Centrale schaatstraining Vriezenveen (C.S.V.) uitgenodigd voor NK clubs in Thialf op 5 oktober.

VRIEZENVEEN - Deze site besteedt zeker aandacht aan sport, maar de nadruk ligt wel wat op het voetbal. Mogelijk dat hierbij de keuze van de journalist een wat (te) grote rol speelt? Nee, dat is het niet helemaal, de voetbalclubs zijn gewend de persberichten te sturen naar de media en die pikken dit dan op, dat is zeker ook één van de redenen. Juist daarom besteden we graag aandacht aan een best bijzondere sportieve prestatie en dat dit over schaatsen gaat maakt dit des te opmerkelijker. 

Centrale schaatstraining Vriezenveen heeft een mooie 9e plaats behaald in de ranglijst van de 200 schaatsclubs die Nederland rijk is en is hierdoor uitgenodigd voor deelname aan het NK clubs. De beste 14 clubs uit de ranglijst worden voor het NK clubs uitgenodigd. Voor een relatief kleine club als C.S.V. is dit een hele mooie en unieke prestatie. Om als club in de ranglijst te komen wordt een selectie gemaakt van de tijden van de junioren en senioren. De 2 beste tijden van de 500, 1000 en 1500 meter worden gerekend bij de junioren en bij de senioren telt de 3000 meter ook nog mee.

Het NK clubs is bedacht door de schaatstrainer Sicco Janmaat, assistent trainer van de schaatsploeg Jumbo Visma. De toppers van C.S.V. staan aan de start tegen veel toppers zoals Sven Kramer, Ireen Wust en nog vele andere toppers die voor hun eigen club uit komen.

Een geweldige prestatie van de schaatsers van C.S.V. waar ze zeker bijzonder trots op mogen zijn en waarover De Twenterander met veel genoegen dit bericht publiceert. 


«   »