Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

EUROSPED

Set-Up 65 - Eurosped    0-3  (26-28, 16-25, 18,25)

                                 Eurosped wint ook de tweede Overijsselse derby

OOTMARSUM - De eerste set bleek achteraf cruciaal in deze Overijsselse derby. Deze set was lang en spannend, maar Eurosped trok uiteindelijk met 28-26 aan het langste eind. De tweede set ging met overtuigender cijfers naar de ploeg uit Vroomshoop: 25-16. De derde set ging met 25-18 naar Eurosped en daarmee was de zege na ruim een uur binnen.

In de stand van de eredivisie heeft Eurosped nu de volle negen punten uit drie wedstrijden en is de koploper. Set-Up was vooraf ook nog ongeslagen en blijft op vijf punten staan. 

Eurosped is de competitie voortvarend begonnen, maar dat geldt ook voor regerend kampioen Sliedrecht Sport. Deze ploeg is duidelijk niet van plan dit seizoen afstand te doen van de titel.

 

VRIVO

Mannen     Vrivo - RIVO 2     4-0  (25-13, 25-13, 25-17, 25-9)

                            Mannen Vrivo rommelen naar 4 - 0

VRIEZENVEEN - Vrivo kreeg hekkensluiter Rivo 2 op bezoek en vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk, dat de Rijssenaren geen enkel probleem gingen vormen. Maar wat een lekker partijtje volleybal had kunnen worden, werd een rommelpartij. Het leek wel, alsof er een jongens A-team aan de andere kant van het net stond. Het niveau was buitengewoon laag. En Vrivo was al snel de concentratie kwijt. Logisch, gezien het gebrek aan tegenstand, maar de verslapping kwam het spel niet ten goede. 

Het werd een foutenfestival, waarin Jonathan Wolterink tegen zijn oude club nog af en toe nog lekker uit kon halen. Door de vele missers aan Rivo-zijde en door het slordige spel van Vrivo was het publiek de grote verliezer. Gelukkig was de wedstrijd na ruim een uur afgelopen. Maar waar Rivo in vier sets weggespeeld had moeten worden, hield Vrivo de Rijssense ploeg alleen in de laatste set onder de tien punten.

 

AMICITIA

Amicita - De Wâlden   22-17 (10-9)

Amicitia blijft punten verzamelen

VRIEZENVEEN - Op een drukbezocht sportpark Het Midden speelde Amicitia tegen De Wâlden. Met nog twee thuiswedstrijden te gaan voordat de zaalcompetitie begint moet de Toyota Drent formatie punten scoren om bovenin de veldpoule een rol van betekenis te blijven spelen. De eerste helft kende een moeizame start voor de oranjekragen. De Wâlden kreeg te veel vrijheid en stond al snel op een 0-2 voorsprong. Amicitia herstelde dat met vier achtereenvolgende treffers binnen zeven minuten naar 4-2. Beide ploegen toonden zich goed aan elkaar gewaagd en scoorden om en om. Het lukte De Wâlden zelfs om een voorsprong te nemen (7-8 en 8-9), maar Amicitia corrigeerde dat vlak voor rust en ging met een 10-9 voorsprong de kleedkamer in.

Een te slap begin zorgde er voor dat Amicitia te vaak mee ging in het spel van de tegenstander. Op momenten dat Amicitia kon doordrukken gaf het De Wâlden weer ruimte om terug te komen. Het opvolgen van goede tactische afspraken verdwijnt soms uit beeld, terwijl op andere momenten juist wel het kwaliteitsverschil wordt uitgedrukt in doelpunten. Niet handig als je hoe dan ook een overwinning wil bijschrijven.

Het moest dus anders en beter na rust, vertelde trainer/coach Patrick Hage zijn spelers. En zij pakten die boodschap positief op. Onder aanvoering van de hardwerkende uitblinker Bas Drent was binnen zeven minuten na de hervatting de stand opgetrokken naar een min of meer geruststellende 15-10. De Wâlden zocht naar een passend antwoord, toonde zich een stugge tegenstander en probeerde tot vlak voor het einde in het spoor van Amicitia te blijven (18-15 en 20-17). In de laatste minuten werd de wedstrijd in het slot gegooid door doelpunten van Marloes Nijkamp en David Sluijer. Eindstand 22-17.

TOP

Oranje Zwart - TOP   13-5   (7-5)

                                                                      TOP loopt tegen ruime nederlaag aan

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart aan. Deze ploeg draait net als TOP bovenin mee in de competitie. Bij TOP had oud gediende Jeffrey Bakker een basisplaats. Hij verving de geblesseerde Martin Bakker. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Noordaa.

Oranje Zwart begon sterk aan de wedstrijd en wist binnen no-time een 3-0 voorsprong te nemen. Nadat TOP haar eerste doelpunt had gemaakt gingen de scores over en weer. Halverwege de eerste helft stond er een stand van 7-5 op het scorebord. Toen brak er een fase aan waarin Oranje Zwart erg scherp schoot en TOP niet tot scores wist te komen. De ploeg uit Zwolle scoorde 6 scores op rij. De ruststand bedroog 13-5.

In de 2de helft wist TOP Oranje Zwart wat meer van het score af te houden. Echter miste TOP de scherpte om het de wedstrijd weer spannend te maken. Omdat de wedstrijd gespeeld was bracht coach Alan Burchartzt nog enkele junioren in het veld. Bij een stand van 23-9 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door deze ruime nederlaag staat ELKO weer alleen aan kop met 12 punten, gevolgd door TOP, Oranje Zwart en HKC met 10 punten.

 

SDO

SDO - Hellas '63   8-12  (4-6)

SDO moet buigen voor koploper

WESTERHAAR - Afgelopen zaterdag mocht het oranje legioen uit Westerhaar het thuis opnemen tegen de koploper Hellas ’63. Hoewel van tevoren duidelijk was dat punten halen een uitdaging zou worden, was dit niet een onmogelijke taak voor de Oranjehemden. Na een paar fraaie aanvallen en goed verdedigingswerk, werd het eerste doelpunt gemaakt aan de kant van SDO, 1-0. Ondanks het snelle eerste doelpunt, duurde het even voordat het de stand werd uitgebreid. Helaas voor de Reas-/ O&O-formatie, wisten de tegenstanders na een poosje de korf te vinden en dit ook meerdere malen, stand 1-4. Hier liet SDO 1 het niet bij zitten en het kwam terug tot een 3-4 tussenstand. Na effectieve aanvallen aan beide kanten liep de stand de eerste helft nog een beetje op. Ruststand 4-6.

Na de rust wisten de Oranjehemden als eerste een doelpunt te maken, 5-6. Desalniettemin wist Hellas ’63 mee te scoren, gedurende de gehele tweede helft. Hoe hard het oranje offensief ook probeerde doelpunten te maken om op gelijke hoogte te komen met de uitploeg, lukte dit de thuisploeg niet. Dit werd mede veroorzaakt door de scherpheid en professionaliteit van de uitploeg en de slechte afronding van kansen op cruciale momenten van de thuisploeg. Hierdoor liep de thuisploeg constant achter de feiten aan. De uitstand gaf toch nog een fors verschil te zien, namelijk 8-12.

Hoewel de focus goed zat, er weinig fouten werden gemaakt en SDO 1 een goede wedstrijd heeft gespeeld, was het niet aan de Westerhaarders om punten in de wacht te slepen, waar misschien één punt terecht zou zijn geweest. 


«   »