Den Ham  prominent in beeld Hellendoorn Rally: twee proeven en twee deelnemers

DEN HAM – In de 38-ste editie van de Eurol Hellendoorn Rally, die komend weekend plaatsvindt, zijn twee klassementsproeven in Den Ham opgenomen (op de Mageleresch en bij de Linderbeek). Er doen ook twee Hammenaren mee, want (ook) voor de tweede keer gaat Michiel Poel met navigator Bart-Jan Harmsen van start. Ze zijn niet bepaald de grote favorieten, maar willen vooral hun prestatie van 2018 verbeteren.

Ooit hoopt Twenterand de start van het autospektakel te krijgen, bij voorkeur in Vroomshoop-Geerdijk. Daar kan Harmsen, tegenwoordig wethouder der gemeente Twenterand, na de rally zo hier en daar wat sondeer- en masseerwerk voor verrichten. De rally leeft in Twenterand enorm.

De rally doet na jaren van absentie ook weer het dorp Luttenberg aan, met een klassementsproef op de Luttenbergring. Daar staat tegenover dat de klassementsproeven in Ypelo en op het bedrijvenpark Twente in Almelo zijn geschrapt. Wel is de proef op de Piksen in Hoge Hexel terug en is die op Borkeld bij Rijssen toegevoegd.

Hoewel hij al Nederlands rallykampioen is, na de winst in de Omloop van Vlaanderen, wil Bob de Jong met zijn navigator Bjorn Degandt dit weekend ook de Hellendoorn Rally graag winnen, want het is de grootste rally van Nederland en die wil iedereen wel bijschrijven. De kersverse Nederlandse vaandeldrager zal het ook aan zijn stand verplicht achten niet alleen te accelereren, maar ook te excelleren, met name op de veertien klassementsproeven: totaal 170 kilometer, waarvan zestien onverhard.


«   »