Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

DETO Twenterand

DETO  - ASV DE DIJK 1-0 (0-0)

VRIEZENVEEN - In een heuse, zoals dat heet, kelderkraker, moest DETO aantreden tegen alweer een opponent uit onze hoofdstad, namelijk ASV De Dijk. De club die enkele seizoenen geleden nog meedraaide in de top van de Tweede Divisie is aan een vrije val begonnen want nadat  het afgelopen seizoen degradeerde uit de Derde Divisie, stond de ploeg  voorafgaand aan het treffen in Vriezenveen er op doelsaldo nog  slechter voor dan de gastheren.  

Van het vertoonde voetbal deze middag werd niemand erg warm. Na een aftastende beginfase was het DETO dat het meeste balbezit had, maar er te weinig mee deed. De ploeg wilde na de goede teamprestatie van vorige week te graag voor eigen publiek een resultaat halen. Gevolg was dat men slordig en te gehaast omsprong met de kansjes die langskwamen. Ook De Dijk kwam enkele keren gevaarlijk door, maar ook de Amsterdammers sprongen onzorgvuldig om met de geboden kansen. Gevolg een 0-0 ruststand.

Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij DETO de boventoon voerde, zonder door te bijten. Ook de aanvallende wissels, door  Nahrwold en Shayesteh in de ploeg te brengen, leverden DETO geen grote mogelijkheden op. Hoogtepunt voor DETO in de tweede helft was de rentree van Hans Matti in de hoofdmacht nadat hij maanden geblesseerd toe had moeten kijken vanwege een zware  enkelblessure. Net toen iedereen zich al min of meer verzoend had  met een punt, was  het Mark Koetsier die een indraaiende bal in de blessuretijd de juiste richting gaf met het hoofd en zo de 1-0 aantekende voor DETO. Hierdoor heeft DETO weer aansluiting onderin de ranglijst.

Overigens moet DETO per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, want Otto Krabbe heeft wegens privé omstandigheden aangeven met zijn werkzaamheden als trainer te stoppen. In goed overleg zal hij stoppen zodra er een nieuwe trainer is aangesteld. Maar er zouden meer zaken spelen die hebben geleid to deze beslissing. In de boezem van de vereniging heet het dat er verschillen van mening zijn over het technisch beleid, met name over de doorstroming in de selectieteams. Waar nog bijkomt dat de resultaten van het keurkorps tot op heden niet overhouden.

 

DOS'37

GO AHEAD KAMPEN - DOS'37  uitslag 3-3 (1-1)

DOS’37 begon de wedstrijd in een regenachtig Kampen moeizaam, dit in tegenstelling tot Go Ahead Kampen dat direct vanaf de start het heft in handen wist te nemen en continue dreigend op het doel van Jordy Dijkhuis afkwam. DOS kwam er niet uit en als men al eens bij de aanvallers kwam, was er direct balverlies en kon Go Ahead Kampen weer verder gaan met het opbouwen van haar aanvallen. 

In de 10e minuut was het raak met een schot vanaf de 16 meter door Draganovic. Het schot leek houdbaar maar waarschijnlijk zag de keeper de bal pas laat in zijn richting komen, in ieder geval een terechte voorsprong voor Go Ahead Kampen. In het tweede deel van de eerste helft kreeg DOS meer grip op het middenveld en met name Douwe Koebrugge, Nick Wennink en Hidde Boers kwamen beter in het spel en wisten daarmee zelf tot aanvallen te komen en Go Ahead Kampen te ontregelen. In de 34e minuut was het dan ook bij de eerste de beste vloeiende aanval raak 1-1. Vanaf dat moment kreeg DOS ook een overwicht en kort daarna werd een doelpunt van Ronald te Morsche afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase werd het nog even spannend doordat de goed leidende scheidsrechter Hulsmeijers een doelpunt van Go Ahead Kampen afkeurde vanwege hands of buitenspel. In ieder geval gingen we met een 1-1 stand de rust in.

In de 59e minuut was het DOS dat de leiding nam, een goede onderschepping van Sten Middelkamp bracht Douwe Koebrugge in balbezit en hij passeerde zijn tegenstander en zette daarmee opnieuw Menno Kamphuis alleen voor de keeper en hij zorgde voor de 1-2 voorsprong voor DOS. Go Ahead Kampen wist echter haar rug te rechten en zorgde voor meer dreiging naar voren, DOS leunde wat meer achterover en wilde de 1-2 voorsprong verdedigen. Meestal is dat geen goede tactiek en na enkele schoten was het Arjan Wichers die met een afstandsschot voor 2-2 zorgde. In het laatste kwartier volgden er een aantal wissels en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 87e minuut was het opnieuw Douwe Koebrugge die de bal kreeg en met een prachtige boogbal zette hij Nick Wennink vrij voor de keeper, Nick schoot in eerste instantie tegen de keeper aan maar wist vervolgens in de rebound de bal binnen te koppen en de 2-3 aan te tekenen. De punten leken binnen, maar in de 91e minuut wist Go Ahead Kampen opnieuw met een afstandsschot voor de gelijkmaker te zorgen. De 3-3 was de eindstand en gezien het spelbeeld een goede weergave van de wedstrijd.

 

VROOMSHOOPSE BOYS

VROOMSHOOPSE BOYS - PH ALMELO  3-2 (2-1)

VROOMSHOOP - De ambitieuze promovendus PH Almelo werd door Vroomshoopse Boys op de eigen Bosrand direct onder druk gezet. Dat resulteerde in meerdere doelrijpe kansen voor de thuisploeg, maar de bal wilde er niet in. PH Almelo beperkte zich tot snelle counters. De boys hadden echter het beste van het spel en dat resulteerde in de 1-0 in de 29e minuut Drie minuten later sloeg de thuisploeg alweer toe 2-0. Vroomshoopse Boys leek daarna de wedstrijd te controleren, maar werd vlak voor rust verrast door een snelle spelhervatting die eindigde met een venijnig schot: 2-1.

In de 48-ste minuut werd PH Almelo in het zadel geholpen door miscommunicatie in de Boys-achterhoede met als gevolg de 2-2. Er kwamen zelfs kansen voor de bezoekers, die fysiek sterk oogden en grote duelkracht toonden. In de 83ste minuut kwam de bal via een vrije trap in het strafschopgebied van PH Almelo. Een verdediger van PH Almelo mistte de bal en Jos Hutten profiteerde uitstekend met een uitgekiende lob: 3-2. PH Almelo gooide in de slotfase alles naar voren en dat resulteerde niet meer in een doelpunt maar wel in een rode kaart voor de gasten. Dat betekende de eerste drie punten in de nog prille competitie van de tweede klasse H.  Op basis van een sterke eerste helft was de overwinning verdiend, al had de Boys in de al met al matige tweede helft de handen vol aan het strijdlustige PH Almelo.

 

DEN HAM

DEN HAM - HULZENSE BOYS 1-1 (0-1)

DEN HAM - Gedurende de eerste 20 minuten een licht overwicht voor de gasten uit Hulzen. Veelal spel op het middenveld met weinig echte uitgespeelde kansen. Toch wist Hulzen de eerste goal te scoren in de 44e minuut, waarbij in een scrimmage voor het Hammer doel, Mats Knol geholpen door het gladde veld de bal langs doelman Ekkel wist te frommelen.

Na de pauze was het Den Ham dat de boventoon voerde gedurende een klein half uur. Eerst kansen voor Luuk Kuiper en een minuut later voor Dewi Drost. Doelman Patrick Loohuis was echter formidabel op dreef deze middag en wist met prima reflexen zijn doel schoon te houden. Een kopkans van Hulzense Boys in de 55e minuut had meer verdient, waarna in de 56e minuut opnieuw doelman Loohuis een sta in de weg was bij een kans van Dewi Drost. Even later leek Hulzense Boys op een 0-2 voorsprong te komen. Na geconstateerd buitenspel keurde scheidsrechter Spoon dat doelpunt echter af.
De geblesseerde Thomas Remmink werd vervangen door Leon Harmsen. Dat had een aantal omzettingen tot gevolg in het team van Jurgen Kok, die het spel ten goede kwamen.

In de 69e minuut de meer dan verdiende gelijkmaker voor Den Ham. In plaats van door te drukken ging Den Ham toen echter in de verdediging, waardoor ineens weer Hulzen de bovenliggende ploeg was. De laatste 5 minuten van de wedstrijd verliepen hectisch. Eerst werd een doelpunt van Den Ham afgekeurd om redenen die iedereen met een Hammer bril absoluut niet snapte. Daarna snapte datzelfde publiek, en zelfs een deel van het Hulzense publiek, niet dat scheidsrechter Spoon de bal op de stip legde in de 88e minuut, na een buiteling op de achterlijn waarbij Richard Wolter neer ging.
Er was echter gerechtigheid, doordat Thomas Nijkamp de toegekende strafschop zelfs nog over de ballenvanger wist te knallen, waardoor de voor beide ploegen aanvaardbare 1-1 eindstand op het scorebord kwam

 

VOORWAARTS

VOORWAARTS - BRUCHTERVELD 3-0 (2-0)

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK Vanaf het begin probeerde Bruchterveld de gastheren onder druk te zetten. In de 1e minuut leidde dit al tot een mogelijkheid. Doelman Stuifzandt kon de gladde bal niet onder controle krijgen maar redde de inzet van een aanvaller van de gasten op een fantastische wijze.

Maar al snel voetbalde Voorwaarts zich daar onderuit en kreeg al snel een paar kansen. De beste voor René Eggink, in 1e instantie redde de doelman op de lob van Eggink.  De rebound schoot hij in een moeilijke positie voorlangs. Na 20 minuten nam Voorwaarts de leiding. Bernd Bove gaf vanaf de achterlijn een panklare voorzet op het hoofd van Nick Wessels die de bal in de verre hoek kopte: 1-0. Daarna was Bruchterveld 2x dichtbij een goal. Dinand Stuifzandt ranselde een vrije trap van Lesley op de Haar, de beste man bij de gasten, tot corner. En even later grabbelde hij bij een afstandsschot. Net voor de lijn kon hij erger voorkomen. In de 32e minuut verdubbelde Voorwaarts de voorsprong. Weer kwam de voorzet van de steeds beter spelende Bernd Bove, Gert Dogger kon simpel afronden:2-0. Nog gaf Bruchterveld niet op. Op de Haar knalde 2x van afstand.  De 2e keer via Stuifzandt net naast, even later via de lat over.

Na rust probeerde Bruchterveld het nog even. Maar de echte overtuiging ontbrak. Helemaal toen na precies een uur Gert Dogger een vrije trap via de muur in het doel deponeerde: 3-0.De wedstrijd was daarmee gespeeld. De snelle Mauro Slatius mocht, net hersteld van een blessure, nog een half uur meedoen. Hij kwam nog een keer goed door vanaf rechts maar de controle ontbrak. Gescoord werd er echter niet meer. Een prima en verdiende overwinning van de thuisploeg dat steeds meer vertrouwen tankt. 

SPORTLUST

Sportlust - UD Weerselo 1-2 (0-1)

VROOMSHOOP - In verband met herfstachtige weersomstandigheden met veel regen, moest er voor deze wedstrijd worden uitgeweken naar kunstgras. Vorig seizoen werden beide wedstrijden tegen Weerselo met een overwinning afgesloten waardoor de verwachtingen ook nu weer hoog waren. Sportlust was de competitie vorige week gestart met een gelijkspel in Delden en wilde daar nu een driepunter aan toevoegen. Dit liep dus anders.

In de openingsfase had Sportlust het betere van het spel. Ondanks een veldoverwicht wist men echter amper kansen te creëren. De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten toen de spits van Weerselo de bal van 20 meter op de lat schoot. Sportlust was dus gewaarschuwd. In het vervolg van de eerste helft probeerde Sportlust de wedstrijd verder naar zich toe te trekken maar veel passes naar voren werden gedragen door de wind en rolden over de achterlijn. In de slotseconde voor rust liep Sportlust tegen een achterstand aan. De bal werd het strafschopgebied ingebracht waarbij Dinand Hankamp tegen de grond werd getrokken. De scheidsrechter liet doorspelen en de aanvaller van Weerselo schoot diagonaal binnen.

Sportlust moest in de tweede helft beter voor de dag komen en het opende sterk. Binnen drie minuten waren er al twee 100% kansen te noteren. Bij de eerste mogelijkheid strandde Toon van Dam in een 1 tegen 1 situatie op de doelman en bij de tweede kans trapte Dennis Jozic langs de bal. Hierna begon Sportlust bij het uitblijven van de gelijkmaker steeds meer risico te nemen. Het was nogmaals Toon die dicht bij een doelpunt was maar hij wist de kans niet te verzilveren en ook in de nastoot wist men het bevrijdende doelpunt niet te maken. In een van de vele counters sneed UD Weerselo door de Vroomshoopse verdediging waarmee zij de stand op 0-2 zetten. Het laatste kwartier speelde Sportlust alles of niets en dit had resultaat. Tim Spoor kwam door op links en schoot de bal richting tweede paal. Een verdediger toucheerde de bal echter dusdanig dat de bal in de andere hoek belandde en de keeper op het verkeerde been stond; 1-2. In de laatste minuten wist Frank Dubbink Sportlust met een puike redding op de been te houden en Dinand Hankamp was nog dicht bij de gelijkmaker met een goede kopbal maar mikte net naast. Helaas volgde er geen blessuretijd en was Sportlust verslagen. Een flinke domper aangezien de verwachtingen voor het elftal van Job Lamberink dit seizoen hoog zijn.