Zwemclub De Wieke heft zichzelf op, maar gaat door

WESTERHAAR - Sinds 2013 misten de zwemmers en zwemsters van De Wieke een eigen zwembad in hun woonplaats door de sluiting van het openluchtzwembad De Plump. De zwemclub telde in januari 2019 nog 30 leden, waarvan slechts een deel actief was. De zwem- en poloclub De Zandstuve, met als thuisbasis het Aquapark telt momenteel 50 actieve waterpololeden. Met de zwemafdeling ging het bepaald niet crescendo, want er waren nog slechts twee zwemleden en vier triatleten over. Dat beide zwemclubs elkaar nu gevonden hebben lijkt dus logisch, maar was voor velen toch een verrassing. 

Voorzitter Anton Baars van ZPC De Zandstuve is content met deze toch verrassende ontwikkeling. “Het momenteel lege bassin in Vroomshoop staat symbool voor deze ontwikkeling. Onze zwemafdeling was bijna leeggelopen. Het leek erop dat we alleen de florerende waterpolotak konden behouden. Onlangs kregen we echter het bericht door dat de zwemclub de Wieke wilde gaan stoppen. We zijn als bestuur van ZPC De Zandstuve direct in contact gekomen met enkele overgebleven bestuursleden van die club en zo is het balletje gaan rollen. Dat waren constructieve gesprekken. Nu kan het bassin weer gevuld worden met zwemlustige leden. Onze zwemafdeling is nu weer levensvatbaar en daar zijn we blij mee”, zegt voorman Anton Baars.

16 leden van zwemclub De Wieke stromen in bij ZPC De Zandstuve en zwemclub De Wieke heft zichzelf op. De voormalige leden van De Wieke worden met open armen in Vroomshoop ontvangen.

Op zaterdag 21 september j.l. vond de overdracht plaats en zo snijdt het mes aan beide kanten. Het team van vier trainers en trainsters behoeft nog uitbreiding om de zwemleden zo goed mogelijk te begeleiden. Daar is het bestuur van ZPC De Zandstuve naar op zoek. Ook officials zijn nodig, die bij zwemwedstrijden worden ingezet. Via info@zpcdezandstuve.net kunnen belangstellenden zich aanmelden en daar kunnen ze ook met verdere vragen terecht. Nieuwe leden kunnen zich tevens via dit mailadres aanmelden.


«   »