Grote zorgen bij Voorwaarts door blessures aanvallers

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Blessures van aanvallers zorgen voor grote zorgen voor de competitiestart van Voorwaarts 1. Op zaterdag 14 september stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. FC Aramea was de tegenstander en kwam op bezoek op sportpark 't Twistveen. Trainers Tim Nijzink en Co Mulder konden niet beschikken over aanvaller Mauro Slatius maar startte verder met het team waarmee ze de competitie willen beginnen. Na 10 minuten kwam er al snel een streep door die plannen omdat aanvaller Tim Harms uitviel door een mogelijke spierblessure.

De wedstrijd was verre van hoogstaand. Een te laag tempo op het wat stroeve veld waren de oorzaak dat de wedstrijd niet op gang kwam. Voorwaarts kreeg goede kansen maar wist het net niet te vinden. Het duurde tot de 38e minuut voordat Voorwaarts de score opende. Gert Dogger die de laatste wedstrijden goed speelde soleerde op de achterlijn in de voor hem karakteristieke wijze en verraste de keeper door in de korte hoek te scoren, 1-0.
De rust werd ook met die stand bereikt, mede door het missen van goede kansen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Voorwaarts viel wel aan maar in een te laag tempo waardoor FC Aramea niet in grote verlegenheid werd gebracht. Voorwaarts scoorde nog wel de 2-0 door Roy de Lange die na goed voorbereidend werk van Gert Dogger een lage voorzet binnen liep. De thuisploeg verzuimde om verder uit te lopen en daardoor eindigde deze matige wedstrijd in een 2-0 overwinning van Voorwaarts.

Volgende week begint de competitie. Voorwaarts start met een pittige uitwedstrijd in en tegen Bergentheim om 14:30 uur.

 


«   »