Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

VRIVO

Eenvoudige winst VRIVO-vrouwen

De spoeling is nog altijd dun bij de VRIVO-vrouwen. Dus gingen Els Makkinga en Janke Bramer uit MA1 mee naar Reutum. Op basis van de resultaten van Kadoeng tot nu toe zou de Reutumse ploeg geen probleem voor VRIVO mogen zijn. Met Els in de basis en Jill Berkhof als pseudo-libero begon VRIVO aan het karwei. Maar een echt karwei werd het nooit. VRIVO speelde een hele sterke, degelijke partij. En de Vriezenveense vrouwen zetten Kadoeng zwaar onder druk. Het lage plafond van de gymzaal in Reutum bracht de thuisclub meer in de problemen dan VRIVO. Geregeld ketsten de Reutumse passers en verdedigers de bal te hard omhoog. Een echte walk-over was het niet, maar VRIVO hield Kadoeng in alle sets ver onder de 20 punten: 13 – 25, 15 – 25, 12 – 25 en 14 – 25.

Avanti verslaat VRIVO-mannen     

VRIVO stond met maar 6 man in Lochem. Twee spelers ontbraken en er was niemand beschikbaar om mee te gaan, omdat het 2e team zelf moest spelen. Avanti had nog geen set verloren, dus wist VRIVO, dat het een zware dobber kon gaan worden. Maar het werkelijke verschil bleek kleiner, dan op papier. De pass en de aanval van VRIVO liepen goed, maar in de organisatie ging er veel mis. De mannen liepen geregeld uit positie, terwijl de verdediging van Avanti juist wel uitstekend stond. 

Vrivo nam desondanks een aantal keer de leiding, maar liet het afweten bij de “big points” (boven de 20). De 3 – 1 nederlaag was pijnlijk, vooral omdat alle sets met maar 2 punten verschil  werden beslist: 26 – 24, 25 – 23, 24 – 26 en 26 – 24. Door de nederlaag is VRIVO de aansluiting met de top-3 even kwijt.

 

TOP

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag ontving TOP de nog ongeslagen koploper ELKO uit Elim.  Beide ploegen kwamen elkaar vorig jaar ook al tegen in de 2de klasse. Toen was het de ploeg uit Elim die tweemaal te sterk was. TOP en ELKO draaien nu beide mee in de bovenste regionen van de 3de klasse. Waar ELKO alle wedstrijden wist te winnen verloor TOP alleen haar eerste wedstrijd. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer B.T Schreuder.

 

Beiden ploegen kozen ervoor om te gaan achter-verdedigen. ELKO had hier minder moeite mee dan TOP en schoot uit de startblokken. Binnen enkele minuten stonden de toppers op een 0-4 achterstand. Via 1-5 wist TOP zich terug in de wedstrijd te knokken naar 5-7. ELKO bracht het verschil echter snel weer naar 4. De toppers hadden het moeilijk en moesten alle zeilen bij zetten om het verschil niet te groot te laten worden. Hierna werd om en om gescoord en zo stond er vlak voor het ingaan van de rust een stand van 9-13 op het scorebord. ELKO scoorde echter nog tweemaal in de laatste minuut van de eerste helft.

Na een kleine woordenwisseling in de rust van de wedstrijd kwamen beide ploegen het veld weer op. TOP had net als in de eerste helft moeite met het nemen van goede kansen. Maar ook ELKO had moeite met het vinden van de korf. TOP kwam halverwege de 2de helft weer op een verschil van 4. Het geloof bij spelers en het publiek van TOP kwam terug en aan de hand van aanvoerder Martin Bakker en Merijn van der Schee kwamen de toppers helemaal terug in de wedstrijd. Bij een stand van 17-18 kwam TOP voor het eerst weer op gelijke hoogte sinds de 0-0. In de aanval hierop kwamen de toppers zelfs voor het eerst op voorsprong. Direct gevolgd door een rake vrije bal aan de kant van ELKO 19-19.  Een spannende slotfase brak aan. Kansen genoeg aan beide kanten, maar het was TOP dat in één van de slotminuten de 20-19 scoorde. ELKO kreeg door slecht uitspelen van de wedstrijd door TOP  nog een paar kansen om de stand gelijk te trekken maar wist deze niet te benutten, waardoor TOP er met de winst  van door ging.

 

SDO

WESTERHAAR - Na de sterke overwinning van vorige week tegen Kios´45 begon SDO vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd. Het was de ploeg uit Zelhem die op bezoek kwam. SDO en SEV hebben al heel wat confrontaties gehad dat telkens weer een spannende strijd oplevert. Nadat de scheidsrechter de attenties van beide ploegen, in verband met de week van de scheidsrechter, in ontvangst had genomen, was er voor aanvang van de wedstrijd één minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van SDO-lid Dinie Schippers-Snippe.

Na het fluitsignaal van arbiter Van der Plas was het de uitploeg die de korf tweemaal wist te vinden. SDO liet zich niet van de wijs brengen en begon langzaam maar zeker in de wedstrijd te komen en wist de stand om te buigen in een 5-3 voorsprong. Maar ook nu wist SEV terug te komen en de stand op een gelijke hoogte te brengen 6-6. Vlak voor rust was het steeds SDO dat de voorsprong nam. Toch wist SEV steeds op gelijke hoogte te komen en gingen beide ploegen rusten met een stand van 8-8 op het scorebord.

Na rust waren het weer de oranjehemden die de voorsprong pakten. En weer wisten de gasten mee te scoren. Daarna nam SEV het initiatief en was het SDO dat telkens weer de gelijkmaker wist te scoren. Het was stuivertje wisselen. De doelpunten vielen om en om. 1 minuut voor de reguliere speeltijd kwamen de Westerhaarders op voorsprong, 12-11. In de spannende slotfase leek het erop dat SDO de punten thuis hield. Doordat de wedstrijd langer duurde dan verwacht, kreeg SEV nog de nodige tijd om aan te vallen en wist SEV met een ver afstandsschot raak te schieten en gooide alsnog roet in het eten. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Einduitslag SDO-SEV 12-12.

 

VZ&PC

Mannen, tweede divisie B

Swol 1894 - VZ&PC 14-5

De uitslag doet vermoeden dat VZ&PC werd weggespeeld, maar dat was zeker niet het geval. De Vriezenveense formatie liet vooral in de beginfase de mooiste kansen onbenut en betaalde daarvoor een dure prijs. "De overwinning van Swol is geflatteerd, maar wel verdiend", sprak coach Bertus Aman.

Vrouwen, tweede divisie C
VZ&PC - Losser 6-8

VZ&PC wacht nog op de eerste overwinning, doordat het al voor de tweede keer in eigen bad onderuit ging. De thuisploeg beet zich stuk op Claudia Nyhuis, doelvrouw van Losser en voormalig Duits international. Kansen had VZ&PC genoeg, aangezien veel aanvallen keurig werden uitgespeeld.

 


«   »