Weekend caleidoscoop van prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil zeker enige aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. 

 

TOP

ALMELO - Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers een reis naar Almelo gepland. Het relatief onbekende Achilles was hier de tegenstander. Beiden ploegen hebben na twee speelrondes 2 punten.  Achilles kwam goed uit uit de startblokken. Het wist haar eerste 2 aanvallen te promoveren tot doelpunten en zo keek TOP al snel tegen een 2-0 achterstand aan.

TOP leek niet onder de indruk en wist via twee afstandsschoten weer naast Achilles te komen. TOP kwam hierna nog wel op voorsprong maar het was Achilles dat de lakens uitdeelde in de eerste helft. De ploeg uit Almelo wist vier keer  op rij de korf te vinden. TOP bepaalde in een overigens matige eerste helft de stand op 6-4.

Na de rust eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Achilles sloeg al snel een gaatje en kwam na 10 minuten spelen in de tweede helft op een 9-6 voorsprong. TOP bracht in één vak meer lengte en dat resulteerde in meer kansen. Beetje bij beetje slopen de toppers richting Achilles en bij 11-11 was de stand weer gelijk getrokken. Waar Achilles het moest hebben van enkele individualisten kon TOP over meerdere schijven tot scoren komen. De individualisten van Achilles kwamen in de laatste fase van de wedstrijd nog maar één keer tot scoren tegenover vijf doelpunten van TOP. De goed leidende scheidsrechter floot bij een stand van 12-16 af.

 

VZ&PZ

HEERENVEEN - Het bekeravontuur van de waterpoloclub uit Vriezenveen zit er ook dit jaar al na een ronde op. De coach was daar echter niet echt rouwig om, want de spelers hebben kennelijk nog een trainingsachterstand. Coach Bertus Aman sprak over een nuttige wedstrijd, goed om ritme op te doen. Dat lijkt op het eerste gezicht niet de juiste mindset om zo'n wedstrijd in te gaan.

Omdat een aantal routiniers is gestopt is de selectie dit jaar wel heel erg smal en is aanvulling uit het tweede bijna iedere week noodzakelijk. Ondanks de wat vreemde wedstrijdinstelling en deze omstandigheden kon VZ&PZ de waterpoloërs van HZPC goed bijhouden en werd de wedstrijd pas in de voorlaatste minuut beslist. Het werd 9-8.


«   »