De Boys op bezoek bij Barbaros

HENGELO - Een eerste helft waarin beide ploegen combinaties proberen te zoeken en waarin het temperamentvolle en gretiger spelende Barbaros beter slaagt dan Vroomshoopse Boys. De spelers vinden elkaar gemakkelijker, spelen sneller rond en aan de snelle buitenspelers Memi Ahmet en Karadavut Gokan hebben onze beide backs Tom Pierik en Simon Kempers hun handen vol, maar ze houden zich goed staande zonder echte kansen weg te geven. De beste kansen waren misschien nog wel voor Vroomshoop in de 12e minuut voor Ernstjan Heideman en Bram Hooijer die beiden deze uitgelezen mogelijkheid op de 0-1 net niet konden verzilveren. Ook in de 32e minuut (zijnet) en in de 41e minuut (overgekopt) lukt het De Boys niet om te scoren.

Barbaros heeft in de eerste helft veel bal bezit, maar dit resulteert pas in de 26e minuut tot het 1e schot op goal. In de 29e minuut is Saadi Farough vanaf ca 20 meter hiermee doeltreffend en in de 43e minuut is vanaf dezelfde plek Memi Ahmet ook met een lage schuiver in de hoek doeltreffend. De oorzaak hiervan lijkt toch het niet kort genoeg dekken waardoor Barbaros een groot deel van de eerste helft te veel tijd en ruimte krijgt om de bal rond te spelen en te schieten.

Een metamorfose na rust waarin Vroomshoopse Boys uit een ander vaatje tapt, de mouwen heeft opgestroopt en laat zien waartoe het in staat is. Veel meer druk, korter op de bal en met een enorme inzet worden dan ook veel kansen gecreëerd. Vroomshoopse Boys dwingt Barbaros slechts tot verdedigen door goed combinatievoetbal te spelen. In de 64e minuut leidt dat tot de 1e goal door Ramon de Jong. Een dubbele wissel in minuut 66 moet leiden tot het gewenste eindresultaat. Leon Dogger en Ramon de Jong worden vervangen door Ramon Bolks en Jesper Derks.

Conditioneel is Vroomshoop de bovenliggende partij en in de 79e minuut volgt dan ook de niet uit te blijven volgende goal, door Ramon Bolks. Na verschillende kansen van Boys zijde lijkt Bram Hooijer in de 85e minuut de winnende goal te maken welke wordt afgekeurd door scheidsrechter Rutger Wijnands. Vroomshoopse Boys “vergeet” het af te maken en een 2e gele kaart voor Ernst Jan Heideman zorgt er dan nog voor dat we de laatste minuten 10 spelers overhouden. Enkele kansen vanuit corners voor Barbaros en nog een geweldige pegel op de lat leiden niet tot een verandering op het scorebord, de stand bleef 2 tegen 2.


«   »