Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

DETO Twenterand

Flevo Boys - DETO   2-2- (0-2) door Arjan Goosselink

EMMELOORD - Op een druilerig sportpark “Ervenbos” in Emmeloord stond er na 90 minuten een  2-2 eindstand op het bord. Vooraf zou menig DETO aanhanger hier voor getekend hebben na het debacle van een week eerder, echter nu was er toch bij menigeen een lichte teleurstelling  waarneembaar want na een 0-2 ruststand en ook uitstekende mogelijkheden in de tweede helft had DETO hier zomaar als winnaar van het veld kunnen stappen.

Interim hoofdcoach Guus Hoevenberg had zijn ploeg en tactiek gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Nijkerk. Maarten Jansen was als centrumspits terug in de basis ten koste van de geschorste Lesley Nahrwold en ook Kevin Aman was terug van een blessure en verving de geblesseerde Stan Nijhuis. 

DETO begon goed aan het duel in Emmeloord en dit resulteerde binnen een kwartier in de voorsprong. Kevin Aman zette goed door over links en zijn afgemeten voorzet werd bij de tweede paal hard binnengekopt door Maarten Jansen: 0-1.Even later leek er een identieke goal te komen, echter Flevo Boys doelman Rodney Rosink kon de bal nog net onderscheppen. Die tweede goal kwam er wel tien minuten voor de pauze. Ivar Span, deze middag  voor de gelegenheid  rechtsback, wilde een  lange bal vanaf de DETO helft terugkoppen op zijn doelman, echter hij deed dit net iets te kort waardoor Kevin Aman de bal kon onderscheppen en de 0-2 in de verre hoek kon plaatsen.

Na de thee kwam een getergd en fel Flevo Boys uit de kleedkamer. Het resultaat hiervan was al na twee minuten zichtbaar toen Timon Rorije een voorzet tegendraads achter Anthony van Zaltbommel kon koppen: 1-2.  DETO leek even geschrokken van dit snelle tegen doelpunt, echter herpakte zich op prima wijze. Een minuut na de aansluitingstreffer had Ferdi ter Avest de 1-3 op zijn hoofd echter de kopbal miste de juiste richting. Flevo Boys trainer Waalderbos bracht nog meer aanvallende impulsen met  goaltjesdief Madih Doufikar en ook het grote 17-jarige Flevo Boys talent Marcel  Schaapman mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht. In de 65e minuut rammelde Flevo Boys opnieuw aan de DETO poort middels een hard schot op de lat en in de 78e minuut was het alsnog raak toen invaller Marcel Schaapman schitterend kon uithalen vanaf rand zestien en de 2-2 strak in de kruising joeg.  Daarna kon de wedstrijd letterlijk alle kanten op en er kwamen dan ook nog  goede mogelijkheden aan beide kanten want zowel Flevo Boys als DETO ging op jacht naar de winst. Met name Maarten Jansen was dichtbij de winnende namens DETO. Eerst met een snoeiharde kopbal die centimeters naast ging en even later met een pegel die ternauwernood door Rosink gestopt kon worden. Echter gescoord werd er niet meer waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt op de ranglijst.

 

DOS'37

DZC'68 - DOS'37   1-3 (0-0) door Herman Kottier

DOETINCHEM - De Doetinchemmers speelden vanuit een zeer gesloten verdediging. Daar had DOS’37 moeite mee, want dat zorgde voor een laag tempo in de wedstrijd. Het creëerde maar twee goede kansen in het eerste deel van het duel. Uit een voorzet van Martijn Olde Olthof leek Ronald te Morsche zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar doelman Mike Thus keerde de inzet. Even later was hij ook Menno Kamphuis net iets te snel af, toen de laatste oog in oog met de doelman verscheen.

DZC’68 maakte gebruik van snelle counters. Maar dat spel leidde voor de thuisploeg pas vlak voor rust tot een grote kans. Tolgahan Yayla speelde zich vrij, maar doelman Patrick Nitert voorkwam een achterstand door een goede redding. Daardoor werd doelpuntloos de rust bereikt.

De nieuwelingen Te Morsche & Kamphuis, samen goed voor al 8 competitiedoelpunten.

In het tweede bedrijf zette DOS’37 de thuisploeg onder druk. Toch kwam het team van Jos van der Veen op voorsprong. Een snelle counter en een glijpartij aan de kant van de gasten binnen de beruchte lijnen leidden tot een strafschop. Thomas Kleinlugtebeld voltrok het vonnis, 1-0. Daarna lieten de gastheren nog enkele kansen liggen, mede door het goede optreden van Patrick Nitert.

Twintig minuten voor tijd greep trainer Durmuşoğlu in. Voor verdediger Martijn Olde Olthof bracht hij aanvaller Marc Meier in het veld en liet hij Sten Middelkamp aan de rechterkant spelen en niet meer als linksback. Het was de juiste omzetting. Direct werd zijn team echt gevaarlijk.

Zeven minuten na de wissel scoorde Ronald te Morsche de gelijkmaker uit de voorzet van Middelkamp. Menno Kamphuis tilde even later de stand naar 1-2, nadat hij zich van drie verdedigers ontdeed en raak schoot. Marc Meier zorgde voor de eindstand. Op aangeven van Kamphuis zorgde hij voor de 1-3.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

IJVV - Vroomshoopse Boys   0-0  door Hans Nieboer

IJSSELMUIDEN - Jordi Harms kwam na een misser van een IJVV-verdediger in de 8e minuut oog in oog met keeper Jasper Fix, maar de inzet van de Boys-aanvaller ging net langs de voor de gasten verkeerde kant van de paal. Vroomshoopse Boys bleef de eerste 20 minuten de spelbepalende ploeg, zonder dat er verder echt doelrijpe kansen kwamen. Daarvoor lag de balcirculatie te laag, zodat de defensie van IJVV relatief makkelijk op de been kon blijven. De gedreven spelende thuisploeg ontworstelde zich steeds meer aan het openingsoffensief van de Boys en kwam ook steeds meer zelf aan aanvallen toe. Jonno Pruim had de bal in de 19e minuut vrij voor het inkoppen, maar mikte naast het doel van Boys-keeper René Kok.  Met name Willem Bel en Gerjon van den Berg stichtten gevaar, maar de Boys-defensie maakte een zekere indruk en liet zich niet verrassen.                                                                                    Foto Bert vd Berg

In de 29ste minuut kreeg Bram Hooijer de gelegenheid vanuit een klutssituatie de bal van dichtbij in te schieten, maar de Boys-aanvaller schoot net over.  Ramon de Jong kon even later van afstand aanleggen, maar keeper Jasper Fix pareerde op bekwame wijze. In de 36ste minuut leek Gerjon van den Berg namens IJVV uit een snelle aanval door het midden te scoren. Op advies van Boys-grensrechter Arjan Bosch keurde arbiter B. Kaya uit Silvolde de treffer wegens buitenspel af.  Met 0-0 werd de wedstrijd in de tweede helft hervat op het door het gestage regenval steeds gladder wordende veld. Dat kwam het veldspel niet ten goede, waarbij de snelle en soms ook opportunistische aanvallen van IJVV veelal via de flanken voor het meeste gevaar zorgden. Boys-keeper René Kok keepte heel geconcentreerd en kwam enkele keren uitstekend uit z’n doel als de IJVV-voorwaartsen dreigden door te breken.

Vroomshoopse Boys slaagde er maar sporadisch in de wat geïsoleerd staande voorwaartsen te bereiken en moest zich vooral tot verdedigen beperken. In de 77ste minuut werd Sil Derks voor Bram Hooijer gebracht en een minuut later kwam Ramon Bolks voor Tom Pierik in het veld. Het aandringende IJVV ontwikkelde een slotoffensief en wilde een beslissing forceren. Een bal tof na een scrimmage de paal en de gastheren claimden kort daarna tevergeefs een penalty wegens een vermeende overtreding in het strafschopgebied. In de 84ste minuut kwam Robin Veld vleugelspits Ramon de Jong bij de gasten vervangen. In de ultieme slotfase kwam de Boys er nog enkele keren gevaarlijk uit. Leon Dogger mocht met een vrije trap vanaf vijfentwintig meter aanleggen, maar de bal vloog net langs het doel. Kort daarna klonk het eindsignaal en was een 0-0 gelijk spel een feit en mochten de Boys uiteindelijk tevreden zijn met de puntendeling.

 

DEN HAM

Be Quick'28 - Den Ham   0-0 

ZWOLLE - In de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28 leek het daar in de eerste 30 minuten echter niet op. De Zwollenaren waren de bovenliggende ploeg maar wisten het overwicht niet om te zetten in doelrijpe kansen. En de kans die ze wel creëerden , schot vanaf de punt van het strafschopgebied in de 30e minuut werd vakkundig onschadelijk gemaakt door de Hammer doelman. Het laatste deel van de eerste helft kwamen er dan ook kansen voor Den Ham. Een kopbal van Luuk Kuiper, een volley van dezelfde Kuiper en een poeier van afstand met rechts door Joost Veurink hadden meer verdiend.

Den Ham wisselde na rust Dewi Drost voor Leon Harmsen, waardoor er meer voorwaartse druk kwam. In de 52e minuut een mooie aanval van Den Ham, waarbij Thomas Remmink zich met een een-tweetje in een scrimmage vrij speelde voor doelman Elmali van Be Quick. Zijn inzet ging net langs het doel. 10 minuten later was het Den Ham doelman Jeffrey Ekkel die zijn ploeg op de been hield door in een één tegen één situatie de bal tot hoekschop te verwerken.

In de 71e minuut was het opnieuw Thomas Remmink die doorbrak. Aanvoerder Frank Oosterhof trok hierbij aan de noodrem en nam gelaten de terechte rode kaart in ontvangst, uitgedeeld door scheidsrechter Jan Everlo, die de wedstijd perfect leidde. Vriend en vijand was het erover eens dat de kaart terecht was, maar dat die niet in het beeld van de wedstrijd thuis hoorde.
De toegekende vrije trap werd door Joost Veurink net naast het doel geschoten. In de man meer situatie kreeg Den Ham nog enkele mooie kansen, waaronder een kopbal op de lat van Dewi Drost in de 78e minuut. Toch wist ook Be Quick’28 in ondertal situatie nog een aantal keren gevaarlijk uit te breken. Na een mooie pot voetbal, geleid door een “man of the match” leidsman stond er dan ook nog steeds de brilstand op het scorebord waarmee werd begonnen na 90 minuten. Een uitslag die recht deed aan de wedstrijd.

 

VOORWAARTS

De Esch - Voorwaarts   2-0 (1-0)

OLDENZAAL - Onder moeilijke natte omstandigheden begonnen de teams aan hun karwei. Een grote tegenvaller was er al voor de wedstrijd. Bernd Bove kon vanwege een enkelblessure niet spelen. Zijn vervanger was Nick Wessels. Daarentegen begon Tim Harms weer fit op de bank.  De 1e kans was voor de Esch maar Sander Berghuis was attent. Maar gaandeweg werd het een evenwichtig duel. In de 5e minuut werd de snelle Mauro Slatius op snelheid keihard onderuit gehaald. Een veel te hoog en harde tackle van een verderdiger van de thuisploeg die met zijn knie in het dijbeen van de Voorwaarts aanvaller beukte. De speler ontving geel, waar rood ook zeker op zijn plaats was geweest. De enige discutabele beslissing van de zeer goed fluitende scheidsrechter Beldman uit Holten. De vrije trap leverde echter niets op. 

Voorwaarts was in die fase de bovenliggende partij. Jammer was het dan ook dat Sander Berghuis in de 14e minuut geen antwoord had op een vrij onschuldig afstandsschot van Leijdekkers : 1-0

Voorwaarts toonde veerkracht door de strijd meteen weer aan te gaan. Kevin Klos kopte in vrije positie van dichtbij naast. Mauro Slatius kreeg 2 goede mogelijkheid.  Bij de 1e nam hij de bal aan terwijl een geplaatst schot een betere optie was geweest. De 2e was vanuit een moeilijke positie, zijn fraaie schot werd even mooi tot hoekschop verwerkt door doelman van Erven.

Na rust bleef Voorwaarts hard werken voor een beter resultaat.  De kansen waren echter schaars ondanks het veldoverwicht. Invaller Tim Harms schoot net naast en Gert Dogger zag een lob gepakt worden. Aan de andere kant kopte de thuisploeg nog op de lat maar Voorwaarts bleef geloven in een beter resultaat. De laatste 10 minuten ging Voorwaarts uiteraard alles of niets spelen met Lars Bove in de spits. Het werd niets. In de 90e minuut counterde de Esch via invaller Prumers naar 2-0.

 

SPORTLUST

La Premiere - Sportlust 4-1 (1-1)

ALMELO - Hoofdtrainer Job Lamberink moest puzzelen in aanloop naar deze wedstrijd in Almelo. Sportlust startte zonder de geblesseerde Toon van Dam, Stefhan de Vries, Simon Spoor, Thomas Spoor en Tsjeard Brinksma. Tot overmaat van ramp voegde Tim Spoor zich bij dit gezelschap na slechts 5 minuten spelen.

De Vroomshopers moesten zichtbaar wennen aan de vele positiewisselingen. De thuisploeg gooide middels de lange bal veel ballen in de zestien en werd daar dan ook gevaarlijk mee.

Na een kwartier mondde de zoveelste lange bal uit in een doelpunt: 1-0. Sportlust kwam er voor rust nog een keer goed uit, wat resulteerde in de 1-1 van Dennis Jozic.

De tweede helft leek er bij Sportlust meer fout te gaan dan goed. Nog drie doelpunten werden eenvoudig weggegeven en zo werd er terecht met 4-1 verloren. Sportlust kan zodoende spreken van een moeizame seizoenstart. Na vier wedstrijden zijn slechts 2 punten behaald. 


«   »