Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

De redactie behoudt zich echter het recht voor de aangeleverde wedstrijdverslagen, indien hiervoor aanleiding is, op onderdelen aan te passen.

DETO Twenterand

NSC Nijkerk - DETO    6-1 (4-0)

NIJKERK - DETO heeft afgelopen zaterdag een pak slaag gekregen van een oppermachtig NSC Nijkerk. Uiteindelijk stond er een 6-1 eindstand op het bord en daar was niets geflatteerd aan. DETO reisde zaterdag af naar Nijkerk na een week waarin afscheid werd genomen van hoofdtrainer Otto Krabbe die zijn drukke dagelijkse werkzaamheden niet langer kon combineren met het hoofdtrainerschap. Guus Hoevenberg zat deze middag als interim hoofdtrainer op de DETO bank en zal deze rol vervullen totdat een nieuwe coach is benoemd.

Alle goede bedoelingen na de winst van vorige week tegen De Dijk konden binnen een minuut in de prullenbak want weifelend optreden achterin leidde tot een voorzet van NSC die Van Zaltbommel slecht onder controle kon krijgen waarna Redouan Hazzat de 1-0 voor  het binnenschieten had en DETO vanaf de eerste minuut in de achtervolging moest. Echter echt grip op de fris en sprankelend spelende thuisploeg kreeg DETO deze middag geen moment. Het was dan ook een wonder dat het na een half uur spelen nog steeds slechts 1-0 stond voor NSC. Anthony van Zaltbommel had z’n fout uit de eerste minuut al een aantal keren gecompenseerd door zekere treffers te voorkomen in het openingskwartier. DETO stelde er deze middag bar weinig tegenover. De ploeg speelde veel te traag en te voorspelbaar en creëerde weinig tot geen echter kansen. Tien minuten voor rust ging het opeens snel. Slecht uitverdedigen leidde de 2-0 in, waarbij debutant spits Jonathan Martina, afkomstig van DVS’33, simpel kon binnentikken en kort daarna was het Hazzat die een afgeslagen hoekschop achter de verbouwereerde DETO defensie binnenschoot: 3-0. Het werd allemaal nog erger voor DETO toen Martina vier minuten voor rust de 4-0 op het bord zette en even later DETO aanvaller Lesley Nahrwold met rood kon inrukken na een domme overtreding op het middenveld.

Guus Hoevenberg bracht in de rust twee verse krachten in om de schade te beperken in de tweede helft. Qays Shayesteh en Hans Matti kwamen in de ploeg voor Stan Nijhuis en Mark Koetsier. Dat leek even te mislukken toen NSC vrolijk doorging met waar het mee bezig was en in de 47e minuut al de 5-0 op het bord zette door een pegel van Grovenstein.  Een kwartier later werd het zestal voltooid toen wederom Yordi Grovenstein ook de 6-0 maakte. Daarna ging het gas eraf bij de thuisploeg, werd een aantal keren gewisseld en was het uiteindelijk invaller Maarten Jansen die namens DETO de eretreffer mocht noteren in de 85e minuut:  6-1.  Een collectieve offday van DETO deze middag en voldoende stof tot nadenken richting de volgende competitiewedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys. 

 

DOS'37

DOS'37 - Nunspeet   4-0 (2-0)  Herman Kottier

VRIEZENVEEN - Nunspeet begon voortvarend aan de wedstrijd en legde de gastheren bijna dertig minuten lang haar wil op. Aanval op aanval golfde in de richting van het doel van de thuisploeg. Maar de vele kansen werden of net naast en over geschoten, of gekeerd door doelman Patrick Nitert, of belandden op het dak van het doel. Bij de Nunspeters sloeg langzamerhand de vertwijfeling toe.

                                           Foto: Jeroen Tempert

Vooral toen de ploeg van trainer Durmuşoğlu het initiatief overnam. Dit bracht gelijk de voorsprong voor DOS’37 in de 32e minuut tot stand. Douwe Koebrugge stuurde perfect Ronald te Morsche de diepte in, die vervolgens met zijn inzet de kansloze doelman Sean Poot passeerde, 1-0. Zeven minuten later bracht Menno Kamphuis uit een voorzet van Hidde Boers de ruststand op 2-0.

De tweede helft was nog geen één minuut oud, als Ronald te Morsche de voorzet van Menno Kamphuis binnentikte. Het verzet van Nunspeet werd twee minuten later definitief gebroken. Hidde Boers zette Mike Bouw onder druk en veroverde de bal in het strafschopgebied. Vervolgens trok de verdediger van Nunspeet zijn tegenstander naar de grond. De strafschop in de 48e minuut werd verzilverd door Menno Kamphuis. 4-0.

In de resterende speeltijd hielden de Vriezenveners de controle over de wedstrijd. Nunspeet was mentaal gebroken door de vier doelpunten binnen zestien minuten en zag geen kans om te scoren. De voorsprong van DOS’37 kwam daardoor niet in gevaar. Helaas viel het grote aantal gele kaarten aan de kant van de thuisspelende ploeg op, namelijk zeven….! Twee daarvan waren voor Melvin Kemp, die daarom in de 67e minuut met rood het veld moest verlaten. Maar met tien spelers werd de eindstand alsnog op 4-0 bepaald.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

Vroomshoopse boys - Sparta Enschede   1-1 

Vroomshoop - De Boys startte furieus, ondanks het gebrek aan een viertal spelers in de selectie  vanwege blessures en een schorsing. In de 2e minuut ging linker verdediger Simon Kempers diep en zijn panklare voorzet bereikte Ramon de Jong. Tegen het ziedende schot van de Boys-spits was Sparta-keeper Bryan jonkers volstrekt kansloos: 1-0. De vreugde aan Boys-zijde was van korte duur. Twee minuten later kon de geheel vrijstaande Sparta-spits Daan Akkerman na een voorzet vanaf rechts de bal van dichtbij achter doelman René Kok knikken: 1-1.  Vroomshoopse Boys schrok even van die snelle gelijkmaker, maar nam daarna met verzorgd spel het heft in handen. Sil Derks en Jos Hutten wisten de doelrijpe kansen net niet te verzilveren. In de 17e minuut schoot middenvelder Leon Dogger namens de Boys vanaf zo’n 30 meter fantastisch in. Via keeper Bryan Jonkers kwam de bal achter de doellijn terecht, waarna Sil Derks voor de zekerheid koppend 2-1 liet aantekenen. Scheidsrechter Lars Meijer uit Nijmegen keurde de op het oog geldige treffer echter op aanwijzen van Sparta-grensrechter Roy Heijl af. Sil Derks zou op het moment van het schot van Leon Dogger buitenspel gestaan hebben.

Sparta-speler Sander Thomas maakte in de 33e minuut een harde overtreding op Boys-middenvelder Jelle Drees, die met geel werd bestraft.  De arbiter vertrok direct daarna om voor beide teams en de toeschouwers onbegrijpelijke redenen naar de kleedkamer en legde het spel tijdelijk stil. Na een nader onderhoud van de scheidsrechter met beide aanvoerders Andjin van Veen van de Boys en Daan Akkerman  werd het spel na zo’n 20 minuten hervat. Voor rust bleven beide teams de aanval zoeken, maar het kwam niet meer tot doelrijpe kansen.

Na de rust was het eerste wapenfeit voor de thuisploeg. Keeper Bryan Jonkers van Sparta maakte na een terugspeelbal onnodig hands. Vanuit de vrije trap schoot Ramon de Jong de bal net over het doel. In de 49ste minuut was het weer Ramon de Jong die kiezelhard uithaalde namens de Boys, maar keeper Bryan Jonkers pakte de bal klemvast met een fraaie safe. In de 69ste minuut maakte centrumspits Jordy Harms na langdurig blessureleed voor het eerst z’n opwachting in de competitie. Hij verving Sil Derks en tegelijkertijd werd Ernst-Jan Heideman ingebracht voor Bram Hooijer.  In de 77ste minuut ruimde Leon Dogger vanwege en blessure het veld en in zijn plaats kwam Robert Veld. Sparta Enschede kreeg via Sander Thomas in de 86ste minuut nog een opgelegde kans om op 1-2 te komen, maar de Sparta-aanvaller schoot van dichtbij gehaast over. Zo eindige dit boeiende duel in 1-1, waarbij de onderlinge krachtsverhouding goed was weergegeven. 

 

DEN HAM

ZAC - Den Ham   1-2 (0-0)

ZWOLLE - Op het sportpark “Jo van Marle” in Zwolle speelde Den Ham de uitwedstrijd tegen Z.A.C.
In de eerste helft ging de strijd in het begin aardig gelijk op. In de 14e minuut kwam Kevin Ruiterkamp prima door op de rechterflank. Zijn voorzet kwam bij Luuk Kuiper die zijn inzet echter geblokkeerd zag door een uitstekende tackle van aanvoerder Okke Scholten van Z.A.C.

In de 30e minuut was er dé mogelijkheid voor Z.A.C om op voorsprong te komen. Een flitsende aanval over 4 schijven resulteerde in een inzet op doel van Den Ham , waarbij doelman Jeffrey Ekkel met een katachtige reflex zijn ploeg overeind hield. Verder waren er in de eerste helft nog kansen voor Thomas Remmink en Luuk Kuiper. Toch werd er niet gescoord voor de thee.
Na de pauze kwam Den Ham uitstekend uit de startblokken. Luuk Kuiper gaf in de 48e minuut een mooie pass op Kevin Ruiterkamp. Diens tegenstander had een zware middag, dat kan gerust gesteld worden. Kevin kwam vanaf de achterlijn richting doel en wist uit een nagenoeg onmogelijke positie toch de bal binnen te schieten bij de 2e paal. Doelman Pool was volstrekt kansloos. Den Ham had daarna meerdere mogelijkheden op de 0-2. Een actie van Randall van Haarst via Kevin Ruiterkamp spatte uiteen op de lat. Luuk Kuiper zag zijn inzet over het doel gaan.
In de 65e minuut een onnodig weggegeven vrije bal voor Z.A.C. links op het middenveld. Den Ham was niet attent op de zeer snel genomen bal en stond met de mond vol tanden te kijken hoe Boaz Smits de gelijkmaker scoorde. Even waren de Hammenaren van slag. Maar met een wissel in het team, Leon Harmsen voor Dewi Drost, wist trainer Kok het overwicht op met name het middenveld weer te herstellen.
Den Ham kreeg opnieuw kansen die in eerste instantie nog niet werden verzilverd. In de 84e minuut een goede interceptie van Leon Harmsen op het rechter middenveld. Hij bediende Rane Kootstra op maat op de rechterflank. Vanaf de achterlijn stelde Rane vervolgens Luuk Kuiper in staat de bevrijdende 1-2 te scoren. Daarna was het nog enkele minuten billen knijpen al had Kevin Ruiterkamp ruim in blessuretijd de 1-3 nog op de pantoffel. Zijn schot ging echter hoog over.
Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Assink – kaartloos- kon trainer Kok dan ook zeer voldaan de volle drie punten bij schrijven op het conto van zijn ploeg. Met 7 punten uit de eerste drie wedstrijden een prima start voor de Hammenaren die zich zelfs aan kop van de ranglijst terug vinden.

 

VOORWAARTS

ON Almelo - Voorwaarts   1-0 (0-0)

ALMELO - In vergelijking met de vorige wedstrijd was het team op 2 plaatsen gewijzigd.  Keeper Stuifzandt was geblesseerd en werd vervangen door Sander Berghuis. Mauro Slatius was weer volledig fit. Zodoende begon Nick Wessels op de bank.

Voorwaarts ging voortvarend van start. In de 4e minuut werd Mauro in de diepte weggestuurd.  Gebruik makend van zijn snelheid gaf hij op tijd breed naar Gert Dogger. 

Diens inzet werd echter door de ON-doelman met een snelle reactie onschadelijk gemaakt. Een minuut later kopte Kevin Klos over. Daarna kwam ON beter in de wedstrijd en werd Voorwaarts langzaam maar zeker teruggedrongen.  In de 20 minuut kwam rechterspits Mauro Lodde naar binnen en loste met links een prachtig schot, welke de buitenkant van de paal schampte. ON hielt het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Met name het centrale duo Lars Bove en Bjorn Wessels speelden sterk en voorkwamen verder gevaar van de ON aanvallers.

 Na rust hetzelfde spelbeeld.  In de 55e minuut viel het, na later zou blijken, enige doelpunt van de wedstrijd. Aanvoerder Ragnar Wolf zette een 1-2 op en schoof de bal vanaf rand strafschopgebied onbereikbaar voor Sander Berghuis in de hoek. Voorwaarts probeerde daarna het spelbeeld wel te veranderen maar veel leverde dit helaas niet op. Domweg te weinig stootkracht in de voorste linie. ON geloofde het verder ook wel. Een wedstrijd die de toeschouwers snel zullen vergeten. 

 

SPORTLUST

Sportlust - Oldenzaal  2-2   (0-1)

Sporlust speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Oldenzaal. Nadat de teamfoto en de individuele foto’s waren gemaakt kon de wedstrijd beginnen. De eerste 20 minuten was er weinig aan de hand. Sportlust hield het compact en kwam er via de counter een paar keer gevaarlijk uit. Zo konden er kopkansen genoteerd worden voor Dinand en Dennis en schoot Tim Spoor voor Sportlust net naast de verkeerde kant van de paal. Hierna viel Sportlust iets terug en had Frank Dubbink een paar goede reddingen in huis. Net toen iedereen dacht dat er met 0-0 gerust kon worden sloeg Oldenzaal toe. Op het middenveld werd balverlies geleden en met één pass stond de Oldenzaalse spits voor Frank Dubbink, hij faalde niet en ronde netjes af. Hierop volgde direct het fluitsignaal voor de rust; 0-1.

In de rust gaf trainer Job Lamberink een paar wijzingen in de speelstijl aan. Lang in de tweede helft gebeurde er ook niet zoveel, zowel aan de kant van Oldenzaal als Sportlust niet. Toch moest er aan Sportlust zijde ineens twee keer handelend opgetreden worden door twee keer de bal van de lijn te halen. Net toen Sportlust dacht iets meer grip op de wedstrijd te krijgen werd het 0-2 voor Oldenzaal. Door een slechte vrije trap van achteruit van Sportlust kon de Oldenzaalse spits op Frank Dubbink aflopen en weer faalde hij niet. Sportlust had nieuwe energie nodig en deed dit door middel van twee wissels. Stijn Bruins en Bart Dogger kwamen in het veld voor Timo ter Braak en Allard Hankamp. Dit resulteerde in het gewenste resultaat. In de 75ste minuut kreeg Sportlust een terechte strafschop toegekend. Tim Spoor brak door op links en zette voor, maar de Oldenzaalse verdediging stak hier letterlijk een handje voor. Tim ging zelf achter de bal staan en stuurde de Oldenzaalse keeper de verkeerde kant op, 1-2. Hierna was het alleen Sportlust dat recht had op nog een doelpunt. Na een goede kans voor Dennis Jozic en Dinand Hankamp was het Anderson de Melo Lusseveld die de 2-2 maakte. Een afgeslagen corner werd beheerst door hem binnengeschoten. Hierna gebeurde er niet veel meer en floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde.


«   »