Jennette Jansen prolongeert haar titel in tijdrit voor handbikers op WK in Emmen

WESTERHAAR/EMMEN – Hoewel ze van tevoren al zei dat een wereldtitel niet vanzelfsprekend is, heeft handbiker Jennette Jansen uit Westerhaar haar goud van vorig jaar wel verdubbeld, want ze pakte bij de tijdrit het WK paracycling in Emmen opnieuw de gouden medaille. Bij de mannen verdedigde Jetze Plat ook met succes zijn wereldtitel.         

                                                                                                                                                                                                                                                                       Foto: Mathilde Dusol

Jansen rijdt morgen de wegwedstrijd, maar was in het eerste onderdeel, de race tegen de klok, al de te kloppen vrouw en is dat zondag ook als de wegwedstrijd op het programma staat. Ze gaf gisteren al toe dat er voor haar druk op de ketel zit doordat ze huizenhoog favoriete in haar klasse.

De overstap van een kniebike naar een ligfiets is Jansen goed bevallen. ‘Ik had op die andere fiets veel last van mijn rug. Nu kan ik echt zonder dat soort pijn presteren en dat vind ik heel prettig. Ik ben nu ook veel minder moe na het rijden van een wedstrijd. Die vermoeidheid kwam van de pijn. En natuurlijk is het mooi als je dan direct in het jaar van je overstap al wereldkampioene wordt.’


«   »