zichzelf tegen Quick´20

VROOMSHOOP - Direct vanaf het eerste fluitsignaal kreeg Quick’20  verschillende doelrijpe kansen, waar de Boys aanvallend vrijwel niets tegenover stelde. In de 9e minuut kon Tommie Nuchelmans zomaar op keeper René Kok afgaan, maar zijn lob belandde bovenop de lat. Deze misser leek uitstel van executie, want de Quick’20 aanvallers Milan Braam en opnieuw Tommie Nuchelmans kregen in de fase erna dotten van kansen. Gelukkig voor de thuisploeg was het vizier van de behendige Oldenzaalse aanvallers nog niet goed afgesteld. Lennart Jansink trof met een geplaatst schot de onderkant van de lat.

In de 21ste minuut meldde de Boys zich voor de eerste keer voor het doel van keeper Sander Vis. Leon Dogger vond uit een corner het hoofd van de vrijstaande Jos Hutten, maar de bal werd naast gekopt.

In de 26ste minuut werd keeper René Kok door Tommie Nuchelmans onder vuur genomen, maar de Boys-keeper redde fraai. De rebound van Engin Demir belandde in het zijnet. In de 39ste minuut kwam Quick´20 gezien het vertoonde veldspel volkomen verdiend op voorsprong.  Lennart Jansink kreeg alle ruimte en soleerde door de Boys-verdediging. Tegen het geplaatste schot in de rechter beneden hoek was Boys-keeper René Kok kansloos: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Na de thee begon de thuisploeg wat het de eerste helft had nagelaten: duels winnen. De benodigde strijdlust en teamspirit waren nu wel aanwezig. Direct al bracht Ramon de Jong met een voorzet vanaf links Sil Derks in stelling, maar de jonge Boys-aanvaller kon de indraaiende bal net niet binnen koppen. In de 49ste minuut werd Sil Derks  door Ernst-Jan Heideman vervangen. De wedstrijd kwam meer in evenwicht en Quick’20 moest naar achteren. In de 61ste minuut leverde Ernst-Jan Heideman vanaf rechts een panklare voorzet af. Jos Hutten slaagde er niet in om de snel reagerende doelman Sander Vis van dichtbij te passeren. Een minuut later tikte Jordy Harms de bal terug naar Ramon de Jong, die met de wreef vanaf twintig meter ongenadig hard uithaalde. Met een prachtige safe wist de Quick’20 doelman de bal over het doel te tikken.

In de 66ste minuut werd Ramon Bolks voor Jelle Drees gebracht en in de 71ste minuut  kwam Bram Hooijer voor Ramon de Jong. Vroomshoopse Boys zette alles op de aanval en zelfs centrale verdediger Andjin van Veen dook regelmatig in het strafschopgebied van Quick’20 op. De defensie van de gasten stond echter goed en Quick´20 was met uitvallen enkele maken dichtbij de 0-2.

In de slotfase bestrafte scheidsrechter Jeroen Gidding te agressief handelen van de Quick´20-speler Engin Demier met rood. Daardoor moesten de gasten de laatste fase met 10 man trachten te overleven. Verder dan een kopbal over het doel van Jos Hutten kwam de Boys niet, zodat dit derde thuisduel van deze nog prille competitie een teleurstellend 0-1 verlies opleverde.

 

DEN HAM

Den Ham - Enter Vooruit   0-3 (0-1)  

Geflatteerde nederlaag v.v. Den Ham

DEN HAM - In de thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit liep Den ham tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Al met al was die nederlaag voor Den Ham en de winst voor Enter Vooruit wel terecht te noemen, maar de 0-3 eindstand was wel enigszins geflatteerd. De laatste thuisoverwinning op Enter Vooruit dateerde van 2004, en ook deze zaterdag gingen de mannen van oud Den Ham trainer Peter Schulte er met de volle buit vandoor. De toeschouwers waren de grote winnaars bij deze wedstrijd. Het spel golfde op en neer met een tomeloze inzet van beide ploegen. In het begin een iets leper Enter Vooruit, maar gaande weg de wedstrijd wist Den Ham zich onder de Enterse druk uit te spelen en zelf ook legio kansen te creëren. In de 14e minuut kwam Enter op een 0-1 voorsprong door een intikkertje van Kevin Peppels.

Daarmee is ook gelijk de man van de wedstrijd genoemd, want Peppels was verantwoordelijk voor alle drie de doelpunten van Enter Vooruit. Daarnaast had Enter Vooruit nog één kans op een doelpunt in de eerste helft met een fraai afstandsschot wat vakkundig werd gepareerd door doelman Jeffrey Ekkel. Een boeiend duel dus waarbij Enter van de vier kansen er drie benutte en Den Ham met zekers 5 kansen met lege handen achterbleef. In de 63e minuut scoorde Peppels, op het moment dat de Hammer supporters wachten op de, op dat moment terechte, gelijkmaker, de 0-2.

Doelman Teun Nijhof van Enter Vooruit was echter deze middag nagenoeg onverslaanbaar. Zelfs bij een eigen inzet van Marco ter Weel wist hij met een uiterste inspanning de bal over de lat te tikken in de 53e minuut. Het moment dat hij wel werd gepasseerd, door Kevin Ruiterkamp werd hij geholpen door zijn verdediging die de inzet van Kevin van de lijn wist te werken. Ook een kopbal van Luuk Kuiper werd uit de hoek getikt evenals een bal die in de 90e net voor de lijn werd weggewerkt. In de laatste 5 minuten dus een waar kansenfestival voor Den Ham met toch in de 90e minuut een alles beslissende uitbraak van Enter Vooruit, waarbij Peppels nog even liet zien hoe je met kansen moet opgaan en de 0-3 scoorde. Wel geflatteerd, maar overall een verdiende overwinning voor Enter Vooruit

 

VOORWAARTS

Voorwaarts - ASV'57   2-2 (1-1)

Kansrijk duel voor beide ploegen eindigt in remise

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Om exact half 3 floot scheidsrechter Geubels voor het eerst deze middag, Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd. Al in de 1ste minuut kon de van een blessure terug kerende Tin Harm de keeper testen, deze doorstond de test goed maar ASV was gewaarschuwd. In de daarop volgende minuten maakte Voorwaarts die de dienst uit maar kwam nog niet tot scoren. Echter in de 8se minuut wilde wederom Tim Harms op de rand van de 16 meter uithalen maar kreeg een tikje kreeg waarop de scheidsrechter niets anders kon dan een vrije trap aan Voorwaarts geven. Gert Dogger en Lars Bove gingen beide achter de bal staan. Waar iedereen dacht dat Gert Dogger deze zou nemen schoot Lars de bal door de muur en liet daarbij de keeper kansloos,   1-0.

Voorwaarts bleef druk zetten en de vrije buiten spelers zoeken.  Tussen de 10de en 25ste minuut had Voorwaarts het moeten en kunnen afmaken. Een aantal goede aanvallen werden niet benut. Na de 25ste minuut kwam ASV wat beter in de wedstrijd en ging het redelijk gelijk op. In de 31ste minuut kwamen de gasten tot scoren. Lars Stokman sneed door de verdediging en scoorde in de verre hoek de 1-1, op dat moment tegen de verhouding in. Er volgde een rommelige fase aan beide kanten. Vlak voor de rust kreeg Voorwaarts nog 2 dikke kansen maar Gert Dogger, Mauro Slatius en Tim Harms wisten de bal niet achter de keeper van ASV te krijgen. Ruststand 101 waar Voorwaarts zeker 2 doelpunten meer had moeten hebben.

 Na de thee begon Voorwaarts goed met direct een goede aanval via Mauro Slatius en Gert Dogger maar Gert schoot ruim over. Daarna volgde de een goede fase van de gasten en Voorwaarts moest alle zeilen bij zetten om niet tegen een achterstand aan te lopen. Nog maar zelden kwam Voorwaarts er goed uit en de verdediging werd getest alsook de keeper die een aantal goede reddingen had.

Voorwaarts bracht na een uur spelen Berd Bove en Wout Roelofs in het veld. Een mooie steekpass van Bernd Bove op Kevin Klos leverde een prima voorzet op die Tim Harms goed naar de grond kopte en in het net belandde. (2-1) Echter was dit blijkbaar voor ASV ook een wake-up want vanaf dat moment was ASV voetballend de bovenliggende partij.  Voorwaarts kwam er nog maar moeizaam uit en moest net als in de 1ste helft zich beperken tot verdedigen. Het doelpunt van ASV hing in de lucht. De klok tikte de minuten weg maar Voorwaarts kon niet voorkomen dat ASV de gelijkmaker binnen tikte, 2-2.  Daarna volgde een bizarre slotfase. Beide teams hadden nog wel 2 of 3 keer kunnen scoren waarbij ASV vooral een aantal goede kansen zelf om zeep hielp door ze over en naast te schieten. Aan de andere kant redde de keeper van ASV zeker 3 keer een 1 op 1 situatie van Tim Harms, Nick Wessels en Mauro Slatius. In de allerlaatste seconden was hij echter gepasseerd, de rebound van Mauro Slatius werd te zacht in geschoten waardoor een verdediger op de doellijn redding kon brengen. Direct daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Voor de neutrale toeschouwer een vooral spannende pot voetbal, voor de beide trainers en bij behorende supporters misschien wel een teleurstellende uitslag.

 

SPORTLUST

Sportlust - Roodzwart   0-2 (0-0)     Verslag Tom Uitzetter

Sportlust verliest van Rood Zwart

VROOMSHOOP - Uit de eerste vier competitiewedstrijden wist Sportlust slechts 2 punten te behalen. Evenveel als de tegenstander van vandaag, Rood Zwart uit Delden. Ten opzichte van vorige week kon trainer Job Lamberink weer beschikken over de van blessures herstelde Stefhan de Vries, Tsjeard Brinksma, Toon van Dam en Thomas Spoor. Wel ontbrak Tim Spoor nog door een blessure. Hetzelfde gold voor de nog altijd langdurig geblesseerde Simon Spoor. Het werd een teleurstellende wedstrijd die wederom leidde tot een nederlaag.

De openingsfase was voor Sportlust dat het spel mocht maken en ook het betere van het spel had. Dit resulteerde na ruim 10 minuten in een grote kans voor Sem Kosse, die een op een met de doelman helaas het net niet wist te vinden. Daarnaast kreeg ook Dinand Hankamp een goede kopkans na een prima voorzet van Toon van Dam, helaas belandde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daarna brak er een rommelige fase aan waarin beide ploegen de bal niet goed in de ploeg wisten te houden en waarin beide ploegen nog één keer gevaarlijk werden. Allereerst kreeg de spits van Rood Zwart een goede mogelijkheid, daarna was het de beurt aan Dennis Jozic. Na een goede dieptepass van achteruit wist hij de uitkomende doelman helaas niet te passeren waardoor er gerust werd met de brilstand.

De 2e helft begon vervelend voor Sportlust. Na een aanval over de rechterkant van de uitploeg belandde een voorzet bij de spits van Rood Zwart, die nadat hij de bal naast schoot hard in botsing kwam met Sportlust doelman Frank Dubbink. Frank moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Daan Spoor. Na een kwartier spelen in de 2e helft was het wel raak voor de bezoekers. Na wederom een aanval over de rechterkant werd de spits na een goede voorzet bereikt en hij kopte de 0-1 binnen. Kort hierna kreeg Dennis Jozic een mogelijkheid om de gelijkmaker te maken maar hij zag zijn inzet de goal missen. Nadat Sportlust een kwartier voor tijd slordig balverlies leed, matig ingreep op het middenveld en vervolgens achterin verkeerd stapte, kwam de 0-2 op het scorebord. Hierna probeerde Sportlust het nog wel maar was het niet bij machte om voetballend tot goede kansen te komen. In de slotminuten kwam Dennis nog eenmaal tot een uitstekende mogelijkheid, echter wist hij een op een niet tot scoren te komen.

Hiermee werd ook de vijfde wedstrijd van het seizoen niet gewonnen en ziet Sportlust zich zelf terug op de één na laatste plek op de ranglijst. De komende weken is het zaak om ondanks de tegenvallende seizoenstart toch positief te blijven, de rug te rechten en punten te pakken. Te beginnen volgende week in Wierden, bij het Juventa’12 van oud-Sportlust trainer Gerard Kocks.


«   »