Weekend caleidoscoop van prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil zeker aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. 

VRIVO

Vrivo-vrouwen laten punt liggen

Voor de vrouwen van Vrivo begon de competitie dit weekeinde. Volley’68 was de 1e tegenstander en het team uit Losser, met heel veel lengte in de ploeg, startte goed. De hele 1e set keek Vrivo tegen een achterstand aan. Maar in de slotfase stond het weer gelijk. Toch trok Volley’68 aan het langste eind (25 – 27). Ook in de 2e set gaven de teams elkaar geen ruimte. Het bleef gelijk tot 21 – 21, maar nu had Vrivo de beste eindsprint: 25 – 21. In de 3e set was Vrivo baas in eigen huis.

Lange rally’s werden gewonnen, want verdedigend zat het goed. En aanvallend lukte alles. Ballen in de brievenbus bij het superlange blok en veel slimme ballen in de hoeken. Volley’68 was de weg kwijt en de setuitslag (25 – 14) gaf de verhoudingen goed weer.

Ook in de 4e set was Vrivo uitstekend op dreef, maar raakte halverwege het spoor helemaal bijster. Volley’68 vocht voor de laatste kans en drukte Vrivo in de verdediging. Van 12 – 4 werd het uiteindelijk 21 – 25. Vrivo had dit debacle helemaal aan zichzelf te wijten. Niemand had een antwoord op de klappen van Volley’68 en niemand was bij machte om een gaatje in de Losserse verdediging te vinden. De teleurstelling was enorm en Vrivo moest de 5e set in met een enorme kater. Maar in deze set pakte Vrivo al voor de veldwissel een voorsprong van 3 punten. Maar aan het eind werd het toch nog spannend, want Volley’68 kwam terug. Vrivo ontsnapte en haalde opgelucht adem bij de 16 – 14. Met de 3 – 2 winst liet Vrivo een punt liggen, maar mocht ook blij zijn, dat het er geen 2 waren geworden. 

Vrivo-mannen winnen weer

De mannen van Vrivo misten zaterdag twee spelers en daarom was het vooraf lastig te voorspellen hoe het zou gaan tegen Rivo uit Rietmolen. Dat team degradeerde net als Vrivo uit de promotieklasse, maar won vorig seizoen twee keer gemakkelijk van Vrivo. De wedstrijd ging bijna niet door, omdat de scheidsrechter zich ziek had gemeld. Merle Alberts hielp de teams uit de brand en floot de wedstrijd. Ze deed het uitstekend. Vrivo begon de 1e set goed en kwam, mede door een goede opslagserie van aanvoerder Sander de Koning, met 10 – 4 voor. Maar Vrivo viel in de 2e helft van de set ver terug. Men had moeite met het snelle spel van het team uit Rietmolen. Na verlies in de 1e set begon Vrivo de 2e met Nick Ekkel op buiten en Berthil Jansen op de midpositie. Deze ervaren spelers brachten net iets meer en Vrivo kwam redelijk snel op stoom. Na een goede 2e set waarin Rivo niet onder de druk uit kon komen, volgden twee meer gelijk opgaande sets. Hugo Hessing was op mid lekker op dreef en de side-outs werden over het algemeen rustig en bekeken uitgespeeld. Maar Rivo herstelde zich goed van de flinke tik in de 2e set. Het bleef daardoor spannend tot het laatste fluitsignaal. Setstanden: 20 – 25, 25 – 17, 25 – 22 en 27 – 25. 

 

TOP VROOMSHOOP

KORU - TOP 9-10 (5-7)

UFFELTE - Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers een wedstrijd tegen Uffelte op het programma. Een onbekende ploeg, die net als TOP vorig jaar is gedegradeerd uit de 2de klasse. Waar TOP al wat punten wist de te pakken in de 3de klasse staat KORU puntloos onderaan. Scheidsrechter was de heer K. Flinkert.

Op een glad grasveld met een stevige wind, maar met een lekker zonnetje begonnen beiden ploegen aan de wedstrijd. TOP begon laks aan de wedstrijd en KORU opende de score na een kleine 10 seconden. De aanval hierop vond ook TOP de korf 1-1. TOP had moeite met de zakkende heren van KORU en nam veel verkeerde schoten. De wedstrijd bleef gelijk opgaan en via 3-3 en 5-5 zette TOP de ruststand op 5-7.

Na rust was het zaak voor TOP om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Echter was het KORU dat 2 afstandsschoten tot doelpunt promoveerde en de stand weer gelijk trok. Nadat KORU een strafworp mistte kwam TOP via een afstandsschot weer op voorsprong. KORU trok de stand via opnieuw een strafworp weer gelijk 8-8. TOP kwam via de ingevallen a junior Hielke van der Schee weer op voorsprong. Hij promoveerde 2 schoten tot doelpunten. KORU haalde alles uit de kast maar het was niet genoeg. Ook TOP kwam niet meer tot scoren in het laatste kwartier van de wedstrijd. Waardoor de scheidsrechter affloot bij een 9-10 stand. Met ietwat geluk wisten de toppers 2 punten mee te nemen naar Vroomshoop. 

 

AMICITIA

ODIK - Amicitia 10-12 (5-5)

ERMELO - Het Vriezenveense Amicitia deed van zich spreken door in Ermelo koploper ODIK naar een 12-10 nederlaag te spelen. De Vriezenveners stonden van de eerste tot de laatste minuut uiterst geconcentreerd en gedisciplineerd in het veld en gaven de thuisploeg geen centimeter ruimte. In de eerste helft werd het een gelijkwaardig en gelijkopgaand duel waarin de teams beurtelings tot scoren kwamen.

Na de korfwisseling namen de bezoekers langzaam maar zeker het heft in handen en liepen weg naar een 8-5 voorsprong. ODIK kwam echter sterk terug tot 9-9, maar Amicitia toonde karakter en veerkracht, nam wederom een voorsprong (9-11) en pakte daarmee het beslissende verschil voor de uiteindelijk zeer verdiende 10-12 zege.

SDO

KIOS'45 - SDO 8-15 (6-11)

SIBCULO - Afgelopen zaterdag 28 september speelde SDO 1 in Sibculo tegen KIOS’45 1. De ploegen troffen elkaar al vele malen en de oranjehemden waren erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Scheidsrechter W. Moed floot om 16.00 uur de wedstrijd in. Ondanks het regenachtige weer waren er veel supporters meegekomen uit Westerhaar. Deze supporters zagen dat SDO het eerste doelpunt maakte, maar KIOS scoorde mee. Het ging gelijk op tot 6-6. Na een time-out van Vincent Weghs, de trainer/coach van de Westerhaarse formatie, liep SDO uit naar een stand van 6-9 door kansen uit te stellen en goede kansen te benutten. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een ruststand van 6-11 in het voordeel van de Westerhaarders. 

Na de rust moest de concentratie in de aanvallen van de oranjehemden worden herpakt. Doordat de verdediging aan de kant van SDO als een huis stond, kon SDO blijven herhalen en kreeg het alle tijd om tot een doelpunt te komen. Dit lukte gelukkig en SDO liep verder uit. Het spel werd steeds fysieker. Toch wisten de SDO’ers het hoofd koel te houden. In de slotfase wist de REAS/O&O-formatie de voorsprong te vergroten en na het laatste fluitsignaal stond er een stand van 8-15 op het scorebord.

Al met al een verdiende overwinning voor SDO.