Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

DETO Twenterand

URK - Op Urk maakten de vissers kort voor tijd de enige en derhalve beslissende goal. De ploeg uit Vriezenveen lijkt op weg om het net zo zwaar te krijgen als vorig seizoen toen het rood-zwarte hachie in de hoofdklasse maar nét kon worden veiliggesteld.

Op het sportpark De Vormt zat het DETO vanmiddag niet mee, want de ploeg van de van Rigtersbleek overgekomen oefenmeester Otto Krabbe ging bij het scheiden van de markt tegen de vlakte. Eén minuut voor het eindsignaal scoorde Jelle de Boer de winnende treffer. De formatie uit Vriezenveen was op Urk voetballend niet de mindere van de vlootbrigade, maar miste kansen en ontbeerde een goede dag van Vrouwe Fortuna. Uiteraard was er na afloop zeefruit, die smaakte goed, maar naar het woord van de grote wijsgeer Kniertje werd de vis door de bezoekers sportief gezien duur betaald. De ‘oude nieuwkomer’ Ferdi ter Avest en good old Kevin Aman hadden in de loop van de wedstrijd wel de mogelijkheden gekregen, maar lieten ze vervolgens liggen.

 

DOS'37

VRIEZENVEEN - WHC had vanaf het begin minder lijn in haar spel dan de thuisclub, maar heeft veel individuele klasse in haar ploeg en bleef daardoor ook continue gevaarlijk. In de 20e minuut is het Menno Kamphuis die met een hard afstandsschot net naast wist te schieten. Niet veel later kwam Ronald te Morsche van de zijkant opzetten en ging alleen op de doelman af. Zijn schot werd echter goed gered. Vlak voor rust een fantastische omhaal van Ronald te Morsche die met een net zo fantastische redding door de keeper uit de bovenhoek werd getikt.

Waar iedereen verwachtte dat er met 0-0 werd gerust is het WHC die op 0-1 kwam uit een cornerbal die werd binnen gekopt door Maxim van der Meer. Voor DOS een fikse tegenvaller omdat het eigenlijk niet beloond werd voor haar goede spel.

Na rust kreeg WHC vooral meer grip op het middenveld en DOS kwam daardoor minder in haar spel. De 0-2 hing dan ook meer in de lucht dan de 1-1. In de 75e minuut leek het vonnis dan ook te worden voltrokken, maar de bal ging via de binnenkant van de paal uit het doel. In de 81e minuut was het toch raak en schoot Sargon Gouriye de bal langs de op het verkeerde been staande keeper. De wedstrijd was daarmee gespeeld, in de 87e minuut volgde er nog een onnodige penalty die opnieuw door Sargon Gouriye werd binnen geschoten. De eindstand 0-3 was echter wel geflatteerd.

 

         Foto Henri Zuidberg

VROOMHOOPSE BOYS

ZWOLLE - WVF, toch zeker een van de titelfavorieten in de tweede klasse H was tegen Vroomshoopse Boys in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Dat resulteerde in twee doelpunten van Hessel Berends en van Max Goudbeek in de 17e en 32ste minuut. De gasten, die aantraden zonder de geblesseerde spelers Juliën Derks en Jordy Harms en de geschorste spelers Robin Drenthen en Jesper Derks, konden aanvankelijk niet echt een vuist maken. 

In de 26e minuut was een corner in feite het eerste aanvallende wapenfeit van de bezoekers. WVF dicteerde het spel en was enkele keren nog dichtbij een grotere voorsprong.

In de tweede helft pakte de Boys de zaken energieker aan en er kwamen ook kansen. In de 52ste minuut rondde middenvelder Jelle Drees een aanval goed af: 2-1. In die fase werd het goed combinerende Vroomshoopse Boys steeds sterker, zonder dat er echt doelrijpe kansen kwamen.  Pas een kwartier voor tijd kwam WVF wat onder de druk uit en dat leidde tot meer evenwicht op het veld. Even daarvoor waren aan Boys-zijde aanvaller Ernst-Jan Heideman gewisseld voor Jos Hutten en Jelle Drees voor Bram Hooijer. In de 80ste minuut zette de van een langdurige blessure terug gekeerde middenvelder Leon Dogger z´n medespeler en spits Ramon de Jong vrij voor de keeper van WVF, die de inzet echter wist te pareren. Het bleef 2-1 en de overwinning van WVF was met name op grond van de eerste helft verdiend te noemen.

 

DEN HAM

In de uitwedstrijd tegen ASC’62 in Dalfsen kwam Den Ham prima uit de startblokken, door een doelpunt van Kevin Ruitenkamp in de derde minuut. De ploeg van Jurgen Kok, mistte een paar vaste krachten door blessures. Zo mocht David Melenboer beginnen in de basis op de linkerflank positie. Iets wat hij naar behoren deed. Met kunst en vliegwerk wist de Hammer verdediging de eerste helft stand te houden tot opluchting van het talrijk aanwezige Hammer publiek.

 Actie foto ASC'62 - Den Ham

In de 50e minuut was het Randall van Haarst die alleen voor de doelman van ASC’62 op dook en beheerst de 0-2 scoorde. Slechts 7 minuten later was het Thomas Remmink die na goed doorzetten van van Haarst de 0-3 wist te scoren, waarna de wedstrijd eigenlijk was gelopen.  ASC’62 scoorde nog wel fraai de 1-3 met een kopbal uit een hoekschop, maar wist verder geen aanspraak te maken op méér. Al met al een verdiende overwinning voor Den Ham en een prima begin van de nieuwe competitie.

 

VOORWAARTS

BERGENTHEIM - Voorwaarts mistte de aanvallers Harms en Slatius. Ook Wout Roelofs zit in de lappenmand. Jordy Wolters is pas na de winterstop weer inzetbaar.  Het werd een zeer levendige 1e helft, afgesloten met  1-1, waar het ook 4-4 had kunnen zijn.  Na een paar kansjes aan beide kanten nam Bergentheim in de 14e minuut de leiding.  Twee minuten later was het al weer gelijk. Kevin Klos knalde hard met links binnen,, na een afgeslagen vrije trap:1-1. In het verdere verloop van de 1e helft zagen we diverse hachelijke situaties voor beide doelen. 

In deze 2e helft gebeurde er veel minder voor beide doelen.  De beste kans was voor René Eggink in de 65e min.  Ietwat te gehaast schoot hij vrij voor de keeper naast. Tot de 75e min was er niets aan de hand. Toen verspeelde de betrouwbare Bjorn Wessels de bal aan Nick Buitenhuis, die in de tweede helft ingevallen was en die weet wel raad met zulke buitenkansjes. Hard en fraai knalde hij raak: 2-1. Voorwaarts probeerde het daarna nog met een alles of niets offensief.  Het werd niets. Hakkers en nogmaals Buitenhuis profiteerden van de de vrije ruimte: 4-1. 

 

SPORTLUST

DELDEN - Sportlust moest dit doen zonder de geschorste Dinand Hankamp en de geblesseerde Timo ter Braak in de uitwedstrijd tegen Delden, een tegenstander waar men vorig seizoen nog twee keer van verloor. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op en er werden voor beide doelen enkele gevaarlijke momenten gecreëerd. De openingstreffer viel na een kwartier spelen echter in het voordeel van Delden. In het vervolg van de 1e helft werd Delden, mede door de goed georganiseerde defensie, op enkele dode spelmomenten na, niet meer gevaarlijk en was het Sportlust dat de betere ploeg was. Een vrije trap van Tim Spoor werd halverwege de eerste helft binnen gekopt door Dennis Jozic. Direct na de drinkpauze kwam Sportlust zelfs op een 1-2 voorsprong, door weer een fraaie treffer van Dennis Jozic. Vlak voor de rust waren er zelfs nog een tweetal momenten dat Sportlust de marge op twee had kunnen en misschien wel had moeten brengen. Hierdoor werd een uitstekende 1e helft afgesloten met een verdiende 1-2 ruststand. 

Vanaf het eerste moment in de 2e helft zette Delden Sportlust onder druk en wist de ploeg van Job Lamberink haast niet meer onder de druk uit te komen. Net zoals in de 1e helft stond de organisatie van Sportlust goed en wist Delden voetballend gezien nauwelijks tot kansen te komen. Halverwege de 2e helft zorgde de eerste kans die voortkwam uit een niet-dode spelsituatie wel direct voor de gelijkmaker. De fase die hierop volgde was het Delden dat het spel maakte en Sportlust dat er nog enkele keren uit probeerde te komen, tot grote kansen leidde dit echter niet meer. Bovendien wist ook Delden niet meer te scoren waardoor er werd afgefloten met een 2-2 gelijkspel. 

 


«   »